Layout for ikke-grafikere

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2200 Kbh N
Dage:
6 dage
Pris:
11.900 kr. + moms | PU-støtte: 8.100 kr.
Forår 2022

Famler du i blinde når du skal layoute en tryksag, en plakat eller lave grafik til sociale medier? Farer du vild i udbuddet af skrifter? Har du svært ved at træffe kvalificerede og fagligt begrundede valg, når du arbejder kreativt? – Så er kurset i layout for ikke-grafikere måske noget for dig.

Kurset henvender sig til dig, der ikke er uddannet grafiker, men som – fordi du er kreativ og har en medfødt sans for det visuelle og for at arbejde med layout, typografi, farver og billeder – er endt med at løse grafiske opgaver som en fast og væsentlig del af dit arbejde.

På kurset tilegner du dig et nyt blik og en terminologi, der vil gøre det muligt for dig at se på, analysere og være i en faglig og professionel dialog om det du laver. Alt sammen med udgangspunkt i læren om blandt andet gestaltlove, farvelære samt kompositions- og designprincipper. Vigtigst af alt får du en række konkrete og hjælpsomme værktøjer til at løse layoutmæssige problemer, som vil gavne dig i dit arbejde fra første kursusdag.

På kurset vil du blandt andet blive introduceret til:

 • Typografi og typografisk klassificering
 • Komposition
 • Det gyldne snit
 • Brug af fotos og illustrationer
 • Farvelære
 • Den kreative proces

Kurset er tilrettelagt så det veksler mellem regulær undervisning, masser af øvelser og feedback, hjemmeopgaver og fælles refleksioner samt gæsteoplæg fra relevante professionelle designere.

Kurset varetages af grafiker og illustrator Julie Asmussen, der har årelang erfaring som magasinlayouter og underviser i fagene Illustration, Typografi og Layout på DMJX’s (nu nedlagte) Akademiuddannelse i Kreativitet og Design.

Kurset er tilrettelagt som tre moduler:
Modul 1: fredag 28. – lørdag 29. januar: Introduktion til designprincipper, gestaltlove og typografisk klassificering.
Modul 2: fredag 25. – lørdag 26. februar:  Introduktion til læsbarhed, læselighed, arbejdet med grids og magasindesign.
Modul 3: fredag 25. – lørdag 26. marts: Introduktion til farvelære, det gyldne snit, idédudvikling og kreativ proces samt layout med illustrationer og fotos.

Mødetid fredage kl. 10-16.00
Mødetid lørdage kl. 10-15.00

Læs mere om kurset og indholdet af de enkelte moduler på Layoutkursus.dk
Læs mere om Julie Asmussen og hendes arbejde på Julieasmussen.dk samt Sekundant.dk

Betingelser i forbindelse med afbud og aflysning
Kursister der melder afbud til en eller flere kursusdage vil ikke blive kompenseret.
Ved aflysning af undervisning som følge af sygdom, vil kursisterne blive tilbudt en ny kursusdag.
Kurset bliver oprettet ved mindst fire tilmeldinger.
Ved tilmelding opkræves et depositum på 500 kr.
Ved afmelding senest 14 dage før kursusstart refunderes det fulde beløb minus depositum. Herefter opkræves det fulde kursusgebyr.

Undervisere

Julie Asmussen

Foto: Kasper Løftgaard

 

Julie Asmussen er layouter og illustrator og medstifter af magasinudviklingsbureauet Sekundant, der varetager magasinudviklingsopgaver for danske organisationsblade. Herudover er Julie Asmussen fast art director på Fagbladet 3F.

Ved siden af sin faglige praksis har Julie Asmussen i en årrække været ekstern underviser ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), hvor hun har undervist på kurserne Layout, Illustration og Typografi på (netop nedlagte) Akademiuddannelsen i Kreativitet & Design.

Medlem af Danske grafikereVisuelt Forum og Tegnerne.

CV

Uddannelse

Julie Asmussen er uddannet illustrator og grafiker fra Danmarks Designskole, Institut for Visuel Kommunikation, 1992-1998 med studieophold på Konstfack, University College of Arts Crafts and Design i Stockholm, 1997

Efteruddannelse
 • Diplom i Medieledelse fra DMJX, januar 2017
 • Vejledningteori og forandringsprocesser, UCC, januar 2015
 • Ledelse og coaching, UCC, 2014
 • Didaktik og undervisningsmetode, Voksen Pædagogisk Center, 2012
 • Media Management, DMJX, 2011
Jobs

Mere om dette kursus