Kom under huden på din hovedkarakter

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8300 Odder
Dage:
1 dage
Pris:
4.500 kr. + moms | PU-støtte: 1.300 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 193 evalueringer)
Forår 2024
Har du lyst til at skrive, så man kan mærke din hovedkarakter? Vil du gerne formidle med nærvær og nerve? Kom under huden på din hovedkarakter – savner du metoder og fif til at gøre dine karakterer hele, nuancerede og vedkommende?   

Så kom og nørd karakteropbygning og -udvikling på Saksild Strand. Vi dykker ned i filmens univers og den fiktive forfatters karakterværksted. For her er masser af inspiration, viden og konkrete metoder at hente, der nemt oversættes til virkelighedens karakterer.

Hovedkarakteren er afgørende

Hovedkarakteren er afgørende for plottet og historien, uanset om du laver fortællende journalistik eller fiktion. Det illustreres allertydeligst ved hjælp af Dr. Joseph Campbells universelle Hero’s Journey-model – en slags manual til karakterens personlige udvikling og handlinger. Henover køkkenbordet udforsker vi derfor også, hvilken proces en given hovedkarakter gennemgår.

Grib chancen for at nørde karakterer en hel dag spækket med øvelser, indsigter og stillegang langs havet.

Du får:

– Masser af karakterøvelser som du kan bruge fremover

– Metoder og fif til at få kompleksiteten og nuancerne frem i dine karakterer

– Øvelse i at arbejde med karakteropbygning og -udvikling

– Indsigt og træning i at bruge Hero’s Journey  som metode til at komme under huden på dine karakterer og forstå den udvikling, de gennemgår

– Nerve, nærvær og ny motivation

Form:

Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov og arbejdsproces. Med Saksild Strand som ramme skaber vi et intenst og dynamisk frirum. Afsondret fra hverdagens forpligtelser og rutiner kan du sætte både hjerne og hjerte fri.

Rammen for kurset både inde og ude giver kreativiteten optimale betingelser, og sammen skaber vi et tillidsfuldt rum med plads til at eksperimentere, fumle og fejle og lære af erfaringerne. Der er også tid til individuel sparring.

‘Kom under huden på din hovedkarakter’ er fjerde modul i en pakke, der består af yderligere fire endagskurser på Saksild Strand. Kurset kan købes alene eller med et eller flere af de andre kurser.

 

Praktisk

Ankomst fra 9.45.

10.00 – 17.00: workshop

Kurset er med fuld forplejning.

 

Forud

Du vil blive bedt om at læse en tekst og sende en artikel forud. Desuden bliver du bedt at lave en kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en mail cirka to uger forud for kurset.

Bindende tilmeldning

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, og at kurset bliver gennemført. Selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra, og hvis det sker, kan en kollega overtage din plads. Jeg er også fleksibel, hvis det er muligt afsætte pladsen til anden side. En eventuel omfakturering koster et administrationsgebyr på 1000 kroner. Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Få mere information om AndersensBureau på andersens.dk

Eller den korte version her.

Undervisere

Tina Andersen

(Skrive)coach, fortællenørd og frihedspioner. Idémager, eventyrer og indehaver af AndersensBureau –  fordi fortællingen tæller.

Tina er ophavskvinde til ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, hvor hun samler alt, hvad hun ved om journalistik, fortællingens kraft og kreativitet koblet med en indre visdom om, at verden har brug for, at journalistikken bevæger sig i en ny retning. Set i bakspejlet har hun brugt de sidste 30 år på at blive klar og kvalificeret til at stille sig op på ølkassen med tragten for munden for at gå forrest for fremtidens hjertejournalistik.

Hun er uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling og kobler sin ekspertise i (journalistiske) fortællinger og kreative flows med sine intuitive kompetencer og evne til at skabe tillidsfuldt nærvær i nuet. Og så trækker hun på +20 års erfaring som underviser og skrivecoach i mediebranchen.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Også her har hun gået vejen selv og flere gange taget sin hjertebusiness til next level . Grundværdierne er de samme, men den personlige udvikling og faglige forvandling er stor. Vilde transformationer. I dag har hun fintunet sin egen unikke hylde som formidler og lever, så hun aldrig brænder ud.

Tina holder skriveretreats, walkabouts, kurser i sit køkken og to længere efteruddannelsesforløb ‘Find din unikke hylde som formidler’ og ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, der strækker sig over henholdsvis tre og otte måneder.