Interviewteknik til video og live streaming

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
Dage:
2 dage
Pris:
8.800 kr. + moms | PU-støtte: 2.600 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 7 evalueringer)
Forår 2024

Bliv en mester i interviewteknik og lær at stille de rigtige spørgsmål på den rigtige måde med dette kursus!

Medietræner Jette Friis O’Broin vil guide dig gennem planlægning og gennemførelse af video interviews og hjælpe dig med at få det bedste ud af dine fokuspersoner. Gennem praktiske øvelser og personlig refleksion vil du lære at kommunikere klart og tydeligt og skærpe din personlige performance til brug for alle medier.

Kurset er ideelt for instruktører, journalister, videoproducere, værter og alle, der arbejder med interview og performance.

Som du spørger, får du svar

Det gode interview handler om at stille de rigtige spørgsmål på den rigtige måde – og sikre sig, at interviewpersonerne er de rigtige til netop dette interview.

Ofte stiller interviewere lange og uklare spørgsmål, som er svære at besvare. Resultatet kan være dårlige interviews, som er umulige at redigere.

God interviewteknik med velforberedte og gennemtænkte enkle, klare og åbne spørgsmål giver gode svar.

Det skal vi arbejde med på kurset.

Medietræner Jette Friis O’Broin underviser i videointerviewets kunst. Jette har blandt andre arbejdet for Realdania, Kræftens Bekæmpelse, Nordea Fonden og Ældre Sagen.

På kurset gennemgår vi hvordan du holder tungen lige i munden gennem planlægning og gennemførelse af video interviews. Vi træner konkret og opdager, hvordan du får det bedste ud af din fokusperson.

Undervisningsform

Undervisningen er procesorienteret, vekslende mellem oplæg, praktiske øvelser, dialog og personlig refleksion over egen indsats og erfaringer.

Øvelserne foregår i mindre grupper, som personlige øvelser og med videokamera i plenum, hvor der er mulighed for at forbedre sit udtryk og få løbende feedback. Vi tager udgangspunkt i kursisternes individuelle behov for at performe.

Output

Du er klædt på til at kunne kommunikere klart og tydeligt. Du er i stand til at planlægge og gennemføre interviews. Og du har skærpet din personlige performance til brug for alle medier.

Deltagerne på kurset får lejlighed til at ringe til underviser i forbindelse med deres første interview efter kurset.

Program

Klar og tydelig kommunikation

Forbered dit interview – de gode spørgsmål, fokus, svar og opfølgende spørgsmål

Interviewteknik med fokus på den efterfølgende redigering

Skærmtræning med fokus på dig selv som performer

Målgrupper

Instruktører, journalister, videoproducere, tilrettelæggere, værter, foredragsholdere, mødeledere, kommunikationsfolk m.fl., som arbejder med interview og performance.

Undervisere

Jette Friis O’Bróin

Jette Friis O’Bróin er journalist, rådgiver, medietræner og underviser. Hun har gennem 25 år undervist i kommunikation, krisekommunikation og interviewteknik i mange sammenhænge. Herudover har hun produceret og postproduceret over 70 webfilm for Realdania, Kræftens Bekæmpelse, Nordea Fonden, Ældre Sagen, Ross Engineering m.fl. I de senere år har Jette produceret mere end 60 podcasts til bl.a. voldsramte kvinder med udenlandsk baggrund og seksuelt misbrugte mænd og kvinder, der lider af senfølger efter overgreb i barndommen samt podcast til Alzheimer pårørende og om grøn energi.
Jette er også forfatter med indtil nu syv bøger på samvittigheden. Bøgerne handler om arkitektur, sociale projekter, frivilligt arbejde, kræft og iværksætteri.

Jette er fra RUC og har arbejdet på aviser, tidsskrifter, kommunikationsbureau og i tæt samarbejde med fotografer, grafikere og journalister. Hun har som projektleder modtaget Columbusægget af International Advertising Association for kampagnen ”Henrys Hælerbar” – og været indstillet til Kommunikationsprisen for samme kampagne.

Fælles for Jettes aktiviteter er det gode interview, som er omdrejningspunktet for hendes webfilm, podcast, bøger, rådgivning og undervisning. Det gode interview handler om at være til stede – 100 pct. Derfor er Jettes undervisning primært baseret på praktisk træning med respektfuld personlig videoevaluering.

Mere om dette kursus