Fængende filmiske fortællinger

Startdato:
Udbyder:
Sted:
København
Dage:
2 dage
Pris:
9.000 kr. + moms | PU-støtte: 2.600 kr.
Forår 2024

Dokumentargenren er populær som aldrig før, og de dokumentaristiske fortællegreb bliver i stigende grad benyttet i alt fra film og tv til reklamer, kampagner og andre korte fortællinger på bl.a. sociale medier.

På dette kursus vil deltagerne lære, hvordan de kan bruge den dokumentaristiske værktøjskasse, så de opnår mere nærhed, personlighed og autenticitet i deres formidling – uanset om de allerede har erfaring med dokumentargenren i tv-branchen eller gerne vil bruge det dokumentaristiske udtryk i helt korte kommercielle formater på sociale medier.

Gennem holdundervisning vil deltagerne få indsigt i, hvordan man forbereder og gennemfører en dokumentarproduktion, og de vil opdage hvilke muligheder, der er for at lave dokumentarfilm i både korte og lange formater til kommercielt brug. Dernæst vil deltagerne selv prøve kræfter med at lave en film, og vi vil evaluere, hvad der fungerer, og hvad de kan arbejde på fremover.

Om underviserne:

Laurits Nansen er instruktør, journalist og fotograf og har i en årrække lavet en række anmelderroste dokumentarer til DR, herunder “Emilie Meng – en efterforskning går galt” og ”Byen hvor børn forsvinder”. I 2020 gik han selvstændig og arbejder i øjeblikket som instruktør på to større dokumentarfilmprojekter støttet af det DR og Det Danske Filminstitut. Han arbejder desuden som ekstern censor på journalistuddannelserne og har lavet workshops om dokumentarformidling på DR og TV2. Se mere på www.lauritsnansen.com

Kasper Kiertzner er instruktør og fotograf og har vundet flere danske og internationale priser for sine dokumentarfilm, blandt andet ”Stor som en sol” og ”Tsumu”, der er blevet vist i biografer i Danmark og i udlandet.

Kasper har også instrueret flere kampagne- og reklamefilm for bl.a. Forsvaret, Planbørnefonden, Opel, Microsoft, Tuborg, Københavns kommune og Danmark Naturfredningsforening. Han har desuden holdt flere undervisningsoplæg på K-Forum og Journalistforbundet om at lave film i en kommerciel sammenhæng. Læs mere her: www.kasperkiertzner.com

Mere om dette kursus