Hurtig i gang med Capture One – HOLD

Startdato:
Udbyder:
Sted:
5000 Odense C
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
3.375 kr. + moms | PU-støtte: 900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 115 evalueringer)
Forår 2024
Capture one kursus

Capture One er fotoredigeringsprogram til stillbilleder taget i studie eller i marken. Programmet kan autoredigere og colorgrade dine billeder allerede ved import og kan eksportere dine billeder ud i flere formater i en og samme arbejdsgang. Capture One arbejder med RAW-formatet og giver dig flere korrektionsmuligheder – hurtigere og mere præcist end andre programmer.

Udbytte:

På kurset lærer du at redigere RAW billeder så du kommer hurtigere frem, med blandt andet speed edit. Du får forståelse for opsætning og tilretning af programmet i Capture One så det passer til dit behov. 

Du optimerer dit workflow med auto korrektion ved import og eksport i flere formater i en arbejdsgang. Derudover lærer du at skyde billeder direkte fra kamera til computer – tethered capture.

Indhold:

•Gennemgang af brugergrænsefladen i programmet og den personlige tilretning 

•Vejledning i at opsætte dit optimale workflow

•Indføring i Speed editing.

•Introduktion til autoredigering ved import 

•Exporter i flere formater i en og samme arbejdsgang.

•Brug af tethered capture

Programmet kan behandle alle gængse billedformater og derudover findes programmet i en speciel udgave, der henvender sig til Sony-, Fuji- eller Nikon kamera. Du får indsigt i brugerfladen i programmet så du kan tilrette det individuelt så det passer til dig.

Henvender sig til:

Kurset henvender sig til fotografer, fotojournalister eller andre der ønsker at få kendskab til fotoredigeringsprogrammet Capture One.

Undervisningsform:

Kurset afholdes som klasseundervisning i små hold på 4-8 elever. Undervisningsformen er tavleundervisning vekslende med individuelle øvelser. Kursusfiler udleveres.

Capture One er dansk produceret software og fåes i købe- eller abonnementsordning. På kurset kan der bruges 30-dags trialversion.

Efter endt kursus udstedes kursusdiplom.

Kursusprisen ex. moms, dækker kursusmappe og materiale samt forplejning.

——

Generelle regler:

Hver kursist medbringer selv en PC eller Mac med nyeste Capture One installeret.

Kurset bliver afholdt som klasseundervisning i små hold på 4-8 elever. Undervisningsformen er tavleundervisning vekslende med individuelle øvelser.

Kurset starter kl. 09.30 og varer til 16.30. Ved ankomst er der morgenkaffe med brød. Frokosten bliver serveret kl. 12.30, og midt på eftermiddagen serveres der kage. Regelmæssige pauser bliver lagt ud over dagen.

Der er adgang til vand, kaffe/te gennem hele kursusdagen.

Alle kursister får en mappe med undervisningsmateriale, der også kan bruges som opslagsværk, når man er hjemme igen.

Alle kursister, der har gennemgået kursus, får et kursusbevis.

Kursusprisen er eksklusiv moms.

Tilmeldingen er bindende, så snart Modulkursus har bekræftet tilmelding.

For privatbrugere – altså når du selv skal betale for kursus – er der ifølge forbrugeraftaleloven 14 dages fortrydelsesret fra den dag Modulkursus har sendt bekræftelse på optagelse til dig.

Ved afbud til kurset mere end 4 uger før kursusstart, afregnes et administrationsgebyr på 1000,- dkr. Ved afbud mindre end 4 uger før kursusstart betales den fulde kursuspris.

Tilskudsmuligheder: Kursisten betaler selv den fulde kursuspris. Efterfølgende tilskud fra f.eks. Pressens Uddannelsesfond ansøger kursisten selv om.

Kursusudbyder forbeholder sig ret til at aflyse eller flytte kursus/kursist, hvis der er mindre end fire kursister pr. Kursusdag.

Undervisere

Underviser Robert Wengler

Robert Wengler, indehaver af Modulkursus. Selvstændig fotojournalist og uddannet pressefotograf fra Danmarks Journalisthøjskole i 1986 og har arbejdet som pressefotograf på Fyens Stiftstidende i Odense i 31 år. Siden 2000 har jeg været underviser, kursusleder og kursusudvikler på adskillige kurser under Den Journalistiske Efteruddannelse (DJE), Update, Boost samt egne udbudte kurser inden for bl.a. videoredigering i Final Cut Pro X, Adobe Premiere, Lightroom, Adobe Photoshop, lyslægning med mere.

Mere om dette kursus