Fremtidens journalistik

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8300 Odder
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
4.500 kr. + moms | PU-støtte: 1.300 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 193 evalueringer)
Efterår 2024

Forestil dig, at journalistikken er med til at gøre verden til et bedre sted. Forestil dig, at journalistikken bygger bro og skaber forståelse, indsigt og samhørighed ved at gå i dybden og formidle med hjertet forrest fra et tillidsfuldt perspektiv fremfor fra frygt, fejl og mangler. Forestil dig at være et autentisk kvalitetsfilter, der hjælper mennesker med at forstå verden og blive klogere på livet. Velkommen til fremtidens journalistik.

 

Alt det bedste tilsat ny bevidsthed og nye kriterier

Fremtidens journalistik består af alt det bedste fra journalistikken, som vi kender den. Tilsat et bevidst valg om at formidle autentisk, ærligt, troværdigt, nuanceret, balanceret og mangfoldigt med fuld integritet. Tilsat syv grundlæggende principper og et nyt sæt journalistiske kriterier.

Resonerer det hos dig? Så kom til Saksild Strand og lad os sammen dykke ned i mit bedste bud på fremtidens journalistik. Verden har brug for den. Vi har brug for den.

 

Tid til at skifte retning

Fremtidsforskere har kaldt det i årevis. Fremtidens journalister skal leve af at dække menneskers behov for fordybelse, indsigt og hjælp til at forstå og finde mening og sammenhæng i en stadig mere kompleks verden. Verden har brug for journalister af den kaliber.

Herhjemme bliver danskerne mere og mere nyhedstrætte. Hver femte slukker for nyhederne, jævnfør Reuters Institute Digital News Report for 2022, og det udfordrer vores tolerance og sammenhold, sammenhængskraften i samfundet – demokratiet simpelthen.

Næsten hver tredje unge dansker undgår nyheder (jævnfør samme rapport). Og tallet stiger. Fordi listen over dårlige nyheder, ulykker og katastrofer er uendelig, og mange af os vælger dem fra for at skærme os selv. Og når vi ser med, banker følelsen af magtesløshed og handlingslammelse på. Vi har brug for nuanceret journalistik, der bliver serveret med håb, nytteværdi og høj troværdighed. For fraværet af netop dét gør, at vi bliver trætte, kommer i dårligt humør og føler, at der ikke er noget, vi kan gøre. Sådan lyder begrundelserne for fravalget.

 

Ud af hasterhjulet

Derfor er det tid til at skrue ned for værdiløse mellemregninger og journalistik, der skaber forvirring og forvrænger. Stoppe med at opdatere et væk online. Tid til at producere mindre og løfte kvaliteten. Skære ned på sideantal, flader, programmer, udsendelser – ingen har tid til eller behov for det overvældende overload. Tid til at få cheferne til at justere de politiske aftaler, der spænder ben.

Til glæde for verden, samfundet og den enkelte journalist.

Det handler også om ‘work smarter not harder’ – om at nå mere på kortere tid uden at piske presset rundt i hasterhjulet. Det handler om mindset og om nye bæredygtige, kreative arbejdsrutiner. De tektoniske plader under såvel journalistikken som vores måde at arbejde på rykker på sig.

 

Opgør med fortiden blik på verden og journalistikken

Nyhedskriterier, nyhedstrekant, nyhedsstemme og tilstræbt objektivitet har haft sin tid. Det er et nødvendigt at gøre op med fortidens forældede opfattelse af  journalistikken og menneskers formåen. Det er på tide at definere journalistikken, sådan helt grundlæggende, ud fra nutidens perspektiv og blik på verden.

Vi må væk fra kommercialiseringen af journalistikken. Væk fra mediernes overfladiske larm og forvrængede billede af verden, der er med til at fastholde mennesker i en handlingslammende tilstand af frygt og mangel. Væk fra både haster- og hamsterhjul.

Som journalister er vi det filter, mennesker oplever verden igennem. Vi påvirker menneskers syn på verden og måde at være i verden på. Big time. Det ansvar må forvaltes med respekt og kærlighed. Af hensyn til journalistikkens overlevelse og verdens tilstand.

 

Fremtidens journalister

Gør en forskel ved med hjertet forrest at være et autentisk kvalitetsfilter, der hjælper mennesker med at blive klogere på verden og livet.

Er firstmovere på en ny journalistisk professionalisme

Gør verden til et bedre sted, fordi de undgår at forvrænge og skævvride verdens tilstand

Formidler fra hvert deres unikke ståsted med hver deres unikke stemme

Bruger bevidst både hjerne, krop, hjerte og intuition

 

Du får

Inspiration til at vende det traditionelle frygt- og mangelbaserede medieparadigme på hovedet og tænke nyt og frit

Motivation til at blive firstmover på fremtidens journalistik

Indblik i mit bud på grundlæggende principper og nye kriterier for journalistikken

Pirket til din kreativitet

 

En anderledes kursusdag med nærvær i nuet rundt om mit køkkenbord og langs havet i et dynamisk samspil mellem oplæg, dialog, øvelser og refleksion. Max 5 deltagere.

 

Praktisk

Strandfarmen, Strandvænget 66, Saksild Strand, 8300 Odder.

Ankomst fra 9.45.

10.00 – 17.00: workshop

Kurset er med fuld forplejning.

 

Bindende tilmeldning

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, og at kurset bliver gennemført. Selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra, og hvis det sker, kan en kollega overtage din plads. Jeg er også fleksibel, hvis det er muligt afsætte pladsen til anden side. En eventuel omfakturering koster et administrationsgebyr på 1000 kroner. Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Få mere information om AndersensBureau på andersens.dk

Eller den korte version her.

Undervisere

Tina Andersen

(Skrive)coach, fortællenørd og frihedspioner. Idémager, eventyrer og indehaver af AndersensBureau –  fordi fortællingen tæller.

Tina er ophavskvinde til ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, hvor hun samler alt, hvad hun ved om journalistik, fortællingens kraft og kreativitet koblet med en indre visdom om, at verden har brug for, at journalistikken bevæger sig i en ny retning. Set i bakspejlet har hun brugt de sidste 30 år på at blive klar og kvalificeret til at stille sig op på ølkassen med tragten for munden for at gå forrest for fremtidens hjertejournalistik.

Hun er uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling og kobler sin ekspertise i (journalistiske) fortællinger og kreative flows med sine intuitive kompetencer og evne til at skabe tillidsfuldt nærvær i nuet. Og så trækker hun på +20 års erfaring som underviser og skrivecoach i mediebranchen.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Også her har hun gået vejen selv og flere gange taget sin hjertebusiness til next level . Grundværdierne er de samme, men den personlige udvikling og faglige forvandling er stor. Vilde transformationer. I dag har hun fintunet sin egen unikke hylde som formidler og lever, så hun aldrig brænder ud.

Tina holder skriveretreats, walkabouts, kurser i sit køkken og to længere efteruddannelsesforløb ‘Find din unikke hylde som formidler’ og ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, der strækker sig over henholdsvis tre og otte måneder.

Mere om dette kursus