Kom under huden på din hovedkarakter

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8300 Odder
Dage:
1 dage
Pris:
4.300 kr. + moms | PU-støtte: 1.300 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 169 evalueringer)
Efterår 2023

Vil du gerne skrive, så man kan mærke dine hovedkarakterer? Har du lyst til at eksperimentere med at bygge en hovedkarakter op? Og mangler du metoder og systematik til at gøre det?   

Så kom og nørd karakteropbygning på Saksild Strand. Vi dykker ned i filmens og den fiktive forfatters værktøjskasse. For der er masser af inspiration og konkrete metoder at hente i både skuespillerens karakterværksted og forfatterens arbejde med at lære en hovedkarakter at kende, når du vil under huden på virkelighedens karakterer.

Hovedkarakterens udvikling

Hovedkarakteren er afgørende for plottet og historien, uanset om du laver fortællende journalistik eller fiktion. Metoden the Hero’s Journey demonstrerer det med al tydelighed, og henover køkkenbordet udforsker vi dens potentiale ud i karakterudvikling, og den proces hovedkarakteren må igennem. Det er processen læserne eller lytterne kan spejle sig i.

Grib chancen for at nørde karakterer en hel dag spækket med forskellige karakterøvelser og lidt stillegang langs havet.

 

Du får:

  • Øvelse i at opbygge en karakter
  • Konkrete metoder og fif til at udvikle og nuancere karakterer
  • Indsigt og træning i Joseph Cambells helterejsemodel og indsigt i, hvor vigtig og brugbar metoden er i forhold til plot og karakterudvikling

Sæt hjerte og hjerne fri

Processen er i centrum. For det er her, du, læringsmæssigt, flytter dig mest. Med Saksild Strand som ramme skaber vi et intenst og dynamisk frirum afsondret fra hverdagens forpligtelser og rutiner, hvor du kan sætte både hjerne og hjerte fri.  Vekselvirkning mellem korte oplæg, dialog og øvelser.

Kurset er det sjette i rækken af køkkenkurser rundt om den fortællende journalistiks arbejdsproces.

Læs mere om AndersensBureau på https://www.andersens.dk   eller https://mediernesefteruddannelse.dk/udbydere/andersens-bureau/ 

Undervisere

Tina Andersen

Skrivementor, fortællenørd, frihedspioner & CEO i Andersens – fordi fortællingen tæller. Uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig igennem +22 år, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Tina er drevet af sin passion for fortællingen. Sin særlige evne til at få mennesker at være til stede i nuet og skrue op for deres indre kreativitet. Og et brændende ønske om at hjælpe passionerede mediemennesker med at finde deres unikke hylde som formidlere og skabe et meningsfuldt arbejdsliv, hvor de aldrig brænder ud.

Hun holder workshops, skriveretreats og storywalkabouts i rammer, der bryder radikalt med kontor og klasselokale og gør det muligt at inddrage natur og bevægelse i den kreative proces. Faktisk indgår natur og bevægelse også  i hendes onlineundervisning.

 

Mere om dette kursus