Video der virker på sociale medier

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
8.950 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 525 evalueringer)
Efterår 2019

Sociale medier flyder over med video
Video virker godt på sociale medier. Det er gået op for de fleste.

Derfor flyder sociale medier også over med videoer – som for de flestes vedkommende drukner, inden de når sin modtager.

Hvis du vil have dine videoer til at flyde ovenpå strømmen af indhold, skal de ikke bare være korte, de skal også være designet og produceret til det specifikke sociale medie.

Video, som algoritmer og brugerne vil elske
Dette kursus gør dig i stand til at udvikle koncepter og producere korte videoer på 15-60 sekunder, der er målrettet sociale medier.

Du får en grundig indføring i hvilke videoformater, -genrer og virkemidler, der egner sig bedst til det enkelte sociale medie. Og du får praktisk træning i selv at producere videoindhold til SoMe.

Undervejs på kurset arbejder du med en idé fra dit eget arbejde, som du producerer og slutter af med at distribuere til en specifik social medie-platform. Og du udarbejder en indholdsmanual for brug af SoMe-video på din arbejdsplads.

På dette kursus lærer du, at:

 • udvikle videokoncepter og -indhold til fx Facebook, Instagram og YouTube.
 • planlægge og udføre videooptagelser.
 • redigere video med Final Cut Pro.
 • optimere din video til distribution på sociale medier.
 • lave en indholdsmanual til din arbejdsplads.

Med dig hjem får du:

 • en indholdsmanual tilpasset din arbejdsplads’ platforme og brugere.
 • en step-by-step guide til workflowet i en videoproduktion.
 • skabeloner til idé, planlægning, storyboard og skudplan.
 • en manual til Final Cut Pro.
 • masser af tips og tricks til distribution af video på sociale medier.
 • en færdigproduceret video klar til brug på dit arbejde.

Kurset er for dig
Kurset er henvendt til alle, der bruger sociale medier som kommunikationskanal; SoMe-managere, SoMe-redaktører, SoMe-kommunikatører eller –journalister i offentlige og private virksomheder og organisationer.

Du har let erfaring med video – enten med videokamera eller på mobilvideo. Kursets fokus er storytelling og virkemidler i det korte format på forskellige some-platforme og ikke på grundlæggende kamera- og redigeringsteknik for begyndere. Her anbefaler vi kurset Lav bedre mobilvideo – for begyndere

Sådan foregår undervisningen
Før kurset afklarer vi dit behov og niveau, og du skal indsende eksempler fra dit arbejde, som vil blive inddraget konstruktivt i kurset.

Vi mødes tre hele dage med en uges mellemrum. Her består undervisningen af korte, inspirerende oplæg og kreative, afgrænsede videoøvelser i f.eks. idé og SoMe-genrer, visuel krog, tekster på video eller det gode video-opslag på Facebook.

Mellem undervisningsgangene arbejder du videre med en videoproduktion, som skal distribueres på en eller flere af dit arbejdes SoMe-kanaler ved kursets afslutning, og en indholdsmanual, der gør det nemmere at fortsætte arbejdet med SoMe-video i dit daglige arbejde.

Medbring eget optageudstyr – enten smartphone eller videokamera og evt. mikrofon, holder eller andet ekstraudstyr. Redigering på kurset foregår i Final Cut Pro (computere bliver stillet til rådighed), hvis du er vant til at bruge et andet redigeringsprogram, må du gerne medbringe det på din computer eller mobil.

Sted
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen
Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Undervisere

Lasse Olesen

Lasse er uddannet journalist og har været redaktionel indholdsskaber og klipper på TV2 Zulus SoMe-team og senest på TV2 Natholdet produceret af Pineapple Entertainment.

Søren Rosenørn

Søren er uddannet journalist og har arbejdet med visuel storytelling og video content gennem mange år for bl.a. TV2 og DR og MOOT.