Lær at lave professionel grafik med kunstig intelligens: Stable Diffusion & Midjourney – From zero to Hero

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1711 København V
Dage:
2 dage
Pris:
9.990 kr. + moms | PU-støtte: 2.600 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 4 evalueringer)
Forår 2023

Lær at generere grafik og billeder med Stable Diffusion og Midjourney

Lær at bruge de bedste kunstige visuelle intelligenser: Stable Diffusion og Midjourney 5.

Kunstig Intelligens vinder indpas i det kreative landskab og tilbyder imponerende muligheder for at generere forskellige og overbevisende kreative output og produkter – også selvom du ikke kan tegne andet end pindemænd og aldrig har studeret kunst, farvelære, komposition eller kunsthistorie! Men det er svært, og læringskurven er stejl.

I dette kursus tager vi på en fascinerende rejse gennem den dynamiske verden af Midjourney og Stable Diffusion, to stærke AI løsninger, der udgør fundamentet for at arbejde på et højt niveau med kunstig billedskabende og video-skabende intelligens.

Vi tager afsæt i Midjourney AI. Her vil du lære de grundlæggende principper i Midjourney. Derfra springer vi videre til kongen over AI, Stable Diffusion, hvor vi vil udforske og lære de mere potente, men også indviklede løsningsmuligheder. Du vil gå fra kurset med solid viden inden for både Midjourney AI og Stable Diffusion – og du vil få viden, der gør det muligt, at du selv kan arbejde videre med begge løsninger.

I løbet af kurset vil vi anvende en kombination af teoretiske rammer, eksempler og praktiske øvelser for at uddybe din forståelse af billedgenererende AI. Du vil få de værktøjer og den viden, der er nødvendig for at komme i gang med at udforske den store og spændende verden inden for området. Så gør dig klar til at begive dig ud på et spændende intellektuelt eventyr, når vi dykker dybt ned i den fængslende verden af Midjourney og Stable Diffusion.

Kursus dato og sted:

To dages kursus på Soho, Flæsketorvet 68, 1711 København V
20. juni 2023 kl. 9.00-16.00 (morgenmad fra kl. 8.30)
21. juni 2023 kl. 9.00-16.00 (morgenmad fra kl. 8.30)

Dag 1 – program

8.30 – morgenmad (ikke obligatorisk)
9.00 – velkomst og introduktion
9.15-10.25 – Hvad er billedskabende AI?
10.30-11.30 – Midjourney
11.30-12.15 – frokost
12.15-14.45 – Midjourney
14.45 – kaffe/kage
15.00-16.00 – Midjourney
16.00 – Tak for i dag

Dag 2 – program

8.30 – morgenmad (ikke obligatorisk)
9.00 – opsummering fra i går
9.15-11.30 – Stable Diffusion
11.30-12.15 – frokost
12.15-14.45 – Stable Diffusion
14.45 – kaffe/kage
15.00-16.00 – Stable Diffusion
16.00 – Tak for i dag

Underviser

Kurset undervises af Maria Prohazka, som til dagligt driver det visuelle bureau, Levende Streger. Hun er illustrator, animator og AI kunstner og en af de mest fremtrædende stemmer inden for AI og visuel kommunikation i Danmark.

Du kan møde Maria og lære mere om AI på Youtube kanal (https://youtube.com/c/levendestreg)

Billede af underviser Maria Prohazka skabt med Stable Diffusion – trænet model.

KRAV TIL DELTAGERE:

For at kunne deltage skal du medbringe din egen laptop (PC eller MAC) + strømforsyning med videre. Vi tilbyder trådløs WIFI her på kursus-stedet. Men det er vigtigt, at du kan betjene din egen computer og har godt styr på dine PC / MAC færdigheder.

På kurset vil du have adgang til din egen udgave af Stable Diffusion via en Cloud Service. Normalt kræver Stable Diffusion et meget stærkt grafik kort og masser af vRam. Men fordi vi bruger en cloud løsning betyder det, at din PC eller MAC ikke behøver være særlig stærk for at du kan bruge Stable Diffusion.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end 14 dage før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end 14 dage før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Dag 1 (Midjourney)

På dag 1 gennemgår vi Midjourney i dybden. Vi kigger på hvad billedskabende AI er og hvordan det virker, de forskellige løsninger og platforme, hvad krav det stiller til din laptop /computer. Vi tager en gennemgang af Discord User Interface, hvordan du inviterer Midjourney bot til din server, laver direct messages, seed, versioneringer, upscalers, user info, settings, commands, parameters, advanced prompts og meget mere.

Dag 2 (Stable Diffusion)

På dag to kigger vi nærmere på Stable Diffusion. Vi kommer indenom “inpainting” (at rette i billeder), “outpainting” at gøre billeder større, Automatic 1111 UI, Dall-E, Leonardo AI, styring af parametre, prompts, de forskellige modeller, træning af din egen model, farvestyring, multi controlnet og meget mere.

Midjourney – kort beskrivelse

Midjourney er en tekst-til-billede AI-tjeneste, der genererer billeder på baggrund af brugernes tekstbeskrivelser. Den fungerer på Discord-platformen og gør det muligt for brugerne nemt at skabe visuelt tiltalende billeder uden nogen erfaring med kodning. Midjourney, der er grundlagt af David Holz, er et uafhængigt forskningslaboratorium, der udforsker nye tankemedier og udvider menneskets fantasifulde kræfter.

Stable Diffusion – kort beskrivelse

Stable Diffusion er en tekst-til-billede-dybindlæringsmodel, der blev offentliggjort i 2022, og som kan generere billeder baseret på tekstbeskrivelser fra brugere. Den fungerer ved at anvende latente rum til lavdimensionel datarepræsentation og derefter anvende diffusionsmodeller til iterativt at tilføje og fjerne gaussisk støj og skabe det ønskede billede ud fra den givne tekst.

I modsætning hertil er Midjourney en populær tekst-til-billed AI-tjeneste, der kører på Discord, og som gør det muligt for brugerne at skabe billeder ved hjælp af enkle kommandoer uden nogen erfaring med kodning. Selv om begge modeller fokuserer på at generere billeder ud fra tekstbeskrivelser, adskiller de sig fra hinanden i deres underliggende arkitektur, implementering og brugergrænseflade. Stable Diffusion fokuserer på at overvinde de beregningsmæssige udfordringer ved billed-generering, mens Midjourney lægger vægt på brugervenlighed og problemfri interaktion med AI’en.

Stable Diffusion er nemlig et unikt forskningsprojekt baseret på open-source kode og det kan generere billeder af høj kvalitet ud fra tekstbeskrivelser, ud fra andre billeder, ud fra trænede modeller – og man kan styre intelligensen til at skabe det, man beder om, meget præcist. Det giver dig mulighed for at træne modeller – så du kan genskabe billeder af bestemte personer, objekter, dyr, bygninger eller ikoner.

Kurset holdes her på SOHO:

Undervisere

Maria Prohazka fra Levende Streg

Maria Prohazka er founder og CEO for det visuelle kreative bureau, Levende Streg. Hun er autodidakt illustrator, animator og AI kunstner og har undervist både i folkeskolen, ungdomsskolen og forskellige efteruddannelser i sine unge år (før Levende Streg). Hun har Youtube-kanalen, Levende Streg (https://youtube.com/c/levendestreg), hvor du kan følge på hendes færd efter viden om AI-værktøjer som passer ind i et kreativt workflow – og hvordan man bruger dem som kreative superkræfter. Grib chancen og modtag undervisning fra en professionel kreativ, der bruger AI som del af paletten af kreative værktøjer.