Fortæl Journalistik fra Hjertet del 1

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8300 Odder
Dage:
6 dage
Pris:
25.000 kr. + moms | PU-støtte: 10.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 193 evalueringer)
Forår 2024

’Fortæl Journalistik fra Hjertet’ del 1 er fire måneders integreret uddannelses-, coaching- og mastermindforløb for dig, der er klar til at lære at fortælle journalistik fra hjertet. Dig, der længes efter at få nærkontakt med din indre kreativitet og formidle med nerve og autenticitet fra dit unikke ståsted med din unikke stemme.

Vil du være et autentisk kvalitetsfilter, der hjælper mennesker med at blive klogere på verden og livet? Vil du være med til at gøre verden til et bedre sted i kraft af dine unikke fortællinger formidlet med nerve og nærvær, der kan mærkes ind i sjælen? Har du lyst til at være firstmover på fremtidens journalistik med hjertet forrest?

Så grib chancen læg ud med at deltage på ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet del 1’, der består af i alt tre fysiske workshopdage, én til én sessioner online, fire live-online-sessioner på udvalgte tirsdage, regulær online-skrivehule, andet undervisningsmateriale, masser af øvelser og træning, feedback og besøg af relevante gæsteundervisere undervejs. Få overblik over de konkrete datoer med mere længere nede i teksten.


Forløbet er for dig, der…

 • Er klar til med hjertet forrest at tage journalistikken i en ny retning
 • Vil elske at udforske fortællingens kraft og formidle så mennesker kan spejle sig og blive klogere på verden og livet
 • Længes efter at lægge nyhedskriterier, nyhedstrekant, nyhedsstemme og tilstræbt objektivitet bag dig til fordel for autenticitet, grå nuancer og mangfoldighed
 • Er nysgerrig på at fortælle fra dit unikke ståsted med din unikke stemme
 • Er åben for at tilegne dig nye færdigheder og indsigter, der også skaber personlig udvikling og øget bevidsthed og lærer dig bevidst at trække på både hjerne, hjerte, krop og intuition

Forløbet er både for dig, der er chef eller aftaler med chefen, at du er firstmover på fremtidens journalistik – og for dig, der følger dit eget selvstændige spor og er klar til at gå forrest og skabe hjertejournalistik til glæde for samfundet, verden og os alle hver især.


Syv fundamentale principper og nye journalistiske kriterier

At fortælle journalistik fra hjertet er alt det bedste fra journalistikken, som vi kender den. Tilsat et bevidst valg om at formidle autentisk, ærligt, troværdigt, nuanceret, balanceret og mangfoldigt med fuld integritet. Tilsat syv fundamentale principper og et nyt sæt journalistiske kriterier.


Fremtidens journalister er brobyggere

Forestil dig, at journalistikken bygger bro og skaber forståelse og samhørighed ved at gå i dybden og formidle fra et tillidsfuldt perspektiv fremfor fra frygt, fejl og mangler.

Fremtidsforskere har kaldt det i årevis. Fremtidens journalister skal leve af alt dække menneskers behov for fordybelse, indsigt og hjælp til at forstå og finde mening og sammenhæng i en stadig mere kompleks verden. Verden har brug for journalister af den kaliber.

Vi må væk fra splittelse, polarisering, forvirring, kvantitet, frygt, fejl, mangel og overfladisk larm.


Nødvendigt opgør

Derfor er efteruddannelsesforløbet også et nødvendigt opgør med forældede nyhedskriterier, tilstræbt objektivitet og vagthunds-journalistik med fortidens blik på verden og offentlighedens behov og formåen.

Det er et farvel til den gængse fødekæde for journalistiske historier og den elitære osteklokke, som medier og magthavere naturligt færdes i.

For næsten hver tredje unge dansker undgår nyheder, jævnfør Reuters Institute Digital News Report for 2022. Og tallet stiger. Fordi listen over dårlige nyheder, ulykker og katastrofer er uendelig, og mange af os vælger dem fra for at skærme os selv. Og når vi ser med, banker følelsen af magtesløshed og handlingslammelse på.

Vi har brug for nuanceret journalistik, der bliver serveret med håb, nytteværdi og høj troværdighed. For fraværet af netop dét gør, at vi bliver trætte, kommer i dårligt humør og føler, at der ikke er noget, vi kan gøre. Sådan lyder begrundelserne for fravalget.

 

Det lærer du på ‘Fortæl journalistik fra Hjertet del 1’

Hjertevejen

 • At være i nuet med langsomheden som magisk hjælper
 • At forbinde dig med dit hjerte 
 • At skelne mellem hovedvejen og hjertevejen og bevidst trække på både hjerne og hjerte, krop og intuition
 • At mærke og forstå forskellen på at sidde fast i hovedet i højt tempo uden kontakt til kroppen og på at ha’ hul igennem, så du kan trække på hele dig og alle dine superkræfter
 • At bruge intuitiv skrivning både til selvudvikling og som kreativt arbejdsredskab
 • At finde ind til dit hellige sted, hvor du kan finde dig selv igen og igen, når du er røget ud af en hovedtangent eller ind i hasterhjulet og ud af balance
 • At hjertevejen er genvejen til din indre kreativitet, livsglæde og det meningsfulde (arbejds)liv
 • At hjertevejen er genvejen til den journalistik, verden har brug for

Kreativitet

 • At bruge nuets kreative kraft
 • At hænge præstationsfrakken, dine indre dommere og andre begrænsende overbevisninger på knagen uden for døren til dit legende, udforskende, undersøgende, kreative rum
 • At følge kreative spilleregler og bevæge dig frit og bevidst mellem åben og lukket modus
 • At bruge natur, bevægelse, vejrtrækning og jordforbindelse som en naturlig del af en kreativ arbejdsproces
 • At skabe et bæredygtigt, balanceret udgangspunkt for det journalistiske arbejde
 • At forstå værdien af at komme ned i tempo og invitere langsomheden ind
 • At pauser er vigtigt arbejde, fordi du lader op og lader underbevidstheden arbejde for dig
 • At skabe nærkontakt til din intuition
 • At skrue op for din indre kreativitet
 • At skrive, udvikle, arbejde med lethed i kreative flows

Helterejsen

 • Dig selv bedre og dybere at kende
 • At bruge helterejsemodellen, the Hero’s Journey, til at forstå og mærke fortællingens kraft
 • En uvurderlig model at kende indefra ved selv at gå en Hero’s Journey
 • Du er nu klar til ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet del 2’

 

Efter 4 måneder…

 • Er du firstmover og godt på vej til blive hjertejournalist med ny en journalistisk professionalisme i bagagen og licens til at sætte fut i bevægelsen for et paradigmeskifte i journalistikken
 • Har du lært at hænge præstationsfrakken uden for døren til dit kreative rum og kan skabe kontakt til din indre kreativitet både når du udvikler og skriver
 • Har du gået en Hero’s Journey og tilegnet dig en eventyrlig og uvurderlig udviklingsmodel og et dramaturgisk støttehjul
 • Mærker du passionen og fortælleglæden boble
 • Kan du finde hjem til dig selv og forbinde dig med dit hjerte – og starte enhver arbejdsdag fra det udgangspunkt

 

Sådan foregår det

Undervisning

En kombination af online-live undervisning & onlineundervisning, når det passer dig. Altid koblet med undervisningsmateriale, opgaver og øvelser, der støtter din proces og lader dig prøve tingene af i praksis, så du kan gøre det, du lærer, til en del af din hverdag.

Workshops

Fysiske workshops, hvor vi tapper ud af hovedet, ned i kroppen og åbner hjertet.
Vi hænger præstationsfrakken på knagen uden for læringsrummet og træder ind kreativitetens og mulighederne land. Din proces er i fokus uanset hvad vi arbejder med.

Mastermind

Kærlig, støttende mastermind-gruppe, der hepper på dig og går vejen sammen med dig. Her kan du sammen med de andre deltagere på efteruddannelsen give og få hjælp, inspiration, sparring og feedback undervejs i forløbet. I deler erfaringer og er hinandens vidner.

1:1 sessioner

Individuelle sessioner, hvor vi sammen dykker dybt og tuner ind på dig og din proces – dine drømme, dine blokeringer, din personlige og faglige udvikling og dine konkrete skridt på vejen til at blive hjertejournalist.

 

Hvornår foregår det?

April 
25.4.: Adgang til onlinemateriale & de første øvelser

Maj 
15-16.5.: To dages workshop fra kl.12.00 dag 1 til 15.00 dag 2 (sted følger)
23.5.: Online-live undervisning, refleksion & træning kl. 11.00-15.00

Juni 
6.6.: Online-live undervisning,refleksion & træning kl. 11.00-15.00
20.6.: Online-live undervisning, refleksion & træning kl. 11.00-15.00

Juli 
Selvfordybelse

August
15.8.: Online-live undervisning, refleksion & træning kl. 11.00-15.00
29.8.: Workshop & hjertefejring kl. 10.00-? (sted følger)

 

 Det er med i prisen:

 • Al onlineundervisning & undervisningsmateriale (der kan derudover være udgifter til enkelte bøger)
 • 1 x 2 workshopdage på Saksild Strand eller et af mine yndlingsbadehoteller (inklusive forplejning & overnatning. Drikkevarer udover vand, te & kaffe er for egen regning)
 • 1 x afsluttende workshopdag på Saksild Strand eller et af mine yndlingsbadehoteller – herunder del 1-hjertejournalist-fejring i form af cocktails og smovserier (inklusive forplejning i løbet af dagen)
 • 4 x online-live undervisning (á 4 timer) med fokus på din proces, refleksion og øvelser
 • 2 x 1:1 sessioner á 90 minutters varighed
 • Feedback på udvalgte opgaver & processer (fremgår af undervisningsmaterialet)
 • Respons, støtte og sparring i vores fælles facebookgruppe under hele forløbet

Bindende tilmeldning

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, og at kurset bliver gennemført. Selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra, og hvis det sker, kan en kollega overtage din plads. Jeg er også fleksibel, hvis det er muligt afsætte pladsen til anden side. En eventuel omfakturering koster et administrationsgebyr på 1000 kroner. Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende. Du kan i så fald betale i op til 14 rater. Læs mere her.

 

Få mere information om Fortæl Journalistik fra Hjertet

Tjek også AndersensBureau på andersens.dk eller den ultrakorte version her.

Undervisere

Tina Andersen

(Skrive)coach, fortællenørd og frihedspioner. Idémager, eventyrer og indehaver af AndersensBureau –  fordi fortællingen tæller.

Tina er ophavskvinde til ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, hvor hun samler alt, hvad hun ved om journalistik, fortællingens kraft og kreativitet koblet med en indre visdom om, at verden har brug for, at journalistikken bevæger sig i en ny retning. Set i bakspejlet har hun brugt de sidste 30 år på at blive klar og kvalificeret til at stille sig op på ølkassen med tragten for munden for at gå forrest for fremtidens hjertejournalistik.

Hun er uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling og kobler sin ekspertise i (journalistiske) fortællinger og kreative flows med sine intuitive kompetencer og evne til at skabe tillidsfuldt nærvær i nuet. Og så trækker hun på +20 års erfaring som underviser og skrivecoach i mediebranchen.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Også her har hun gået vejen selv og flere gange taget sin hjertebusiness til next level . Grundværdierne er de samme, men den personlige udvikling og faglige forvandling er stor. Vilde transformationer. I dag har hun fintunet sin egen unikke hylde som formidler og lever, så hun aldrig brænder ud.

Tina holder skriveretreats, walkabouts, kurser i sit køkken og to længere efteruddannelsesforløb ‘Find din unikke hylde som formidler’ og ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, der strækker sig over henholdsvis tre og otte måneder.

Mere om dette kursus