Workshop: Få styr på din f****** onlinedebat

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Flæsketorvet 68, 1711 København V
Dage:
1 dage
Pris:
3.900 kr. + moms | PU-støtte: 1.350 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 86 evalueringer)
Forår 2022

Dagligt væltes og ødelægges gode debatter på de sociale medier fordi de overtages af hadske, nedrige og destruktive kommentarer. De negative inputs skræmmer de gode væk og sender de ansvarlige some-medarbejdere på overarbejde.

På denne workshop vil alle der arbejder med onlinedebat få nye og bedre redskaber til at holde debatten på det gode spor. Og som en vigtig sidegevinst blive inspireret til at trække flere konstruktive vitaminer ud af kommentarerne.

Workshoppen ledes af Nadia Nikolajeva, der er ekspert i sociale medier og stifter af vidensnetværket Ansvar for feedet, der har en mission om at skabe bedre rammer for debat online.

Nadia Nikolajeva er den førende kapacitet på moderation og har blandt andet skrevet “Guide til en bedre debat online”.

Vi baserer dagen på inspirerende cases og erfaringer. Du vil både møde gode og dårlige eksempler på moderation af kommentarfelter. Undervejs vil der være debat om dilemmaer og tilgange til moderation – og vi løser fælles opgaver ud fra dine og andre kursisters kommentarfelter.

På kurset gennemgår vi:

  • Ny forskning omkring moderation, som viser den forskel, det kan gøre, når kommunikatører og journalister er aktive i et kommentarfelt.
  • De bedste tricks til debatregler, der fungerer både eksternt og ikke mindst internt.
  • Inspirerende cases på hvor forskelligt moderation kan gribes an, alt efter hvad man repræsenterer som virksomhed/medie.
  • Etiske dilemmaer og hvordan du forholder dig til dem i en travl dagligdag.

Kurset tager udgangspunkt i cases fra medier, organisationer og brands. Der vil være viden til både dem, der allerede har et aktivt kommentarfelt – og dem, der for alvor skal i gang med området

Efter kurset kan du forvente, at du har:

  • Fået konkrete greb og arbejdsmetoder, som kan lette arbejdet med moderation.
  • Fået metoder til at fremme positive øjeblikke i kommentarfeltet
  • Fået teoretisk viden, der styrker arbejdet med kommentarfelter fremadrettet.
  • Og ud fra best practise er kommet et spadestik dybere eller er klar til at revidere de debatregler, der gælder i dit debatspor.

Kurset henvender sig til journalister, kommunikatører og digitale jourhavende og andre med fingrene i et kommentarfelt, social medie redaktører og moderatorer.

Foto: Morten Germund

Undervisere

Nadia Nikolajeva

Selvstændig digital rådgiver og ekspert i sociale medier Nadia Nikolajeva har tidligere arbejdet som social medie-redaktør på metroxpress og digital chef på TV MIDTVEST. Sidstnævnte sted mødte hun en stor udfordring med moderation af debat på Facebook. Det fik hende til at stifte vidensnetværket Ansvar for feedet, der har en mission om at skabe bedre rammer for debat online. Det er mundet ud i udgivelsen “Guide til en bedre debat online” og markant højere vidensdeling på området mellem medier, organisationer og brands. I dag rådgiver Nadia Nikolajeva virksomheder om deres digitale udvikling og underviser blandt andet ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Center for Journalistisk ved SDU.