Den digitale journalist

Udbyder:
Sted:
Online
Dage:
4 dage
Pris:
5.600 kr. | PU-støtte: 3.600 kr. - PU-støtte skal søges individuelt.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 39 evalueringer)
Ingen dato

Den teknologiske og digitale udvikling fylder til stadighed mere i journalisters hverdag, både som værktøj og som stofområde. Vi skal sætte os ind i digitale dagsordener, som er komplekse og bunder i en udvikling, der er gået ekstremt stærkt de seneste årtier. Tech-hjemmesider, medier og digitale kolleger bruger begreber, som DDOS, Metaverse, communities og brugerdata i flæng, men bruger sjældent plads på at forklare begreberne eller sætte dem ind i en større sammenhæng.

Kurset tilbydes som enkeltfag på SDUs kandidatuddannelse for journalister, så forløbet strækker sig over et semester og afsluttes med en eksamen. Faget dykker ned i tidens vigtigste digitale udvikling og klæder dig på til at dække området både kritisk og velfunderet med et historisk, teoretisk og praktisk overblik. 

Kurset er et selvstudie med pensum udelukkende online, som vi diskuterer, når vi mødes til 2-3 møder ude i branchen, samt enkelte  onlineseminarer. Det består af moduler,  der forklarer og diskuterer emner som:

  • Hvad taler de om, når de taler om internettet? Vi starter hos Tim Berners-Lee og får en introduktion til, hvordan internettet blev så stor en del af vores hverdag, som det er i dag.
  • Internetkultur – hvordan påvirker de fora og den tone, der er opstået på internettet, det samfund vi har i dag?
  • Vi skal også diskutere dark web, osint, hacking (ddos) og åbenhedskultur som “sharing is caring”
  • Der vil være stort fokus på det, der fylder pt. AI, algoritmer og robotter
  • Brugerdata og data i newsroom
  • Hvad kan man bruge bruger inddragelse på SoMe og moderation i sin journalsitik?

Kurset er henvendt til dig, der kun har en begrænset viden om ovenstående emner eller som har lyst til at fordybe dig i internetkultur og digital udvikling, lige meget hvad dit niveau er, så gør faget dig i stand til at dække og diskutere teknologi og digital udvikling.

Faget vil bestå af et miks af online materiale, pensum, mindre øvelser og vejledning online, samt 2 – 3 møder ude i branchen af nogle timer, hvor der også vil være mulighed for at stille spørgsmål til undervisningen og 2 opfølgende onlinemøder af en time, hvor det er muligt at stille spørgsmål til pensum og diskutere indholdet med de øvrige studerende.

Det er vigtigt at alle kan deltage uanset digital baggrund, det eneste, det kræver er nysgerrighed. Med hvert emne kommer vi til at se på, hvordan udviklingen har været, hvor vi er i dag og hvor vi er på vej hen. Det vil sige, at det bliver forventet at du er forberedt og deltager i diskussionerne.

Tilmelding:

Du skal optages på universitetet for at tage kurset, som er en del af den journalistiske kandidatuddannelse på deltid, cand.public. Derfor skal du først – og senest 6. august – tilmelde dig her via SDU.

Du kan tilmelde dig på dette link 

Når du har fået besked fra SDU om, at du er optaget, skal du også tilmelde dig via ME her på siden. Det er betingelsen for, at du kan få PU-støtte.

ANSØGNINGSFRIST ER 6. AUGUST

Adgangskrav

Du skal have en bachelorgrad i Journalistik fra SDU eller DMJX. Du skal derfor vedhæfte dit eksamensbevis, når du tilmelder dig.

Undervisere

Didde Elnif

Didde Elnif er uddannet journalist fra DMJX (BA) og SDU (cand.public) og har desuden en master i Digital Culture and Society fra King’s College London med fokus på digital aktivisme og på hvordan digitaliseringen har ændret vores fælles offentlighed. Hun er  journalistisk lektor og PhD-studerende på Syddansk Universitet, hvor hun underviser i brug af kunstig intelligens som journalistisk værktøj, undersøgende og digital journalistik, og forsker i AI og nyhedsmediers brug af sociale medier. Endvidere formand for Cavlingkomiteen.

Mere om dette kursus