VJ-kursus for tilrettelæggere

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800, Kgs. Lyngby
Dage:
5 dage
Pris:
19.800 kr. + moms | PU-støtte: 6.750 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 194 evalueringer)
Forår 2022

Du er skarp på historien, men billedefortællingen er ikke så skarp, som du gerne vil have den. VJ-KURSUS FOR TILRETTELÆGGERE er kurset for dig, der er tilrettelægger, men som ønsker at blive bedre til den stærke visuelle fortælling.

På kurset bliver du mere sikker på teknikken og at fortælle i billeder, så du kan træffe de billedefortællende og visuelle valg midt i en kaotisk og uforudsigelig virkelighed.

Hvad får du med dig?

  • På dette fem-dages kursus går du fra at arbejde i dækbilleder til at fortælle i dynamisk reportage og dialogscener.
  • Du får konkrete greb, der giver dig overskud til at koncentrere dig om historien, så teknikken ikke stjæler fokus.
  • Du lærer, hvordan du som enkeltpersonshold laver flotte interviewbilleder og tæt lyd.
  • Du bliver klædt på til at skelne mellem, hvornår du skal styre, og hvornår du skal lade være.
  • Du bliver skarpere til at skabe fremdrift i handlingen med effektive dramaturgiske greb.

Hvem er du?

Du er tilrettelægger, journalist eller du arbejder – eller ønsker at arbejde – som VJ. Du vil gerne blive bedre til at fortælle visuelle historier på tværs af genrer. Det er en fordel, hvis du har lidt erfaring med at filme.

Kurset giver dig en gennemgang af grundlæggende kameraføringsteknikker, men har du brug for et kursus med fokus på betjening af kameraets forskellige funktioner anbefaler vi, at du først gennemfører “Kamera crash course” (ring for mere information).

Hvem underviser dig?

Kenneth Sorento har 22 års erfaring som dokumentarinstruktør, fotograf og VJ – og 11 års erfaring som underviser. Kenneth er uddannet FTP’er og har efteruddannet sig indenfor visuel historiefortælling og journalistik.

Kenneth har desuden gennemført adskillige kurser på Filmskolens Efteruddannelse og blev optaget i Dansk Filmfotograf Forbund (DFF) i 2011. Som instruktør har Kenneth Sorento bl.a. instrueret og fotograferet den anmelderroste ‘Kampen om Grønland’, der var åbningsfilm på CPH:DOX 2020. 

Hvordan foregår kurset?

Gennem praktiske øvelser lærer du at opbygge din fortælling i et varieret billedsprog. Du opdager, hvor stærkt nærbilledet fungerer, når du bruger det rigtigt, og hvordan du dækker en samtale mellem to eller flere personer.

Du får løbende feedback.

Det indgår i prisen

Du får selvfølgelig adgang til skolens professionelle kamera- og redigeringsudstyr. Og kaffe, te, vand og frugt til nogle gode, energiske dage.

Madpakken og det gode humør skal du selv tage med.

Undervisere

Kenneth Sorento

Kenneth Sorento er uddannet tv-fotograf og tilrettelægger. Han har godt 20 års erfaring fra film og TV branchen og kaldes ofte ”den bedste VJ i Danmark”.

Kenneth arbejder med eget filmudstyr i high-end kvalitet: Sony F5 og Sony FS5 (4K Super 35 storsensorkameraer) og avancerede WisyCom microports med frekvensscanning så de kan bruges overalt på kloden.

Hans specialer er dokumentar, reportage og corporate. Som instruktør og filmfotograf har Kenneth blandt andet stået bag dokumentarfilm som ‘På cykel til Kina’ (2001), ‘Yego’ (2003) og ‘Vinterbader’ (2004).

Herudover har Kenneths store interesse for Arktis blandt andet ført til produktionerne ‘Klimatruslen i havet’ (2007), ‘Turf War in No Man’s Land’ (2009), ‘Erobringstogt til Nordpolen’ (2013), ‘Sådan måler man klimaforandringerne’ (2018) og ‘Climates Frozen in Time’ (2019).

Hans seneste film ‘Kampen om Grønland’ (2020) åbner CPH:DOX 2020 og er udtaget til hovedkonkurrencen.

Mere om dette kursus