Er e-læring noget for dig?

Startup Stock Photo

E-læring er for dig, der selv vil bestemme tid og sted for din efteruddannelse.
E-læring findes i større eller mindre moduler inden for en lang række journalistiske og grafiske emner – som fx Creative Writing, Webvideo og InDesign.

Et typisk e-læringstilbud er bygget op med en kombination af videoforedrag, spørgeskemaer og opgaver. Nogle kurser ender med en eksamen – andre blot med bevis på gennemførsel.

Vær opmærksom på at der også findes en række gratis webinarer på nettet, hvor virksomheder videreformidler viden om et relevant emne.

Kan jeg få PU-støtte?
Du kan søge individuel støtte i Pressens Uddannelsesfond til betaling af e-læringskurser. Men vær opmærksom på, at mange e-kurser er forholdsvis billige.

Nedenfor har vi samlet en række links til hjemmesider, hvor du kan finde e-kurser målrettet mediebranchen. Måske skal du søge lidt på siderne, for at finde det, du søger.

Link til e-kurser

“Video classes” fra Craig Newmark Graduate School of Journalism
Flere gratis kurser i bl.a. undersøgende journalistik
https://online.journalism.cuny.edu/

Poynters onlinekurser
Det store amerikanske kursussted har også online kurser. Prøv evt. nogle af de gratis videoforedrag eller kast dig ud i et længere forløb. Se mere på https://www.poynter.org/newsu/

Kurser fra universiteter over hele verden
På Courseras hjemmeside finder du kurser fra universiteter og større organisationer, som kan følges hjemmefra. Se mere på https://www.coursera.org/

Disruption for medievirksomheder
Den internationale avisorganisation WAN-IFRA tilbyder et kursus i seks lektioner på engelsk, der er vlegenet for dig, der arbejder på et medie med udfordringer fra nye læsevaner, annoncering mv. Se mere på http://mma.wan-ifra.org/