Lær at skrive i scener

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8300 Odder
Dage:
1 dage
Pris:
4.000 kr. + moms | PU-støtte: 1.950 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 158 evalueringer)
Efterår 2022

Hvorfor overhovedet skrive i scener? Hvad er en scene egentlig? Og hvordan forvandler man et citat til scene?

Kom og nørd scener på Saksild Strand. Få ind under huden, hvad en scene egentlig vil sige. Forstå forskellen på referat og scene. Fornem forskellen på scener, der folder sig ud i real tid, og på sigende detaljer, der på få linjer skaber et præcist, stærkt og fortættet billede af et længere tidsforløb.

Scener er essentielle i fortællende journalistik, fordi vi godt vil have handlingsforløbet til at udspille sig for læsernes indre biograf. Scener vil også give de fleste hverdagshistorier et løft og et pift liv. På dette køkkenkursus arbejder du med at folde scener ud og fortætte skelsættende øjeblikke, der ikke rummer handling. Du leger, eksperimenterer og bliver nogle erfaringer rigere. Vi zoomer også ind i på scene-eksempler udefra og reflekterer over, hvad der virker og hvorfor.

Du får:

Træning i at skrive scener
øvelse i at bruge dialog
viden om panoramisk og scenisk fremstilling
Inspiration til at tage hjem og lege videre
Forudsætninger til at skrive den gode scene

Jeg garanterer
at kurser i mit køkken bliver gennemført. Du risikerer altså ikke, at jeg aflyser på grund af for få deltagere.

Form

Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion  med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov. Rammen for kurset både ude og inde giver sammen med et sæt skitserede spilleregler din kreativitet optimale betingelser. Du arbejder med dine egne tekster, og der er tid til lidt individuel sparring.

‘Lær at skrive i scener’ er tredje modul i en pakke bestående af 5 x 1 dag på Saksild Strand. Kurset kan købes alene eller med et eller flere af de andre.

Bemærk, at du denne gang finder kurset ‘Hold kæft, observér og spørg senere’ (andet modul) direkte på andersens.dk. Det kan bookes som virksomhedskursus med 1350 kroner i PU-støtte per deltager eller på almindelig individuel vis, hvor du også kan søge støtte hos PU.

Praktisk

Kurset er med fuld forplejning.

Forud

Du vil blive bedt om at sende artikler eller andet materiale forud for kurset, som du kan arbejde videre med på dagen. Samtidig vil undervisningen i vid udstrækning tage udgangspunkt i dine og de andre deltageres egne eksempler. Desuden bliver du bedt om at læse nogle tekster samt lave en kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en mail nogle uger forud for kurset.

Bindende tilmeldning: Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end 8 uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på 1000 kroner. Ved afbud senere end 8 uger før kursusstart opkræver jeg – uanset grunden – den fulde pris. Dog kan en kollega altid få lov til overtage din plads, og jeg er fleksibel, hvis det er muligt sælge pladsen til anden side.

Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Læs mere om AndersensBureau på https://www.andersens.dk   eller https://mediernesefteruddannelse.dk/udbydere/andersens-bureau/ 

 

 

Undervisere

Tina Andersen

Skrivementor, fortællenørd, frihedspioner & CEO i Andersens – fordi fortællingen tæller. Uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig igennem +22 år, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Tina er drevet af sin passion for fortællingen. Sin særlige evne til at få mennesker at være til stede i nuet og skrue op for deres indre kreativitet. Og et brændende ønske om at hjælpe passionerede mediemennesker med at finde deres unikke hylde som formidlere og skabe et meningsfuldt arbejdsliv, hvor de aldrig brænder ud.

Hun holder workshops, skriveretreats og storywalkabouts i rammer, der bryder radikalt med kontor og klasselokale og gør det muligt at inddrage natur og bevægelse i den kreative proces. Faktisk indgår natur og bevægelse også  i hendes onlineundervisning.