Videoproduktion – korte formater

Startdato:
Udbyder:
Sted:
5230 Odense
Dage:
1 dage
Pris:
1.400 kr. | PU-støtte: 900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 37 evalueringer)
Efterår 2023

Et online teknikkursus i videoproduktion for dig, der gerne vil i gang med videoproduktion, eller allerede kan lidt, men gerne vil være bedre.
Det handler om mikrofoner, app´s og andet udstyr til mobiltelefonen. Det handler om at arbejde visuelt med din historie og blive bevidst om beskæringer, lys, lyd og motiver. Og det handler om redigeringsværktøjer, klipperytme og lyd/billedforhold. Du får hele basis-pakken trin for trin.

Og du lærer om video gennem video.

Du får adgang til et læringssite med 13 læringsmoduler med how-to-videos, som er skabt til hurtigt at gøre dig habil til videoproduktion.
Modulerne dækker bl.a.: Dramaturgi, videofotografering, lyd på video, monitorering af lyd, video på smartphones, videoredigering, mo-jo kit og kreativ redigering
Men der er også lidt pensum at læse undervejs. Kurset udbydes som enkeltfag af Center for Journalistik på Syddansk Universitet, hvor faget indgå i cand. public-uddannelsen. Forløbet afsluttes med en mindre eksamen, som består af en videoproduktion og en kort rapport.

Du får adgang til undervisningsmaterialet fra 1. september, og eksamen afleveres i januar, så du kan tage kurset og øve dig med telefonens kamera, når det passer dig bedst i efteråret. Du kan gå til og fra, eller du kan fordybe dig. Der er en enkelt ikke obligatorisk workshopdag i Odense den XX. Du skal regne med at lægge 50-70 timer i kurset, men det vil i høj grad være op til dig, hvor meget du vil gøre ud af optagelser og redigering, men lad os bare advare om, at det er let at blive opslugt i leg, når man er i teknikrummet.

Faget giver dig kompetencer i videoproduktion fra første optagelse til udgivelse., og du bliver bedre til at vurdere kvaliteten af egne og andres videoproduktion. Fokus er på de korte formater, men alt du lærer, kan overføres til længere produktioner også.

Tilmelding:

Du skal optages på universitetet for at tage kurset. Derfor skal du først – og senest 1. juni – tilmelde dig her via SDU.  https://www.sdu.dk/da/uddannelse/efter_videreuddannelse/deltid/candpublic/tilmeld-dig-her

Lige efter – eller, når du har fået besked fra SDU om, at du er optaget, skal du også tilmelde dig via ME her på siden. Det er betingelsen for, at du kan få PU-støtte.

Undervisere

Anders Møller-Nielsen

Anders Møller-Nielsen 

er medietekniker på Center for Center for Journalistik på SDU. Her underviser han i lyd og video. Både optagelser og redigering.

Han har tidligere arbejdet som tilrettelægger, videojournalist og klipper på en lang række dokumentarprogrammer, dokumentarserie og realityprogrammer til de fleste tv stationer og kanaler.

 

Mere om dette kursus