Storytelling på video og TV – med Torben Schou

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
Dage:
2 dage
Pris:
7.400 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 525 evalueringer)
Forår 2020

Få din fortælling til at skille sig ud på web, SoMe og tv. Små ting gør en stor forskel. To-dages kursus med inspiration, tips og redskaber for dig, der vil lave skarpere videohistorier.

Skal du lave en kort, catchy video til sociale medier, en præcis præsentation til web eller et indslag til TV, så gælder det samme princip: DU skal fortælle en historie. Og du skal gøre det, så den skiller sig ud fra alle de andre.

Der er især to gode nyheder ved dette kursus. For det første skal der ofte små ting til for at gøre den store forskel. Og så det allervigtigste: Den gode historie går aldrig af mode.

Torben Schou fra TV Avisen, DR, har kogt 25 års erfaring fra sport, underholdning, dokumentar, rejseprogrammer og nyheder ned til to underholdende dage, med enkle, sjove og helt afgørende tricks om storytelling. Det handler bl.a. om gode anslag, overraskelser, følelser, nærbilleder, humor og så den helt afgørende slutning. Efter kurset vil du aldrig mangle ideer og værktøjer til dine fortællinger.

På kurset lærer du at:

bruge de små video- og tv tricks, som gør den store forskel.
planlægge det fede indslag, helt ned i detaljen.
skyde de rigtige billeder.
producere lyd, der kan høres på video og tv.
optimere den tid, du bruger på research, optagelser og redigering.
lege med sproget og skrive bedre speak.
bruge den ”tredje dims”; et stærkt overset element i den danske medieverden.

Kurset er for dig, der er:

  • Tv-journalist
  • Videojournalist
  • Fotograf
  • Klipper
  • Redaktør
  • Digital redaktør/indholdsskaber
  • Kommunikationsmedarbejder

Kurset henvender sig til dig, der arbejder med korte og mellemlange videoformater på alle platforme. Din titel er f.eks. videoproducer, videojournalist, some-redaktør, fotograf eller klipper.

Deltagerne får i høj grad individuel feedback undervejs og kan derfor tages af både erfarne medie- og kommunikationsfolk og folk uden den store erfaring.

Kurset varer to dage og er meget praktisk orienteret. Ikke en masse teorier, modeller og diagrammer. Der er dømt Powerpoint-fri zone.

Deltagerne får det hele visuelt, og så skal vi se en masse video, der virker; de fede anslag, overraskelserne og den gode slutning. Vi skal arbejde med storytelling, komposition og manus-skrivning, og der vil løbende være øvelser, både individuelle og i grupper.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?

Tilmeld dig kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

Undervisere

Torben Schou

Journalist på Tv-avisen. Over 20 års erfaring bl.a. som journalist, vært og kommentator,inden for sport, nyheder og magasiner. Har rejst jorden rundt som reporter på dokumentarprogrammet Sporløs. Har senest tilrettelagt serien ”Verdens vildeste…” fra bl.a. Maldiverne, Dubai og Sydafrika.