Tjek for varm luft i den grønne omstilling – NY DATO

Startdato:
Udbyder:
Sted:
København
Dage:
1 dage
Pris:
3.400 kr. + moms | PU-støtte: 900 kr.
Forår 2021

Den grønne omstilling er på kort tid blevet et vigtig konkurrenceparameter hos virksomheder og myndigheder. Det giver medierne en helt ny rolle som dem, der kritisk skal vurdere de mange grønne løfter.

Derfor er der brug for kritisk og konstruktiv journalistik, der kan hjælpe med at vise retning, når borgerne famler efter de rigtige klimahandlinger i deres hverdag.

På kurset vil en række eksperter klæder dig på med viden og giver dig redskaber, så du kan tjekke kommuner, virksomheder og alt fra biler, fjernvarme til dagligevarer for deres CO2-belastning.

Producenter, myndigheder, trafikselskaber og mange flere kæmper om at være hurtigst CO2-neutral. Men er der handling bag de flotte ord og hvordan tjekker du seriøsiteten. Bliv klædt på til at stille de kritiske spørgsmål, når virksomheder og myndigheder påstår, at de er grønne.

Hvor meget hjælper det reelt på klimaet at droppe bøfferne og den årlige flyrejse. Måske tæller det mere at skrue ned for varmen eller fravælger indkøb i IKEA. Få et overblik og redskaber, så du bedre kan vurdere effekten af alle de grønne initiativer.

Vi får også besøg af klimajournalist, der arbejder med en aktuel sag.

Kursusleder er Claus Leick, der journalist og har 10 års erfaring som udvalgsformand for miljø- og planudvalget i Skanderborg Kommune, samt medlem af bestyrelsen i det lokale affaldselskab. Han følger den grønne omstilling tæt og kender udfordringerne med at få det ambitiøse klimaplaner omsat til konkret handling.

Mere om dette kursus