Kom under huden på din hovedkarakter

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8300 Odder
Dage:
1 dage
Pris:
4.300 kr. + moms | PU-støtte: 1.300 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 193 evalueringer)
Efterår 2023

Vil du gerne skrive, så man kan mærke dine hovedkarakterer? Har du lyst til at eksperimentere med at bygge en hovedkarakter op? Og mangler du metoder og systematik til at gøre det?   

Så kom og nørd karakteropbygning på Saksild Strand. Vi dykker ned i filmens og den fiktive forfatters værktøjskasse. For der er masser af inspiration og konkrete metoder at hente i både skuespillerens karakterværksted og forfatterens arbejde med at lære en hovedkarakter at kende, når du vil under huden på virkelighedens karakterer.

Hovedkarakterens udvikling

Hovedkarakteren er afgørende for plottet og historien, uanset om du laver fortællende journalistik eller fiktion. Metoden the Hero’s Journey demonstrerer det med al tydelighed, og henover køkkenbordet udforsker vi dens potentiale ud i karakterudvikling, og den proces hovedkarakteren må igennem. Det er processen læserne eller lytterne kan spejle sig i.

Grib chancen for at nørde karakterer en hel dag spækket med forskellige karakterøvelser og lidt stillegang langs havet.

 

Du får:

  • Øvelse i at opbygge en karakter
  • Konkrete metoder og fif til at udvikle og nuancere karakterer
  • Indsigt og træning i Joseph Cambells helterejsemodel og indsigt i, hvor vigtig og brugbar metoden er i forhold til plot og karakterudvikling

Sæt hjerte og hjerne fri

Processen er i centrum. For det er her, du, læringsmæssigt, flytter dig mest. Med Saksild Strand som ramme skaber vi et intenst og dynamisk frirum afsondret fra hverdagens forpligtelser og rutiner, hvor du kan sætte både hjerne og hjerte fri.  Vekselvirkning mellem korte oplæg, dialog og øvelser.

Kurset er det sjette i rækken af køkkenkurser rundt om den fortællende journalistiks arbejdsproces.

Læs mere om AndersensBureau på https://www.andersens.dk   eller https://mediernesefteruddannelse.dk/udbydere/andersens-bureau/ 

Undervisere

Tina Andersen

(Skrive)coach, fortællenørd og frihedspioner. Idémager, eventyrer og indehaver af AndersensBureau –  fordi fortællingen tæller.

Tina er ophavskvinde til ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, hvor hun samler alt, hvad hun ved om journalistik, fortællingens kraft og kreativitet koblet med en indre visdom om, at verden har brug for, at journalistikken bevæger sig i en ny retning. Set i bakspejlet har hun brugt de sidste 30 år på at blive klar og kvalificeret til at stille sig op på ølkassen med tragten for munden for at gå forrest for fremtidens hjertejournalistik.

Hun er uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling og kobler sin ekspertise i (journalistiske) fortællinger og kreative flows med sine intuitive kompetencer og evne til at skabe tillidsfuldt nærvær i nuet. Og så trækker hun på +20 års erfaring som underviser og skrivecoach i mediebranchen.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Også her har hun gået vejen selv og flere gange taget sin hjertebusiness til next level . Grundværdierne er de samme, men den personlige udvikling og faglige forvandling er stor. Vilde transformationer. I dag har hun fintunet sin egen unikke hylde som formidler og lever, så hun aldrig brænder ud.

Tina holder skriveretreats, walkabouts, kurser i sit køkken og to længere efteruddannelsesforløb ‘Find din unikke hylde som formidler’ og ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, der strækker sig over henholdsvis tre og otte måneder.

Mere om dette kursus