Bliv kreativ med vilje

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Saksild Strand, 8300 Odder
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
4.000 kr. + moms | PU-støtte: 1.350 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 193 evalueringer)
Forår 2023

Længes du efter at bruge din kreativitet? Har du lyst til at bryde rutinen og gøre tingene på andre måder? Lyder det fedt at arbejde og skrive i flow?

Så kom forbi mit køkken på Saksild Strand og lad os sammen skrue op for din kreativitet. Dette kursus tuner ind på kreativitet, flow, idéudvikling og måder at tænke i journalistiske fortællinger på. Fokus er på dig og din proces i en ramme, der bryder radikalt med kontor og klasselokale: mit køkken på Saksild Strand og max fem deltagere.

Selve historien og budskabet er vigtigst, og det første, der falder dig ind, er sjældent originalt. Derfor er det meningsfuldt og ovenikøbet sjovt at arbejde i kreative flows og idéudvikle metodisk renset for vurderinger. Ligesom det er meningsfuldt at trække på samme ramme og regelsæt, når du vil skrive kreativt. Bliv bevidst om forudsætningerne for at kreativitet kan opstå. Og gå hjem med metoder til at komme i kontakt med din indre kreativitet. Den der kommer fra hjertet. Bliv mere original.

Nap et kreativt åndehul
Hvis ikke historien er god, nytter en fin indpakning i form spændingsopbygning og lækkert sprog ikke. Det rækker med andre ord ikke, at formidlingen er god, for hvis historien er uoriginal og vag, vælger ingen at bruge tid på den. Omvendt er det heller ikke nok, at historien er god. Så løbende i arbejdsprocessen giver det mening at skabe optimale betingelser for kreativiteten.

Netop det gør vi med Saksild Strand som ramme for ‘Bliv kreativ med vilje’. Vi veksler bevidst mellem åbent og lukket modus og følger en håndfuld spilleregler, der er med til at sætte dig fri. Vi arbejder metodisk, så idéudviklingen bliver en leg. Og vi leger med forskellige måder at tænke i historier og måder at få kontakt til din kreativitet på. Med en god gåtur fuld af stillegang og havets brusen skruer vi op for kreativiteten derude i naturen og henover køkkenbordet med garanti for intensitet og nærvær.

Du får:
træning i at vække kreativiteten
træning i at idéudvikle metodisk
konkrete spilleregler, der hjælper med at skabe rum for kreativitet
indsigt i måder at tænke journalistiske fortællinger på
mulighed for kontakt med din indre kreativitet
lejlighed for at arbejde med dine egne ideer eller tekst
træning i flowskrivning

Form:
Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov og arbejdsproces. Rammen for kurset både ude og inde giver, sammen med vigtige spilleregler, din kreativitet optimale betingelser. Du arbejder med dine egne ideer og løsere tanker, og der er tid til individuel sparring.

‘Bliv kreativ med vilje’ er første  modul i en pakke bestående af 5 x 1 dag på Saksild Strand. Kurset kan købes alene eller med et eller flere af de andre.

Praktisk

Kurset er med fuld forplejning.

Forud

Du vil blive bedt om at sende artikler eller andet materiale forud for kurset, som du kan arbejde videre med på dagen. Undervisningen i vid udstrækning tage udgangspunkt i dine og de andre deltageres egne eksempler. Desuden bliver du bedt om at læse nogle tekster samt lave en kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en mail et par uger forud for kurset.

Bindende tilmeldning: Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du har en plads på kurset. Dog kan du/din arbejdsplads få en anden til at overtage din plads, hvis du kommer i en situation, hvor du bliver nødt til at melde afbud. Hvis der skal krediteres og faktureres på ny koster det 1000 kroner i administration.

Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Læs mere om AndersensBureau på https://www.andersens.dk   eller https://mediernesefteruddannelse.dk/udbydere/andersens-bureau/ 

Undervisere

Tina Andersen

(Skrive)coach, fortællenørd og frihedspioner. Idémager, eventyrer og indehaver af AndersensBureau –  fordi fortællingen tæller.

Tina er ophavskvinde til ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, hvor hun samler alt, hvad hun ved om journalistik, fortællingens kraft og kreativitet koblet med en indre visdom om, at verden har brug for, at journalistikken bevæger sig i en ny retning. Set i bakspejlet har hun brugt de sidste 30 år på at blive klar og kvalificeret til at stille sig op på ølkassen med tragten for munden for at gå forrest for fremtidens hjertejournalistik.

Hun er uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling og kobler sin ekspertise i (journalistiske) fortællinger og kreative flows med sine intuitive kompetencer og evne til at skabe tillidsfuldt nærvær i nuet. Og så trækker hun på +20 års erfaring som underviser og skrivecoach i mediebranchen.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Også her har hun gået vejen selv og flere gange taget sin hjertebusiness til next level . Grundværdierne er de samme, men den personlige udvikling og faglige forvandling er stor. Vilde transformationer. I dag har hun fintunet sin egen unikke hylde som formidler og lever, så hun aldrig brænder ud.

Tina holder skriveretreats, walkabouts, kurser i sit køkken og to længere efteruddannelsesforløb ‘Find din unikke hylde som formidler’ og ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, der strækker sig over henholdsvis tre og otte måneder.

Mere om dette kursus