Genopfind dig selv

Startdato:
Udbyder:
Sted:
5500 Middelfart
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
16.785 kr. + moms | PU-støtte: 3.900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 527 evalueringer)
Efterår 2024

Få inspiration til at planlægge den næste og måske sidste etape af dit arbejdsliv, så arbejdsglæden er intakt, og du holder dig skarp. Giver du værdi til dit job – og giver dit liv værdi til dig?

”Jeg synes, det er et fantastisk kursus, som alle bør unde sig selv – også selvom de ikke synes, de sidder fast i deres job eller drømmer store tanker om at komme et andet sted hen i deres arbejdsliv. Det giver simpelthen en sund lyst til at tænke over både livet og arbejdslivet”, lød feedbacken fra en mandlig kursist i efteråret 23.

Dette tre-dages internatkursus kan hjælpe dig til at forblive attraktiv på et arbejdsmarked i hastig forandring. Lær fx, hvordan du forbedrer din hjernes elasticitet og bliver ved med at finde mening i nye opgaver.

Kursusleder Helle Lyster og en række gæsteoplægsholdere fokuserer på, hvordan du gør dine personlige og faglige erfaringer til en fordel, så du kan handle aktivt, FØR du risikerer at brænde ud. Få bl.a større klarhed over, hvad der giver dig arbejdsglæde. Dermed kan du få et rigt arbejdsliv de næste 10-15 år.

Få inspiration til at synliggøre dit store og værdifulde kendskab til arbejdspladsen i kombination med nysgerrighed og hjælpsomhed. Eller tag initiativ til noget helt nyt.

Juster din strategi

Den strategi, som tidligere har givet dig succes, er måske ikke den rigtige mere. I så fald skal den justeres, for at du ikke kører fast.  Du kan sammen med chefen redefinere jobbet, så din motivation, dine styrker og kompetencer står tydeligere og kommer i spil på nye måder. Det handler om at finde balancen mellem fleksibilitet og stabilitet.

”Nogle af de svar, jeg endte med at finde i løbet af kurset, har jeg siden fulgt. Ikke til punkt og prikke. Men det gav inspiration og en retning, som jeg kan bruge,” siger 50-årig lokaljournalist, der var med på et tidligere kursus.

I internatkursets smukke omgivelser får du hjælp og tid til at reflektere over dine muligheder. Hent inspiration ved at udveksle erfaringer med jævnaldrende kolleger på tværs af arbejdspladser.

”Luksuriøst at tage et par dage ud af dagligdagens drift og at have fokuseret tid til at tale med andre, tænke og blive inspireret,” påpeger 59-årig kommunikationskonsulent.

”Tusind tak for et dejligt kursus med en god gruppe mennesker, der var med på at være åbne! Og det er jo i høj grad Helles fortjeneste, at rammerne og hendes tilgang gjorde banen bred og det fortrolige rum troværdigt”, skriver 60-årig journalist.

Træk stikket et par dage og få den energi og det fokus, det kræver at tage kontrol over sidste etape af dit arbejdsliv og din arbejdsglæde. Du kan blive inspireret til at skifte spor eller genopfinde dig selv i et helt andet hjørne af faget.

”Jeg blev bevidst om de kompetencer og fortrin, du kan have som lidt ældre i faget,” siger kvindelig journalist.

Indhold i kurset

Vi kortlægger de ressourcer, færdigheder og styrker, du og de andre deltagere faktisk har! Og vi ser, om de kan bruges til at redefinere dit job.

Vi får besøg af gæster fra den journalistiske verden, som har skiftet rolle i arbejdslivet – og inspireres af deres erfaringer.

Fra fotochef til indehaver af et bilværksted og bilhandel. Mads Hansen tog efter grundige overvejelser springet, hævede sin pensionsopsparing for at skifte branche, men kan også se, at han bruger mange af de samme redskaber og kompetencer i sit nye job.

Kursusleder Helle Lyster fortæller om, hvordan hun fulgte ni trin på vej mod sit karriereskift og bl.a ”flirtede” med professionelle sider af sig selv før hun tog springet fra DR-fastansat til selvstændig og masterstuderende.

Mød også Lars Larsen, professor med speciale i ældrepsykologi ved Aarhus Universitet. Han fortæller bl.a om de kompetencer, som især ældre medarbejdere kan fokusere på – og hvorfor det er en god idé dagligt at stå på ét ben, når man tager strømper på. Han mener i øvrigt at der er større forskel på ældre, end på yngre og ældre.

Yngre chef om sine ønsker

Vi inviterer også en yngre chef, til at fortælle om dét, han/hun kunne tænke sig mere og mindre af hos ældre medarbejdere og om, hvordan man hjælper chefen med at spille sig god.

Forandring er et basisvilkår i mediebranchen i disse år. Du får tips til, hvordan du kan stå stærkere og møde forandring med større tryghed, glæde og åbenhed.

Vi laver øvelser og tests og bruger dem til at blive klogere på os selv. Det gælder bl.a forskningsbaserede karakterstyrker, som giver energi, når vi får dem i spil, men dræner os, når de ikke aktiveres.

Deltagerne får tid til at lave en individuel handleplan og blive coachet på den. Det vil ske med afsæt i øvelser fra de første to dage.

Kurset kører som et internat, hvor der også er god tid om aftenen til at vende dagens oplæg – og alt muligt andet – med de andre kursister og kursuslederen. Rammerne er meget fine, og maden er lækker

Efter kurset kan du

  • lægge en strategi for, hvordan du kommer godt i mål med den tredje alder.
  • kende dine værdier og styrker.
  • motivere dig selv.
  • forstå fagets nye krav.
  • hjælpe din leder til at spille dig god.
  • lave en positiv fortælling om din fremtid/dit jobskifte.
  • styrke din værdi.
  • holde dig langtidsfrisk – både fysisk og psykisk.

Prisen omfatter: Selve kurset med undervisning og undervisningsmaterialer, to overnatninger på kursusstedet “Huset” ved Middelfart, alle måltider samt vand, kaffe og kage i løbet af kurset. Prisen er ekskl. moms

Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og frokost, kaffe, te og vand i løbet af dagen. Prisen er ekskl. moms.

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Illustrationen er en AI-grafik skabt af Gert K Nielsen og AI-tjenesten Midjourney i fællesskab.

Undervisere

Helle Lyster

Helle Lyster (f. 1962), adjunkt på DMJX, hvor hun underviser i TV/video og laver forsknings- og udviklingsprojekter. Har en Master i procesledelse og organisatorisk forandring (2021) og er uddannet coach og proceskonsulent hos Attractor. Har designet og faciliteret flere idéudviklingsworkshops i DR og for fagblade og lavet kurser i personlig udvikling for unge.
Har i 30 år udviklet og tilrettelagt programmer i DR – fra undersøgende journalistik om kvotekonger til ungdomstv. Er bl.a idékvinde bag konceptet Kender Du Typen, Helle for Lykken, temalørdage om Che Guevara og Grønlands Unge og serien De Hjemvendte – om hjemvendte soldater. Træner dagligt sin nysgerrighed.