Tromsø: Arktis ændres – hvad betyder det for os?

Startdato:
Udbyder:
Sted:
9006 Tromsø, Norge
Dage:
6 dage
Pris:
12.000 kr. | PU-støtte: 6.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 1 evalueringer)
Forår 2020

Klimaændringer handler ikke kun om afsmeltningen af den arktiske havis, isbjørne eller tøende permafrost. I havet er vigtige fiskebestande i bevægelse – mod nord. Havpattedyr og fisk får ændrede levevilkår, og på land ændres græsningsområder, så renerne har sværere ved at finde føde. På dette kursus besøger vi fiskere og samer. Vi oplever, hvordan livsbetingelserne ændres for alle, der bor i de arktiske regioner. Derudover handler klimaændringerne om sikkerhedspolitik, teknologiske udfordringer, sociale omvæltninger og store økonomiske interesser. Frem for alt handler kurset om, hvordan vi som journalister formidler historien på nye måder.

Kan vi beskrive ændringerne uden hver gang at vinkle på meget dystre fremtidsperspektiver?

Kan vi måske inspirere og give håb – og sikre, at demokratiet forbliver udgangspunktet, selv om verden ændres radikalt omkring os?

På klimakurset samler vi nordiske journalister i Tromsø, Norge. Kurset nyder godt af konferencen ”Arctic Frontiers – the power of Knowledge”, der afholdes i januar 2020 med deltagelse af verdens førende klimaforskere, industriledere og politiske beslutningstagere. Vi deltager i key events og sessions og inviterer udvalgte nøglepersoner til særskilte diskussioner med deltagerne.

https://www.arcticfrontiers.com/

OBS: Grundet få pladser til dansk deltagelse, vil der ske en udvælgelse.

Undervisere

Gunnar Sætra

Journalist Gunnar Sætra, tidligere avisen Nordlys, Tromsø, ekspert i udviklingen i det arktiske område og nu kommunikationsrådgiver på Havforskningsinstituttet i Tromsø

Martin Breum

Journalist Martin Breum har arbejdet med det arktiske område i en årrække. Hans seneste bøger “Hvis Grønland river sig løs – en rejse i kongerigets sprækker” og “COLD RUSH”, udkom i 2018.

Mere om dette kursus