VIP videoproduktion for fotografer

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
ME plus:
ME
Dage:
5 dage
Pris:
14.800 kr. + moms | PU-støtte: 4.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 179 evalueringer)
Forår 2021

Er du fotograf med behov for at mestre videoproduktion på professionelt niveau? 

Et eksklusivt og intensivt kursus i videoproduktion for maksimalt 5 deltagere. Hurtigt og effektivt udvikler du dig fra at være rutineret still-fotograf til at kunne filme dine egne professionelle reportager og dokumentarfilm. For at sikre det højeste faglig niveau forudsættes det at alle deltagere har arbejdet som professionel fotograf.

Som erfaren fotograf har du en stærk visualitet og kan fortælle en historie i et enkelt billede. Når du arbejder med levende billeder i film, reportage eller dokumentar skal du i stedet fortælle en historie over tid, forstest over en række indstillinger der skal klippes sammen til en fortælling. Det kræver et kendskab til de filmiske virkemidler og at du er teknisk skarp, kender udstyrets muligheder og begrænsninger. – Og ikke mindst at du kan konstruere en historie og have fokus på det væsentlig.

Kurset er en workshop hvor vi gennem øvelser optager små historier der redigeres og diskuteres for at belyse alle de facetter der er ved planlægning, optagelse og redigering af reportager der er visuelt spændende og udnytter alle de facetter moderne DSLM/R udstyr kræver. Vi kigger på teknikken gennem praktikken for at fokusere på det væsentlige, at fortælle en visuel historie med gode skarpe billeder, god lyd etc. Praktiske teknikker skal være med til at sætte kreativiteten fri.
Derfor er det vigtigt at du har det udstyr med du bruger. Dvs. minimum et DSLR/M, Mikrofon, Høretelefoner og eventuelt monitor, stativ mm. Du bør også have stiftet bekendskab med redigering i enten FCPX, Premiere Pro eller DaVinci Resolve, da vi både skal optage og redigere små sekvenser og film.

Underviseren er den erfarne fotograf, klipper og tilrettelægger Ketil Teisen. Ketil, der er ambassadør for Panasonic Scandinavia og Focus Nordic, er specialist i corporate videoer og har her ud over lavet serier for DR, TV 2, TV 2 Zulu og DK4 i over 20 år.

Ketil tager dig på et hands-on ‘tour de force’ gennem alle de faglige nøgleområder. De omfatter både tænkningen og eksekveringen: Optagemetoder, klipning og slutproduktion. Kurset veksler imellem teori og praktiske øvelser, hvor du bliver trænet i din nye viden, så du kan anvende den med det samme, du forlader kurset.

Program

  • Gennemgang af storyboard der understøtter visualiseringen af dine idéer
  • Kamerateknik
  • Opsætning af udstyr
  • Objektiver – med og uden billedestabilisator
  • Fokusering
  • Optagelse af lyd
  • Dækningsstrategier – optagelse af nærbilleder, halvtotaler og totaler fra flere vinkler, etableringsskud, cutaways etc.
  • Formater ved importopsætning og export codecs
  • Klippefasen

Praktisk
Pris er inklusiv frokost i Det Danske Filmstudies kantine. Der er gratis kaffe og te i skolens køkken.

Mødetid: Mandag til fredag kl. 9:30 – 15:30.
Skolen er åben fra kl. 9:00 – 16:00

Ret til ændringer af programmet forbeholdes

Undervisere

Ketil Teisen

Fotograf, klipper & tilrettelægger

Ketil Teisen har produceret tv for DR, TV 2, TV 2 Zulu og DK4 de seneste 20 år. Han har specialiseret sig i ‘en mand, et kamera’-produktioner og har tilrettelagt, filmet og redigeret adskillige reportager i både ind- og udland. Ketil har også været tv-vært igennem mange år heriblandt for DRs Naturpatruljen og Martin & Ketil – verden for begyndere. Siden 2013 har Ketil arbejdet med Panasonics DSLMkameraer (spejlløse) og er i dag ambassadør for Panasonic Scandinavia og Focus Nordic, hvor han tester kameraer, objektiver og udstyr. 

 
 

 

Mere om dette kursus