Udkom med din film: Distribution og festival

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
Dage:
3 dage
Pris:
7.200 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 179 evalueringer)
Efterår 2020

Hvordan får du din film ud i verden?

…Måneders, og nogle gange års arbejde med søvnløse nætter er gået op i en højere enhed, og du står med en færdig film. Du har haft så travlt, at først nu har du tid til afsøge, hvem der kan være aftager for din film og hvilken festival er relevant og vil vise din film…

Denne udfordring er selv de mest erfarne instruktører stødt på.

Ved at have gennemtænkt og udarbejdet en strategi for distribution og festivaller så tidligt som muligt i processen, vil du kunne fokusere på produktionen med øje for dit endelige mål og hvor filmen skal hen.

I løbet af 3 dage vil Produktionschef Benn Wiebe (US) gennemgå hvordan du udvikler en distributionstrategi for din film. På kurset pitcher du din projektideer og styrkes i forhold til, hvor i markedet din film kan indgå. Er den eksklusiv målrettet en prestigefestival? Sender du den bredt ud til 100 festivaler? Er en lokal premiere førsteprioritet? Har din film et liv i uddannelsessektoren?

Hvordan skal du prioritere, når du undersøger, hvor din film skal hen? Prioriterer du at være til stede ved visning på en festival? SoHo International Film Festival i NY vil f. eks. ikke vise en film, hvis filmskaberne ikke kan deltage. 

En viden om de festivaller du ansøger er utrolig vigtig, for at være sikker på at opfylde alle nødvendige kriterier. Sammen med din underviser udvikler du og planlægger et helt kalenderår med 10 relevante festivaler, som du har identificeret. 

Din underviser, Benn Wiebe, er produktionschef for HF Productions, der selv driver 25 filmfestivaler rundt om i verden, har kontorer i København, Jakarta og New York. Herudover er HF Productions medproducenter på dokumentarfilm, og bidrager især til projekters festivalstrategier. Benn har udviklet HF Produntions til en FN-partner for SDG-initiativer (Sustainable Development Goals),  og støtter film med social indvirkning. Han er også medlem af Producers Guild of America, deres internationale komittee og Danmarks Film Akademi.

Bemærk at undervisningen foregår på engelsk.

Program

  • Planlæg dine præmierer og forstå konsekvenserne af dine valg.
  • Identifikation af forskellige festivaltyper.
  • Analyse af virkelige kortfilm og dokumentarer, der har været succesfulde i festival kredsløbet – og hvorfor de har haft succes.
  • Afdæk, hvordan forretningen bag filmfestivaler og markedet fungerer, og hvordan du som filmskabere kan navigere i disse samtaler.
  • Gennemgang af applikationsplatforme til festivaler, og hvordan du mestrer dem.
  • Mulige bagdøre og ud-af-boksen-løsninger, der kan få din film på specifikke festivaler eller platforme.
  • Lav en festival-, presse- og screeningstrategi.
  • Identificer 10 festivaler der passer til din film, og forklar hvorfor de strategisk understøtter dit filmprojekt og lancering.
  • Forberedelse af festivalkalender og langsigtede mål for din film.

Forudsætning
Ingen.

Praktisk
Bemærk at du selv skal medbringe mad, da kantinen i Det Danske Filmstudie er lukket. Der er gratis kaffe og te i skolens køkken.

Tid: Alle dage kl. 17:00 – 20:30.

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

Undervisere

Benn Wiebe

Benn Wiebe har arbejdet inden for film og tv i Los Angeles og New York i 15 år. Han er til daglig produktionschef for HF Productions i København som overser og driver en række filmfestivaler i 15 lande. 

Han er desuden executive producer på dokumentarer om social påvirkning, er FN SDG-partner og  medlem af Producers Guild of America International Committee samt FilmAkademiet.