
Få værktøjer til at håndtere uoverensstemmelser og konflikter på en konstruktiv måde, uden følelserne løber af med dig.
De fleste kender til konflikter på arbejdspladsen. De kan være ubehagelige og drænende for arbejdsglæden, men de er desværre umulige at undgå. Men hvad gør man så, når de blusser op? Og hvordan undgår man at de bliver til personangreb?
Mens nogle gør alt for at undgå enhver form for uoverensstemmelse, så kaster andre sig nærmest frådende ind i alt, der lugte af konflikt på en arbejdsplads. Udgangspunktet for dette kursus er, at uenighed er et grundvilkår i samarbejde. At vores personligheder er med til at skabe konflikter, og at der findes flere formler på et godt samarbejde. Hvorfor er det sådan? Det kigger vi nærmere på på kurset, inden vi dykker ned i, hvordan vi griber dem konstruktivt an.
For nogle konflikter kan faktisk være gunstige for samarbejdet, hvis de håndteres rigtigt. Andre skal håndteres på en helt bestemt måde for ikke at være altødelæggende for klimaet på en arbejdsplads.
Undvig ikke konflikten
På dette kursus lærer du, hvordan du får taget brodden af en uoverensstemmelse, så den ikke ender i en destruktiv konflikt. Du lærer også, hvordan du kan drosle en konflikt ned, så det igen bliver muligt at kommunikere på et konstruktivt plan.
Når man arbejder målrettet med konflikthåndtering, har man fokus på det positive i konflikten frem for det negative. Selvom det umiddelbart kan virke mest behageligt at undvige konflikter, kan det paradoksalt nok være med til at eskalere dem, så de går i hårdknude.
I konflikthåndtering fokuserer man på at lære af konflikten og få udfordringerne vendt til noget positivt. Det handler altså om at vende konflikten til en læringsproces for de involverede parter. På den måde kan en konflikt være med til at styrke og opbygge en relation i stedet for at nedbryde den.
En grundviden om håndtering af konflikter, kan være med til at sikre, at konflikter forbliver på et minimum og ikke eskalerer. Basisviden om, hvordan konflikter opstår og eventuelt ens egen andel i konflikten, kan være brugbar i forhold til at håndtere uenigheden bedst muligt. Og i sidste ende måske løse konflikten.
Du lærer:
På kurset får du indsigt og redskaber til både at forstå og tage hånd om konflikter.
✅ Hvad forskellen er på en faglig uenighed og en konflikt
✅ Hvordan vi oplever konflikter forskelligt
✅ Du bliver bedre til at håndtere konflikter.
✅ Du får forståelse for psykologien og dynamikken i konflikter og i samarbejde.
✅Kurset giver dig viden om faldgruber i konkrete konflikter og samarbejde.
✅ Hvordan du forhandler dig til en løsning på konflikten
Målgruppe:
Kurset henvender sig til alle, der har oplevet en uenighed eller diskussion udvikle sig til en konflikt, og som gerne vil have værktøjer til at håndtere dem mere konstruktivt næste gang.
Underviser:
Carina Buus er ledelsesrådgiver og trivselskonsulent, og hjælper med at styrke den mentale sundhed og psykologiske tryghed på en række arbejdspladser i Danmark. Hun har en baggrund som leder på TV 2 Nyhederne og dermed massiv erfaring i at håndtere faglige diskussioner og uenigheder som mere personlige uoverensstemmelser.
Sådan siger tidligere kursister:
“Carina er som kursusleder supergod, inspirerende og dejligt nede på jorden. Det gør noget, at hun taler direkte ind i mit fag og kender de problematikker, man støder ind i som journalist. Og så er hun god til at udfordre en, så man rykker sig lidt i forhold til de nogle gange uhensigtsmæssige måder at gøre tingene på”, Tina Løvbom Petersen, Socialpædagogen.
“Carina har en unik evne til at formidle kompetent og faglig viden på en måde, der er relevant for hele publikummet. Carina formår at facilitere en dialog, således deltagere åbner op og deler erfaringer, der underbygger vigtigheden af emnet”, Anne-Mette Ulf Lund, Advica.
“Carina var meget god til at fortælle på en livlig måde, og kom med gode eksempler på en rigtig situation, hvilket gjorde det nemt at forstå og noget man selv kunne forstille sig bruge i sin hverdag”, Karoline Gundal, Konstruktørforeningen.