Tokyo, den olympiske by – Japankursus

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Japan
Dage:
8 dage
Pris:
25.500 kr. + moms | PU-støtte: 10.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 57 evalueringer)
Forår 2019
This artist rendering provided by the Japan Sports Council shows the side view of the new stadium design for the 2020 Tokyo Olympics proposed by Japanese architect Kengo Kuma and construction companies. Japan has selected a new design for a lucrative construction of the main stadium. The government announced Tuesday, Dec. 22, 2015, that the winner is a design proposed by Kuma and construction companies. (The Japan Sports Council via AP) MANDATORY CREDIT

Tokyo, den olympiske by med Mediekursus.dk: Skal du dække OL i sommeren 2020 enten som udsendt, freelancer eller herhjemmefra som redigerende? Så har vi det perfekte forberedelseskursus til dig, når vi et år før startskuddet for OL besøger værtsbyen Tokyo.

Asger Røjle – mangeårig Japan-korrespondent – har sammensat rejsen, hvor vi er indkvarteret på et hotel midt i det område af byen, Odaiba, hvor flere konkurrencer skal finde sted, og hvor byggeriet af nye anlæg er i fuld gang.

Den olympiske by fra a-å

Undervejs møder du korrespondenter og kilder, både danske, japanske og udenlandske, som fortæller om deres erfaringer og giver gode råd. Vi vil møde japanske sportsjournalister fra relevante medier, og vi vil møde akademikere, arkitekter og eksperter samt repræsentanter for sportens verden, så du kan opbygge starten på et kildenet.

Vi vil også overvære et par relevante sportsstævner for at få en fornemmelse af stemningen, og ugen vil byde på en ekskursion ud af storbyen. Vil du dække OL med indsigt, viden og nye ideer, så tag med! På turen får du:

  • introduktion til byens historie, herunder det comeback i verden efter Anden Verdenskrig, som de første olympiske lege i Tokyo i 1964 var.
  • indsigt i de praktiske, logistiske og sportslige forberedelser til det store arrangement, bl.a. om nogle af de skandaler og besværligheder omkring byggeriet af det nye olympiske stadion midt i byen.
  • besøg til de centrale steder, hvor konkurrencerne skal finde sted, og viden den japanske idræts- og sportskultur
  • analyse af idrættens rolle i den japanske uddannelses- og sundhedspolitik i forhold til dens tilsvarende rolle hjemme i Danmark.

Udsendte og hjemmedækkende

Kurset henvender sig til såvel sportsjournalister, der håber på at blive udsendt til legene til sin tid, som til kulturjournalister, redaktionssekretærer og andre, som vil blive involveret i dækningen hjemmefra.

Journalist og kursusleder Asger Røjle har boet og arbejdet i landet i over ti år af sit liv og taler japansk. Med sine over 35 års erfaring indenfor udenrigsjournalistikken har han sammensat et bredt program, der forbereder dig på bedste vis.

Undervisere

Asger Røjle Christensen

Asger Røjle Christensen har fulgt udviklingen i Japan og Østasien i fire årtier. Han arbejder med base i Tokyo som Japan-og-Korea-korrespondent for Weekendavisen og en række andre danske medier. Asger har stor erfaring som kursusleder på journalistiske studieture fra en række efteruddannelseskurser i Japan, Sydkorea og Kina gennem de seneste ti år – for Mediekursus.dk de sidste fire år.
Fra 1989 til 1995 var Asger Røjle korrespondent i Tokyo for blandt andre Politiken og Radioavisen. Siden har han været udlandsredaktør på Aktuelt og Ritzau samt chef for Orientering. Fra 2006 redigerede han online-forsider på dr.dk, indtil han i november 2013 etablerede sit eget firma og rykkede tilbage til Tokyo.

Det har været oplagt for Asger at skabe sine egne kurser hos mediekursus.dk. Efter at have stået for to højt roste rejse-kurser i katastrofejournalistik til Japan samt senest to kurser i Seoul med fokus på den politiske udvikling i både Sydkorea og Nordkorea retter Asger nu fokus mod de kommende olympiske lege i sin hjemby, som han tilbyder at klæde danske kolleger bedre på til dækningen af. Det kan du læse mere om her.

Se mere til Asger Røjle Christensens arbejde som udenrigskorrespondent på hans egen hjemmeside. Derudover holder han foredrag, skriver bøger og blogger han lejlighedsvis på fællesbloggen POV International. Du kan læse hele Asgers CV på LinkedIn og hans twitter-handle er @asgerrojle.

Foto er taget af Stephanie Stål Axelgård.