FAQ

Hvordan finder jeg ud af, om jeg er berettiget til støtte?

Hvis du er ansat på DJ-overenskomst i en af PU’s medlemsvirksomheder, vil du højest sandsynligt være berettiget til støtte. Det kan også være, at din virksomhed er direkte medlem af PU. Check med din HR-afdeling eller din chef – de er måske de nærmeste til at hjælpe dig. Du finder listen over medlemsvirksomheder her . Hvis du er i tvivl, kan du altid kontakte PU.

Kan jeg tilmelde mig, når min arbejdsgiver ikke er medlem af PU?

Ja, det kan du sagtens, så længe din baggrund og dit faglige niveau matcher kurset. Vi er interesserede i, at så mange kurser som muligt gennemføres. Så medarbejdere fra alle medier er meget velkomne!

Bliver alle kurser gennemført?

Det afhænger altid af, hvor mange der melder sig. Det er altid godt, hvis du holder dig orienteret hos udbyderen. Hvis kurset ikke bliver gennemført, skal du jo hurtigst muligt i gang med at finde et andet.

Kurset var udsolgt. Kan jeg komme på venteliste?

Ja, du kan sagtens tilmelde dig ventelisten. Det betyder, at du får besked, hvis der bliver oprettet flere pladser, eller hvis der kommer afbud.

Hvad betyder ME

I de fleste overenskomster med Dansk Journalistforbund er der regler om efteruddannelse. I nogle af disse overenskomster har DjE-mærkede kurser en særlig betydning. Disse kurser er fremover mærket med *ME. Bortset fra navnet er der ingen ændringer. Kontakt Dansk Journalistforbund, hvis du er i tvivl.

Kan jeg få støtte som freelancer?

Ja, hvis du er medlem af DJ eller direkte medlem af PU, kan du få refunderet PU-støtten efter dit kursus. Inden du tilmelder dig skal du bede om en freelanceerklæring fra DJ. Det gør du på denne side.
Når du har betalt fakturaens fulde beløb og kurset er afsluttet, skal du udfylde et skema for at få PU-støtten udbetalt. Her skal du vedhæfte et skærmdump af din freelanceerklæring. Se mere under Refusion af PU-støtte.

Kan jeg stadig søge individuel støtte hos PU?

Ja, du kan stadig søge støtte til individuelt tilrettelagt efteruddannelse hos PU. Reglerne er de samme som altid: PU bidrager med omkring 1/3 af udgiften og max. 10.000 kroner. PU kan dog aldrig bidrage med et højere beløb end din arbejdsgiver. Læs mere på PU’s hjemmeside.

Kan jeg få efteruddannelse som ledig?

Ja, hvis du er medlem af DJ, har du mulighed for at få betalt din efteruddannelse. Du kan få mere information hos DJ Karriere og Trivsel.

Hvordan afmelder jeg mig et kursus?

Du skal afmelde dig på mediernesefteruddannelse.dk via det link, du fik i din kursusbekræftelse fra Mediernes Efteruddannelse. Hvis du ikke kan finde dit link, kan du afmelde dig hos din kursusudbyder. Bemærk, at den enkelte kursusudbyder fastsætter sine egne afmeldingsbetingelser. Derfor kan vi heller ikke sige, hvad du eventuelt skal betale for en sen afmelding.

Kan jeg tilmelde mig direkte hos kursusudbyderen?

Hvis du skal have PU-refusion, skal du altid tilmelde dig på www.mediernesefteruddannelse.dk – ellers kan din arbejdsgiver ikke få udbetalt støtten.

Hvordan får min arbejdsgiver PU-rabatten?

Din arbejdsgiver skal indsende et refusionsskema via PU’s hjemmeside. Se mere under refusion af ME-støtte.

Kurserne ser dyrere ud – er prisen steget?

Ved første øjekast kan det godt se ud som om, kurserne er blevet dyrere. Der skyldes, at vi i først udbetaler PU-støtten efter kurset. Tidligere var rabatten fratrukket i den pris, som virksomheden betalte for kurset hos DMJX. Men i sidste ende skulle det gerne være nogenlunde det samme prisniveau, som det altid har været.