Det dybe interview

Udbyder:
Sted:
ONLINE
Pris:
5.600 kr. - PU-støtte skal søges individuelt.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 39 evalueringer)
Ingen dato

Bliv en stærk og bevidst interviewer til menneskeinterviewet

I den journalistiske litteratur er det kritiske interview beskrevet til overflod og de fleste journalister kender rusen, brugen af porte, spørgsmålstyper mv.

Men når det gælder andre interviewtyper – f.eks. portrætinterviewet, momentinterviewet, interview til rekonstruktion i den fortællende journalistik eller erfaringsinterviewet, hvor vi skal dybere ned end bare casebeskrivelsen, så er der mindre metode og teori at læne sig opad.

På dette kursus får du derfor mulighed for at dykke ned i interviewets anatomi, spørgsmålenes karakter, den psykologiske dynamik, iscenesættelse eller hvad der måtte have din særlige interesse.

Kursets opbygning

Du skal selv udforme et interviewundersøgelsesprojekt og finde teoretiske tekster og inspiration fra ind- og udland, og du skal vælge en interviewer, hvis stil og metoder du gerne vil udforske.  Du arbejder selvstændigt med stoffet med korte vejledningsseminarer med underviseren og resten af holdet.

Kurset afsluttes med en opgave, hvor du skal formidle din nye interviewindsigt i et journalistisk produkt. Kursets mål er, at du mere bevidst kan idéudvikle, planlægge og gennemføre de dybe interviews.

Tilmelding:

Du skal optages på universitetet for at tage kurset, som er en del af den journalistiske kandidatuddannelse på deltid, cand.public. Derfor skal du først – og senest 6. august- tilmelde dig her via SDU.

Du kan tilmelde dig på dette li’nk 

Når du har fået besked fra SDU om, at du er optaget, skal du også tilmelde dig via ME her på siden. Det er betingelsen for, at du kan få PU-støtte.

ANSØGNINGSFRIST ER 6. AUGUST

Adgangskrav

Du skal have en bachelorgrad i Journalistik fra SDU eller DMJX. Du skal derfor vedhæfte dit eksamensbevis, når du tilmelder dig.

Undervisere

Susanna Sommer

Susanna Sommer er en af Danmarks mest erfarne lydproducenter. Hun arbejder halvtids på SDU og underviser primært i fortællende journalistik, radio/podcast-produktion og fortællerkonstruktioner.

Resten af sit arbejdsliv producerer hun radioserier og podcasts for medier, organisationer og museer. Hendes seneste produktioner er DR podcastserierne Drømmenes Kaptajn og Sangenes Blå bog, som fik henholdsvis en Prix Audio som årets podcast og en Prix Europa som årets musikudsendelse.

I øjeblikket arbejder hun på podcasten Borgerkrigens Ekko – et roadtrip på jagt efter USA’s historiske skygger.

Specialer: Lydproduktion, fortællende journalistik, reportage og interview.

Susanna er en stærk konceptudvikler og Hindenburgekspert, og hun har i årevis undervist i historiefortælling, værtsskab, reportage, lyddesign og dramaturgi. Læs mere på www.lyd.guru

Mere om dette kursus