Fortæl så læseren bliver hængende

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8300 Odder
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
4.300 kr. + moms | PU-støtte: 1.300 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 169 evalueringer)
Efterår 2023

Har du lyst til at fortælle dine historier, så læseren bare må læse videre og videre? Savner du variation i måden du bygger dine tekster op på? Har du lyst til at arbejde med fremdriften i dine historier?

Så kom og nørd plot og struktur hos AndersensBureau på Saksild Strand. Dette kursus fokuserer på, hvordan du bygger dine tekster op. Vi leger med forskellige måder at strukturere og fortælle din medbragte historie på. Og vi ser på, hvilken forskel det gør for fokus, fremdrift og den røde tråd.

Fremdrift & dybere mening

Vi tuner både ind på fremdriften i historien og den dybere mening, for det rækker ikke at skrive i scener og fange sigende detaljer. Vi leger altså også med den konkrete vinkel og med, hvad historien overordnet, tematisk, begrebsligt handler om. Og hvis du vil fastholde læseren, må du også være klar over, hvilken rækkefølge, du vil fortælle den i. Hvad skal drive fortællingen frem? Hvordan skaber du sammenhæng og naturlige overgange?  Hvad læseren har brug for at vide for at forstå historien?

Kom med på en anderledes kursusdag fjernt fra kontor og klasselokale, hvor vi sammen får struktur på din tekst og skruer op for kreativiteten henover mit køkkenbord på Saksild Strand. Vi flirter med fortællingen og leger med fortællemodeller og plot. Max 5 deltagere og stillegang langs havet som en del af den kreative proces.

 

Du får:

øvelse i at plotte din historie og skabe fremdrift

øvelse i at få god struktur på teksten

kendskab til fortællemodeller

øvelse i at arbejde med fokus & dybere mening

 

Tillidsfuldt rum

Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov og arbejdsproces. Rammen for kurset både ude og inde giver kreativiteten optimale betingelser, og sammen skaber vi et tillidsfuldt rum med plads til at fumle og fejle og lære af erfaringerne. Der er også tid til lidt individuel sparring.

‘Fortæl så læseren bliver hængende’ er fjerdet modul i en pakke, der består af yderligere fire kurser på Saksild Strand. Et 2×1 dag og tre andre endagskurser. Kurset kan købes alene eller med et eller flere af de andre.

Ankomst fra 9.45.
10.00 – 17.00: workshop
Kurset er med fuld forplejning.

Forud:

Du vil blive bedt om at sende en artikel eller andet materiale forud for kurset, som du kan arbejde videre med på dagen. Desuden bliver du bedt om at læse lidt tekst samt lave en kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en mail to-tre uger forud for kurset.

Bindende tilmeldning:

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end 8 uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på 1000 kroner. Ved afbud senere end 8 uger før kursusstart opkræver jeg – uanset grunden – den fulde pris. Dog kan en kollega altid få lov til overtage din plads, og jeg er fleksibel, hvis det er muligt sælge pladsen til anden side.

Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Læs mere om AndersensBureau på https://www.andersens.dk   eller https://mediernesefteruddannelse.dk/udbydere/andersens-bureau/ 

Undervisere

Tina Andersen

Skrivementor, fortællenørd, frihedspioner & CEO i Andersens – fordi fortællingen tæller. Uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig igennem +22 år, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Tina er drevet af sin passion for fortællingen. Sin særlige evne til at få mennesker at være til stede i nuet og skrue op for deres indre kreativitet. Og et brændende ønske om at hjælpe passionerede mediemennesker med at finde deres unikke hylde som formidlere og skabe et meningsfuldt arbejdsliv, hvor de aldrig brænder ud.

Hun holder workshops, skriveretreats og storywalkabouts i rammer, der bryder radikalt med kontor og klasselokale og gør det muligt at inddrage natur og bevægelse i den kreative proces. Faktisk indgår natur og bevægelse også  i hendes onlineundervisning.

 

Mere om dette kursus