Tag bedre billeder – for ikke-fotografer

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
Dage:
4 dage
Pris:
14.800 kr. + moms | PU-støtte: 3.600 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 521 evalueringer)
Forår 2020

Derfor skal du tage kurset
Journalister og kommunikatører kender det, men også some-managere, projektledere og vidensmedarbejdere: At skulle tage et godt billede uden at have en fotograf til rådighed. På dette kursus lærer du, hvordan du teknisk og praktisk tager bedre billeder, men også hvordan du bliver god i rollen som fotograf, og forstår, hvordan du tager det rigtige billede til din historie eller projekt.

Efter kurset vil du kunne tage bedre billeder og skabe bedre synergi mellem tekst og billedmateriale. Det er relevant, fordi bedre billeder giver øget kvalitetsfornemmelse og ’production value’ til ethvert medie frem for stockfotos eller hurtige mobilbilleder.

Du lærer at:

  • bruge kameraets forskellige funktioner bevidst
  • bruge billedet som et journalistisk redskab
  • arbejde med fotogenrerne portræt og reportage
  • finde det gode lys og bruge enkel lyslægning og blitz
  • træde ind i rollen som fotograf, når kameraet er i spil
  • gøre dit kamera bedre med det rette tilbehør
  • efterbehandle billeder i Photoshop Lightroom for at højne æstetikken.

Kurset er for dig
Kurset er for journalister, kommunikatører og andre inden for f.eks. events, marketing og sociale medier, som ønsker at blive bedre teknisk og kompositorisk til at fotografere selv, og samtidig få selvtillid i forhold til rollen som fotograf på en opgave.

Sådan foregår undervisningen

Kurset foregår med kameraet i hånden. Du lærer dit kamera, tilbehøret og dets teknik grundigt at kende, du lærer det grundlæggende billedsprog og får et grundkursus i at finde det gode lys og lave enkelte lyslægninger og bruge blitz på en opgave.
Vil man tage bedre billeder med sin mobiltelefon, henviser til kurset ‘Kameraet op af lommen’.
Der arbejdes konkret og praktisk med at lave portrætter og reportagebilleder og med at gøre billederne til en integreret del af historien eller budskabet. Du lærer desuden, hvordan du træder ind i rollen som fotograf på en opgave, så resultatet bliver optimalt.
Kurset foregår over fem dage fordelt på to seminarer i selskab med to meget rutinerede og engagerede fotoundervisere, Jesper Voldgaard og Gregers Kirdorf.

Sted
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen
Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.
Læs mere om regler for framelding.

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?
Tilmeld dig kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

Undervisere

Gregers Kirdorf

Uddannet pressefotograf. Arbejder freelance for uge- og fagblade samt offentlige institutioner. Er gæsteunderviser på DMJX med mange års erfaring i undervisning af kommunikationsfolk.

Jesper Voldgaard

Uddannet fotojournalist, arbejder som freelancefotograf og underviser på DMJX på bl.a. Fotojournalistuddannelsen. Jesper har mange års erfaring i pædagogisk undervisning i billedforståelse og praktisk fotografi.