Svært at skrive let

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
Dage:
2 dage
Pris:
7.400 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 543 evalueringer)
Forår 2021

Vi vil have korte tekster, der er lette at læse. Men det er overraskende svært at skrive lidt og let – uden det bliver for overfladisk. Her lærer du at skrive kort og godt gennem øvelser der skærper pennen, sænker lixtallet og sparer på blækket. Og du lærer at skrive til målgrupper.

Derfor skal du tage kurset

Korte tekster bliver brugt overalt – i magasiner, på sociale medier og i reklamer. På det her kursus lærer du at formulere dig kort, uden det bliver indholdsløst. Du lærer at formidle komplekse budskaber med få ord, samtidig med at du sparker humor, overskud og substans ind i dine skarpe formuleringer.

Du lærer også at skrive på baggrund af din viden om dine modtagere – deres behov, præferencer, medieforbrug og humør. På den måde får du dine modtagere til at lytte til dig og til at engagere sig i dine budskaber.

Du tager fra kurset med et sæt skriv let-regler, som du kan implementere i dit arbejde og bruge til at skrive lette, relevante tekster fremover.

På kurset lærer du at

  • Skrive effektive tekster, der er lette at afkode, til web, SoMe, nyhedsbreve mm.
  • Skrive modtagerorienteret på baggrund af indsigt i din målgruppe
  • Redigere tunge tekster og sænke lixtallet
  • Udvikle og forfine din personlige skrivestil

Kurset er for dig

Du arbejder som journalist eller med kommunikation. Måske angriber du dine tekster på samme måde hver gang og har lyst til at udvikle redskaber, der kan tilføje variation til dit sprog og dine tekster.

Sådan foregår undervisningen

Undervisningen er hands-on og tilrettelagt omkring ukonventionelle skriveøvelser. Vi arbejder blandt andet med korte deadlines inden for forskellige genrer og formater.

Du kommer til at versionere pressemeddelelser, redigere og evaluere andres tekster og skrive i en lang række korte formater til trykte, digitale og sociale medier.

Prisen inkluderer

Der er frokost inkluderet i prisen. Du får kaffe, kage og frugt i pauserne hele dagen.

Hvis du ikke er berettiget til støtte fra Mediernes Efteruddannelse, finder du kurset på DMJX’s hjemmeside her

https://www.dmjx.dk/kurser-og-videreuddannelse/svaert-skrive-let

Undervisere

Dennis Christiansen

Dennis Christiansen, chefredaktør på Djøfbladet. Tidligere redaktørstillinger ved Universitetsavisen på Københavns Universitet, Cowi, Dansk Journalistforbunds Magasin K, mandemagasinet M!, m.fl.

Mere om dette kursus