Interview til fortælling

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8300 Odder
Dage:
1 dage
Pris:
4.500 kr. + moms | PU-støtte: 1.300 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 193 evalueringer)
Forår 2024

Har du ikke altid det rigtige på blokken, når du godt vil folde en scene ud? Savner du fif og metoder til at forberede dig og skabe overblik? Har du lyst til at udvide interviewpaletten og blive en endnu bedre interviewer? 

Så kom til Saksild Strand og lad os sammen tune ind på, hvordan du interviewer efter scener og spændingskurve, så der kommer fortællende journalistik ud af det. Så du kan folde scener ud og inddrage tanker og følelser. Så du kan arbejde med vendepunkter, milepæle, menneskers drivkraft og tænke i struktur fra start. Og så du kan male sigende detaljer eller dialog, der rækker ud over den konkrete situation og handling.

Lyt mere, spørg bedre

Langs havet og henover mit køkkenbord leger vi med mål og interviewrunder. Vi bruger Hero’s Journey som inspiration og metode til interviewforberedelse. Vi interviewer og spørger ind til scene, tanke, følelse og handling. Og vi ser på observation som metode og grunden til, at det nogle gange lønner sig at holde kæft, observere og spørge senere.

Bliv en endnu bedre interviewer. Brug din intuition. Lyt mere. Spørg bedre.

Fokus på din proces

Fokus er på dig og din proces i en ramme, der bryder radikalt med kontor og klasselokale: mit køkken og max fem deltagere. Og vi lader naturen, walk & talk og stillegang hjælpe til at med at skrue op for kreativiteten.

 

Du får:

  • Interviewteknikker til fortællende journalistik
  • Øvelse i at arbejde med interviewmål og -runder
  • Øvelse i at interviewe til fortælling
  • Snust til Hero’s Journey som inspiration og metode til interviewforberedelse
  • Fif til at bruge observation som metode

Form

Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov og arbejdsproces. Rammen for kurset både ude og inde giver kreativiteten optimale betingelser, og sammen skaber vi et tillidsfuldt rum med plads til at eksperimentere, fumle og fejle og lære af erfaringerne. Der er også tid til individuel sparring.

‘Interview til fortælling’ er andet modul i en pakke, der består af yderligere fire endagskurser på Saksild Strand. Kurset kan købes alene eller med et eller flere af de andre.

Praktisk

Ankomst fra 9.45.

10.00 – 17.00: workshop

Kurset er med fuld forplejning.

 

Forud

Du vil blive bedt om at sende input forud for kurset, som du kan arbejde videre med på dagen. Undervisningen tager i vid udstrækning udgangspunkt i dine og de andre deltageres egne eksempler. Desuden bliver du bedt om at sende en tekst samt lave en kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en mail et par uger forud for kurset.

Bindende tilmelding

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, og at kurset bliver gennemført. Selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra, og hvis det sker, kan en kollega overtage din plads. Jeg er også fleksibel, hvis det er muligt afsætte pladsen til anden side. En eventuel omfakturering koster et administrationsgebyr på 1000 kroner. Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Få mere information om AndersensBureau på andersens.dk

Eller den korte version her.

Undervisere

Tina Andersen

(Skrive)coach, fortællenørd og frihedspioner. Idémager, eventyrer og indehaver af AndersensBureau –  fordi fortællingen tæller.

Tina er ophavskvinde til ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, hvor hun samler alt, hvad hun ved om journalistik, fortællingens kraft og kreativitet koblet med en indre visdom om, at verden har brug for, at journalistikken bevæger sig i en ny retning. Set i bakspejlet har hun brugt de sidste 30 år på at blive klar og kvalificeret til at stille sig op på ølkassen med tragten for munden for at gå forrest for fremtidens hjertejournalistik.

Hun er uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling og kobler sin ekspertise i (journalistiske) fortællinger og kreative flows med sine intuitive kompetencer og evne til at skabe tillidsfuldt nærvær i nuet. Og så trækker hun på +20 års erfaring som underviser og skrivecoach i mediebranchen.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Også her har hun gået vejen selv og flere gange taget sin hjertebusiness til next level . Grundværdierne er de samme, men den personlige udvikling og faglige forvandling er stor. Vilde transformationer. I dag har hun fintunet sin egen unikke hylde som formidler og lever, så hun aldrig brænder ud.

Tina holder skriveretreats, walkabouts, kurser i sit køkken og to længere efteruddannelsesforløb ‘Find din unikke hylde som formidler’ og ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, der strækker sig over henholdsvis tre og otte måneder.

Mere om dette kursus