Storytelling: Find dine øjeblikke

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
8.200 kr. + moms | PU-støtte: 3.900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 603 evalueringer)
Efterår 2022

Kald dem, hvad du vil. Men “dine øjeblikke” er de tidspunkter i en historie, hvor du bliver grebet, fascineret, forfærdet. De øjeblikke hvor en person gør noget, viser noget, siger noget, som går lige i hjertet på dig. SÅ er du fanget. På denne workshop ser du masser af eksempler – og lærer selv teknikkerne til at finde dine øjeblikke.

Kurset er for alle, der producerer korte formater med mennesker i centrum til tv, radio eller sociale medier. Det kræver ikke særlige tekniske forudsætninger.

Derfor skal du tage kurset

Du kender sikkert principperne for god journalistik. En stram vinkling, historien skal etableres, personerne lines op, fakta præsenteres. Alt det er fint. Men det er sjældent den slags, der bliver husket. For lige pludselig er der et øjeblik, hvor hovedpersonen siger noget uforglemmeligt:

”Det er den store kærlighed og har været det hver eneste dag. Ikke nogen uro, bare kærlighed. Kærlighed. (Jon, 101 år, om at fejre 80-års bryllupsdag med Rita).

Eller

”Jeg har haft kræft fire gange. Første gang jeg fik det, var jeg 1 år. Så stoppede det lidt, så fik jeg det igen. Så stoppede det lidt. Og nu har jeg så fået det igen. Så du er meget på hospitalet? Ja, men i morgen kommer jeg heldigvis hjem. Og det er rart. For der er det også min fødselsdag. (Mads, 10 år, om at have kræft).

De øjeblikke kommer ikke af sig selv. Dem skal du lede efter, planlægge, og ikke mindst være meget opmærksom på. Det kræver en særlig journalistisk teknik, som du skal lære på kurset. Det handler om at etablere fortrolighed. Den rigtige stemning. Stille de rigtige spørgsmål. Og holde de rigtige pauser. Men belønningen er stor. For har du lært kunsten at finde de store øjeblikke, er resten af ingredienserne næsten ligegyldige. Så vil folk altid huske din historie.

Det er øjeblikke hvor en person tager en drastisk beslutning … måske springer hun ud som mand, eller måske vælger han ved en fejl at lege med sin fars pistol – og trykker af. Det er øjeblikke, hvor personen oplever et adrenalinkick. Glæden da hun vinder milliongevinsten i lotto, eller frygten da han oplever, at hans bank er ved at blive overtaget af kyniske spekulanter.

På kurset vil du se en masse eksempler på store øjeblikke i små historier. Men kurset er også praktisk. Du vil få materiale, hvor du skal fortælle små historier med store øjeblikke. Og du vil afprøve teknikken live, mens du er på kurset.  

Hvem ved, måske vil du for evigt forandre din journalistik og storytelling, når du har lært at finde de store øjeblikke.

Du lærer at

  • genkende og planlægge store øjeblikke
  • etablere fortrolighed
  • interviewe stærke øjeblikke frem 
  • fortælle en historie med et stort øjeblik rigtigt
  • få et nyt perspektiv på dine menneskehistorier.

Kurset er for dig

Kurset henvender sig til alle, der arbejder med audiovisuel formidling i korte formater med mennesker i centrum. Deltagerne er typisk: 

  • TV- og radiojournalister
  • SoMe-journalister og kommunikatører, der producerer video
  • VJ’s, klippere og fotografer

Sådan foregår undervisningen

Dag 1

En dag med teori og øvelser. Vi ser eksempler på store øjeblikke i video- og tv-historier. Ud fra dem definerer vi, hvad der skal til for at engagere og fascinere seeren. Du medbringer en  video eller et indslag, som vi udsætter for samlet efterkritik. Sammen med din gruppe skal du skrive et manus, så øjeblikkene bliver brugt så stærkt som muligt i fortællingen. 

Dag 2

Du får indblik i, hvordan du finder de store personlige øjeblikke via interviews. Efter en teorigennemgang skal du vise, hvordan du vil lave et målrettet interview, så øjeblikkene træder tydeligt frem. Du bruger dine meddeltagere som cases og optager på mobil. Vi ser eksemplerne sammen bagefter og evaluerer.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.
Læs mere om regler for framelding

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?
Tilmeld dig kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

Mere om dette kursus