Fortæl så læseren bliver hængende

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8300 Odder
Dage:
1 dage
Pris:
4.500 kr. + moms | PU-støtte: 1.300 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 193 evalueringer)
Forår 2024

Savner du variation i måden, du bygger dine tekster op på? Længes du efter at fortælle historier, der fastholder læseren? Har du lyst til at arbejde med fremdriften i dine historier?

Så kom og nørd plot og struktur på Saksild Strand. Dette kursus fokuserer på, hvordan du bygger dine tekster op. Vi leger med forskellige måder at strukturere og fortælle din medbragte historie på. Og vi ser på, hvilken forskel det gør for fokus, fremdrift og den røde tråd.

Fremdrift & dybere mening

Vi tuner både ind på fremdriften i historien og den dybere mening, for det rækker ikke at skrive i scener og fange sigende detaljer. Vi leger altså også med den konkrete vinkel og med, hvad historien overordnet, tematisk, begrebsligt handler om. Og hvis du vil fastholde læseren, må du også være klar over, hvilken rækkefølge, du vil fortælle den i. Hvad skal drive fortællingen frem? Hvordan skaber du sammenhæng og naturlige overgange?  Hvad læseren har brug for at vide for at forstå historien?

Kom med på en anderledes kursusdag fjernt fra kontor og klasselokale, hvor vi sammen får struktur på din tekst og skruer op for kreativiteten henover mit køkkenbord på Saksild Strand. Vi flirter med fortællingen og leger med fortællemodeller og plot. Max 5 deltagere og stillegang langs havet som en del af den kreative proces.

 

Du får:

Øvelse i at plotte din historie og skabe fremdrift

Træning i at få god struktur på teksten

Kendskab til fortællemodeller og plot

Øvelse i at arbejde med fokus & dybere mening

 

Lise si’r

Jeg kan varmt anbefale Tinas køkkenkursus. Hos Tina finder man sig selv i selskab med en underviser med et skarpt blik for både det lille ord og helheden. Dertil er hun et varmt og rart menneske, der brænder for det skrevne ord, journalistikken og kreativiteten. Jeg har fået nye input til at blive skarpere på min egen fortælling. Jeg har fået indsigt i og lov til at køre helt op ad abstraktionsstigen og ned igen, og jeg har fået indblik i diverse fortællemetoder og – stemmer og meget mere. Det har sat gang i nye ideer. Det er ikke raketvidenskab, men en mulighed for at træde et skridt tilbage og genfinde glæden ved at skrive og berette. Vi mødtes i Tinas køkken, og dagen omfattede også en god gåtur – en skøn personlig og givtig kursusform fremfor undervisningslokale!”

Lise Nørgaard, journalist JydskeVestkysten


Form

Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov og arbejdsproces. Rammen for kurset både ude og inde giver kreativiteten optimale betingelser, og sammen skaber vi et tillidsfuldt rum med plads til at fumle og fejle og lære af erfaringerne. Der er også tid til lidt individuel sparring.

‘Fortæl så læseren bliver hængende’ er fjerde modul i en pakke, der består af yderligere fire endagskurser på Saksild Strand. Kurset kan købes alene eller med et eller flere af de andre.

 

Praktisk

Ankomst fra 9.45.

10.00 – 17.00: workshop

Kurset er med fuld forplejning.

 

Forud

Du vil blive bedt om at sende en artikel eller andet materiale forud for kurset, som du kan arbejde videre med på dagen. Desuden bliver du bedt om at læse lidt tekst samt lave en kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en mail to-tre uger forud for kurset.

 

Bindende tilmeldning

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, og at kurset bliver gennemført. Selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra, og hvis det sker, kan en kollega overtage din plads. Jeg er også fleksibel, hvis det er muligt afsætte pladsen til anden side. En eventuel omfakturering koster et administrationsgebyr på 1000 kroner. Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Få mere information om AndersensBureau på andersens.dk

Eller den korte version her.

Undervisere

Tina Andersen

(Skrive)coach, fortællenørd og frihedspioner. Idémager, eventyrer og indehaver af AndersensBureau –  fordi fortællingen tæller.

Tina er ophavskvinde til ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, hvor hun samler alt, hvad hun ved om journalistik, fortællingens kraft og kreativitet koblet med en indre visdom om, at verden har brug for, at journalistikken bevæger sig i en ny retning. Set i bakspejlet har hun brugt de sidste 30 år på at blive klar og kvalificeret til at stille sig op på ølkassen med tragten for munden for at gå forrest for fremtidens hjertejournalistik.

Hun er uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling og kobler sin ekspertise i (journalistiske) fortællinger og kreative flows med sine intuitive kompetencer og evne til at skabe tillidsfuldt nærvær i nuet. Og så trækker hun på +20 års erfaring som underviser og skrivecoach i mediebranchen.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Også her har hun gået vejen selv og flere gange taget sin hjertebusiness til next level . Grundværdierne er de samme, men den personlige udvikling og faglige forvandling er stor. Vilde transformationer. I dag har hun fintunet sin egen unikke hylde som formidler og lever, så hun aldrig brænder ud.

Tina holder skriveretreats, walkabouts, kurser i sit køkken og to længere efteruddannelsesforløb ‘Find din unikke hylde som formidler’ og ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, der strækker sig over henholdsvis tre og otte måneder.