Stil nye spørgsmål. Avanceret interviewteknik inspireret af Karl Tomm

Startdato:
Sted:
København S
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
4.450 kr. | PU-støtte: 780 kr.
Karl Tomm

Er det lidt de samme svar du får? Kan du lidt for ofte gætte, hvad kilden vil sige før interviewet? Så er dette kursus lige noget for dig. Få inspiration og træning i nye spørgsmålstyper, der kan gøre dine interviews bedre og give gode historier og nye vinkler.

“Ethvert spørgsmål definerer et domæne af legitime svar”. Således siger den verdenskendte psykiater Karl Tomm, der har brugt sit liv på at forske i gode og udviklende spørgsmål i terapiens verden. Med denne forskning har han udviklet særlige spørgsmålsmodeller, som er effektive, når man taler med mennesker. Disse metoder har blandt andet fokus på at stille cirkulære spørgsmål, der kan give andre typer af svar og refleksioner. Karl Tomms forskning i spørgsmåltyper får i dag stor anerkendelse i organisationer verden over.

På dette éndagskursus vil vi arbejde med gode interviewspørgsmål med inspiration fra Karl Tomms omfattende arbejde. Du vil arbejde med forskellige spørgsmålskategorier, der på hver deres måde vil åbne op for interviewpersonens svar. Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at udvide din spørgsmålsredskabskasse og bliv bedre til det professionelle interview.

Undervisere

Henrik Isaksen

Henrik Isaksen er journalist og Master i Læreprocesser med speciale i organisatorisk coaching. Henrik har arbejdet som nyhedsreporter, redaktionssekretær og journalist på TV-Avisen i otte år. Henrik underviser i coaching og kommunikation og hjælper som chefkonsulent især private virksomheder med at skabe en coachende virksomhedskultur med samtalen i centrum. 

Elisabet Skov Nielsen

Elisabet Skov Nielsen er erhvervspsykolog og underviser på kurser inden for proceskonsultation, grafisk facilitering og coaching. Hun fungerer som proceskonsulent og coach i en bred vifte af udviklings- og samtaleforløb på alle niveauer i organisationer. Elisabeth er redaktør på en bog om Grafisk Facilitering, der udkommer i 2016.

Psykologisk-filosofisk tilgang

Elisabet har flere års erfaring som proceskonsulent og underviser bl.a. på DPU og Psykologisk Institut på Aarhus Universitet. Hun har arbejdet med efteruddannelse, kompetenceudvikling, procesledelse og professionelle samtaler i både offentlig og privat regi.

Med sin psykologfaglighed og interesse for filosofi, er Elisabet optaget af hvad vi gør, hvad vi skaber og hvad vi bliver sammen som mennesker. Inspireret af systemisk og pragmatisk tænkning gør Elisabet en dyd ud af at udforske menneskelig praksis i praksis. I sit virke vægter hun en refleksiv tydeliggørelse af forskellige meningsdannelser, som kan være med til at skabe læring og udvikling for den enkelte og organisationen.

Et fælles visuelt tredje

I sin undervisning og proceskonsultation arbejder Elisabet sædvanligvis med tegnekridt og tuscher i hånden. Hun er optaget af, hvordan visuelle stilladser bidrager til engagement, overblik, fælles forståelse og produktivitet. Udover at undervise i grafisk facilitering, løser Elisabet opgaver som grafisk facilitator og grafisk recorder (laver store visuelle referater) for kunder.