Tilgængelighed fra InDesign til PDF – I praksis

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2100 København Ø
Dage:
1 dage
Pris:
2.950 kr. + moms | PU-støtte: 900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 21 evalueringer)
Efterår 2020

OBS! Dette er et enekusus så du deler ikke dine kursustimer med andre. Kurset varer 3 timer fra 9-12. Systemet kan desværre ikke vise halve dage endnu.

OBS: Dato er vejledende. Vi aftaler når du booker, så det passer med din kalender.

Leverer du design til det offentlige eller arbejder du i det offentlige med InDesign; så skal du kunne producere en PDF der er tilgængelig. Det betyder i praksis selve filen skal indholde en del ekstra data, så filen kan maskinaflæses i logisk rækkefølge.

Tilgængelighed er et krav for offentlige instanser. Fællesstandarden følger WCAG standarden for tilgængelighed primært for websteder. Det er samme princip som en PDF fil skal opfylde. Vi har digitaliseringsstyrelsen som kan vejlede i tilgængelighed. Men de kommer ikke med en konkret spiseseddel til dig. De henviser til andre aktører når vi taler om praksis.

Og praksis er den virkelighed du bevæger dig i. Dette kursus vil klæde dig på så du i InDesign kan alle sætte dit design korrekt op. Derefter lave en tilgængelighedskontrol i Acrobat. Samt kunne lave en dokumentation af hvilke parametre der er opfyldt som “kunden” kan få.

Det er ikke rasende svært. Kurset henvender sig til dig der allerede er bruger af InDesign og nu vil have styr på hvordan du laver tilgængelighed i InDesign. Så hvis der pludselig kommer mange korrekturgange skal du ikke sætte tilgængelighed op igen og igen. Det er det som sker hvis det udelukkende bliver lavet i Acrobat.

Efter kursus får du en håndgribelig guide i hvordan opsætningen skal laves. En huskeliste samt et par luskede tricks.

Undervisere

Benny Thaibert

Designer – Fotograf – Adobe Nørd
Jeg er ekspert, fordi jeg ikke spreder mig over vildt mange discipliner. Derfor ved jeg utroligt meget om netop Photoshop, InDesign og Illustrator, som jeg underviser i. Og derfor er der noget både for begyndere og de hårde professionelle.

Har en baggrund indenfor kunst og marketing. Skrevet bøger og lavet online videoer samt lavet seminarer for Adobe. Når der ikke undervises arbejder jeg med visuelt design på egen tegnestue. Adobe Certified Instructor, Adobe Experience Expert.