Workshop – Video storytelling ‘on location’

Startdato:
Udbyder:
Sted:
3390 Hundested
Dage:
6 dage
Pris:
19.800 kr. + moms | PU-støtte: 5.400 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 2 evalueringer)
Forår 2023

Et udvidet praksisnært kursus for fotografer der skal tage det næste skridt med deres video produktion. På dette unikt kursus giver vi dig ekstraordinær access til et en verden af fortællinger der bare venter på at blive filmet. På kursets første dag dykker du helt ned i filmens verden og kommer først til overfladen igen efter 6 dage. Du vil lære konkrete værktøjer og metoder til at få øje på, udvikle og producere filmiske fortællinger. Din underviser Ketil Teisen deler ud af sin viden og erfaring og føre dig med ind dag faceden på Hundested Havn.

Vi giver dig acces men historierne skal du selv opstøve, filme og klippe – nøjagtig som hvis du løser en opgave for en kunde. Du indlogeres på Hundested Kro central beliggenhed ved havnen – så du kan være klar til at stå tidligt op og møde en fisker, en bager eller filme natholdet i byens fiskerihavn.

Undervejs lærer du om god forberedelse og problemløsning i ukendte rammer og du får udviklet dit fortællegen.

Du lære:
På kurset lærer du alle faser af en videoproduktion, herunder:

 • idé
 • tilrettelæggelse
 • skaffe adgang og tilladelser
 • optage
 • få god lyd
 • redigere din produktion

Fokus er at udnytte og forbedre dine fotografiske kompetencer, så du kan udvide dit virke med at tage video-fotograf opgaver. Vi bygger oven på din basisviden i at filme, lave lyd og postproduktion, sådan at du får større sikkerhed i selvstændigt at finde historier, vinkler og producere film for dine kunder.

Hver aften samles vi til gennemgang af dagens optagelser, diskussioner og vidensdeling.

Program

 • Søn 19. 03. 23.: kl.18:00: Vi mødes på Hundested Bed & Breakfast kl 18:00 efter alle er tjekket ind. Her får vi lejlighed til at hilse på hinanden og høre mere om programmet for ugen. Herefter fællesspisning.
 • Man 20. 03. 23.: Intro om udstyr, idéudvikling, planlægning og aftaler med lokationer – og de første optagelser.
 • Tir 21. 03. 23.: Optage på lokation
 • Ons 22. 03. 23.: Optage på lokation og gennemsyn af materiale
 • Tor 23. 03. 23.: Redigering og evt. opsamlende optagelser
 • Fre 24. 03. 23.: Redigering, visning og feedback i plenum.

Udbytte
Efter endt kursus kan du selvstændigt og med driftsikkerhed tilrettelægge og filme en reportage, interview, film til web og sociale medier, reklamefilm, corporate film mm.

Undervisningsform
Kurset er en workshop hvor du arbejder med dit eget DSLM/R kamera. Gennem praktiske øvelser arbejder vi med teknikken men fokusere på det væsentlige; at fortælle en visuel historie med flotte, skarpe billeder og god lyd.

Fra første dag har vi kameraet i brug. Vi optager på forskellige lokationer og redigerer små film-reportager. Undervejs arbejder vi med de problemstillinger vi møder ved planlægning, optagelse og redigering. Vi diskuterer og belyser hvordan et moderne DSLM/R kan gøre vores film visuelt spændende.

Om din underviser
Din underviser er den erfarne fotograf, klipper og tilrettelægger Ketil Teisen. Ketil er meget teknisk velfunderet og ambassadør for Panasonic Scandinavia og Focus Nordic. Ketil har mere end 20 års erfaring med at lave serier (både foran og bag kameraet) for DR, TV 2, TV 2 Zulu og DK4. Han er ofte på farten i udlandet med eget produktionsselskab: Go North, der har specialiseret sig i corporate videoer som reportage eller med et dokumentarisk indhold.

Hvem er du?
Du er rutineret fotograf, med erfaring i at arbejde professionelt med stillbilleder, lyssætning og billedredigering i fx. Adobes programmer. Du har selvstændigt lavet mindst et par små filmproduktioner (eller deltaget i kurset “Fra ‘still’ til fortællinger i levende billeder” – eller tilsvarende).

Praktisk
Det er en forudsætning at du medbringer det DSLR/M kamera, du er vant til at bruge. Herudover skal du medbringe stativ, en mikrofon, høretelefoner, evt. en monitor – og en computer med installeret klippeprogram til at redigere dine optagelser: AVID, Final Cut Pro, Premiere Pro eller DaVinci Resolve. (DaVinci Resolve har en gratis udgave). Din underviser kan supportere Final Cut Pro og Premiere Pro.

Er du i tvivl om udstyrsbehovet er du meget velkommen til at ringe til os og vi kan guide dig.

Kurset foregår på og omkring Hundested Havn hvor du også overnatter på Hundested Bed & Breakfast. Øvelser foregår på forskellige lokationer på og omkring Havnen.

Kursusprisen inkluder:

 • Overnatning i 5 nætter inkl morgenmad på Hundested Bed & Breakfast.
 • Frokost på Hundested Bed & Breakfast mandag, torsdag og fredag (drikkevare er ikke inkluderet).
 • Kaffe, the og vand i løbet af kursusdagene.
 • Aftensmad 5 aftener på Hundested Bed & Breakfast (drikkevare er ikke inkluderet).

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

Undervisere

Ketil Teisen

Ketil Teisen er en erfaren fotograf, klipper og tilrettelægger. Ketil er meget teknisk velfunderet og ambassadør for Panasonic Scandinavia og Focus Nordic. Ketil har mere end 20 års erfaring med at lave serier (både foran og bag kameraet) for DR, TV 2, TV 2 Zulu og DK4. Han er ofte på farten i udlandet med eget produktionsselskab: Go North, der har specialiseret sig i corporate videoer som reportage eller med et dokumentarisk indhold.

Mere om dette kursus