Skriv langt, få det gjort

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Fuerteventura
Dage:
8 dage
Pris:
19.500 kr. | PU-støtte: 10.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 193 evalueringer)
Efterår 2023

Drømmer du om at få hul på den bog eller lave lange fortællinger, der bliver læst og engagerer? Trænger du til at få skriveglæden tilbage? Længes du efter at fordybe dig og nørde kreative processer i en afsondret skriveoase på en kanarisk ø?

Hvis ja, så rejs med Tina Andersen til Fuerteventura og skru op for kreativiteten, mens du slipper din indre forfatter fri. Tag researchen med i kufferten og vend hjem med en longform. Få hul på den bog eller kom videre, hvis du er gået i stå. Vend tilbage til din arbejdsplads med fornyet skriveglæde og en stribe konkrete metoder og modeller, der virker –  både til hverdag og når du skriver langt.

Genialt koncept

”Genialt koncept! Langt væk hjemmefra og med fuldt fokus på skriveprojektet. Om det så er en novelle, en journalistisk longread eller en fagbog. Der er masser af uforstyrret tid til at skrive. Individuel coaching, hvor der gives kærlige og krævende skub i den rigtige retning. Løbende sparring med gode kollegaer, der bokser med nogle af de samme udfordringer, samt fælles undervisning med inspiration og konkrete øvelser. Kurset er en gylden chance for at realisere dine skrivedrømme og komme et konkret resultat en hel del nærmere.”

Eva Schulsinger, Redaktør, TV Avisen.
Eva har deltaget to gange på ‘Skriv langt, få det gjort’ 

Skriveretreatet er for dig, der har lyst til at prøve kræfter med et bogprojekt eller længere journalistiske formater i en velstruktureret ramme med masser af individuel sparring og metoder, der gør processen overskuelig. Du vender hjem med brugbare metoder, fornyet skriveglæde og tilfredsstillelsen ved på én gang at blive ladet op og være super produktiv.

 

Lær at få overblik

Det er vigtigere end nogensinde før, at journalister og formidlere kan fortælle levende og bruge greb fra den litterære verden til at fastholde og engagere læseren og fordele spændingen over et længere forløb, der fx kan være longform eller seriefortællinger. For det bliver stadig mere essentielt for danske medier at kunne fange og fastholde abonnenter. Og erfaringer og målinger viser igen og igen, at det er den unikke, velresearchede, vedkommende og velfortalte fortælling, der får kunderne til at blive og trækker nye til.

Dette kursus lærer dig at få overblik over det lange format og formidle, så modtagerne hænger på. Og det lærer dig at dykke ned i detaljen og formidle med nerve og nærvær. Vi nørder kreativitet, fokus, mening, karakteropbygning, plot, struktur og scener.

 

Farvel indre dommere og begrænsende overbevisninger

Og så kalder ‘Skriv langt, få det gjort’ på den kreativitet, der kommer indefra og får dig til at skrive frit i flow. For vi eksperimenterer også med flowskrivning. Skriver i hånden. Tager fat i uhensigtsmæssige skrivevaner og afmonterer indre dommere og andre drænende dæmoner. Det er nødvendigt for at få adgang til underbevidstheden og komme i nærkontakt med din kreativitet, originaliteten og det frie flow.

 

Billigere på Fuerteventura

Hvorfor egentlig på Fuerteventura? Svaret er enkelt: Det er billigere at afholde otte dages skrivekursus på en af De Kanariske Øer  inklusive flyrejsen end at opholde sig otte dage på et kursussted i Danmark. Sidegevinsten bør heller ikke underkendes, for det er utrolig værdifuldt at udskifte kursuslokale med skriveoase og være langt væk fra hverdagens gøremål i Danmark sammen med en flok ligesindede kolleger. Det er en fantastisk chance for at afsondre dig fra omverdenen og fokuseret fordybe dig i din proces og projekt. En fantastisk chance for at få hul på den bog.

 

Du får:

  • hjælp til at komme ud over skriveblokader i form af indre dommere, begrænsende overbevisninger og uhensigtsmæssige skrivevaner
  • konkrete metoder til at skabe overblik og fokusere mening og formål
  • fortælletekniske greb, metoder fortællemodeller, der fastholder læseren og skaber sammenhæng og fremdrift i din fortælling
  • coaching, der hjælper dig til afklaring, klarhed og gode beslutninger i forhold til din proces og dit projekt og din evt. videre skriveproces
  • chance for at begå noget originalt
  • tid til fordybelse og mulighed for at nå længere end du troede var realistisk, samtidig med at du vender hjem med fornyet energi og skriveglæde

Undervisningen er koncentreret i starten af kurset. Den er selvfølgelig tilsat øvelser, der tager udgangspunkt i dit eget projekt. Herefter har dagene helt faste rutiner, når vi skruer op for skriveoase og individuel coaching med Tina, walk & talks med gode kolleger og tilbud om skriveværksteder.

 

Forud:

Omkring en måned før det fysiske kursus får du din første individuelle coaching. Inden da er du blevet bedt om at læse e-bogen ’Når langt er godt’ af Tina Andersen samt beskrive dit projekt og dine forventninger med mere. Der vil også være lidt online-undervisning forud, som du kan følge, når det passer dig.

Jeg anbefaler desuden, at du læser Morten Frichs ”Kronvidnet – Hells Angels indefra” som eksempel på den gode journalistiske fortælling,  litterær nonfiktion i bogform.

Og jeg anbefaler, som eksempler på autofiktion, varmt Thomas Korsgaards ‘Trilogien om Tue’, Jesper Steins ‘Rampen’ eller ‘Ædru’ og Alex Schulmans ‘Brænd alle mine breve’.

OBS: Det projekt, du vælger at tage med, skal kunne bære en uges fordybelse. Og du får selvsagt mere ud af kurset og den individuelle coaching, når du møder velforberedt op og har researchet grundigt hjemmefra og/eller har direkte adgang til materialet. Du skal altså researche, interviewe til fortælling og tune ind på behov og personlige mål med skrivekurset hjemmefra. Og vil du arbejde med fiktion, er det heller ikke en fordel at skulle starte fra scratch. Skulle du alligvel komme forholdsvis blank afsted, plejer der at ske noget magisk. Ligesom der altid er nogle, der finder ud af, at de skal arbejde med noget helt andet end det, de troede. Uanset kræver det noget af dig. Og du har ansvaret for og ejerskabet til din fortælling.

 

Med i prisen:

Kursusprisen inkluderer rejse, forplejning ombord på flyet, transfer til hotel og morgenmad hele ugen samt undervisning, individuel coaching & undervisningsmateriale.

Drikkelse og øvrig forplejning er for egen regning sammen med anbefalet læsestof.

 

Bindende tilmeldning:

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, og at kurset bliver gennemført. Selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra, og hvis det sker, kan en kollega overtage din plads. Jeg er også fleksibel, hvis det er muligt afsætte pladsen til anden side. En eventuel omfakturering koster et administrationsgebyr på 1000 kroner. Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Læs mere om AndersensBureau på https://www.andersens.dk   eller https://mediernesefteruddannelse.dk/udbydere/andersens-bureau/ 

Undervisere

Tina Andersen

(Skrive)coach, fortællenørd og frihedspioner. Idémager, eventyrer og indehaver af AndersensBureau –  fordi fortællingen tæller.

Tina er ophavskvinde til ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, hvor hun samler alt, hvad hun ved om journalistik, fortællingens kraft og kreativitet koblet med en indre visdom om, at verden har brug for, at journalistikken bevæger sig i en ny retning. Set i bakspejlet har hun brugt de sidste 30 år på at blive klar og kvalificeret til at stille sig op på ølkassen med tragten for munden for at gå forrest for fremtidens hjertejournalistik.

Hun er uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling og kobler sin ekspertise i (journalistiske) fortællinger og kreative flows med sine intuitive kompetencer og evne til at skabe tillidsfuldt nærvær i nuet. Og så trækker hun på +20 års erfaring som underviser og skrivecoach i mediebranchen.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Også her har hun gået vejen selv og flere gange taget sin hjertebusiness til next level . Grundværdierne er de samme, men den personlige udvikling og faglige forvandling er stor. Vilde transformationer. I dag har hun fintunet sin egen unikke hylde som formidler og lever, så hun aldrig brænder ud.

Tina holder skriveretreats, walkabouts, kurser i sit køkken og to længere efteruddannelsesforløb ‘Find din unikke hylde som formidler’ og ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, der strækker sig over henholdsvis tre og otte måneder.