Sound design og musik for klippere

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2200 København N
Dage:
3 dage
Pris:
12.400 kr. + moms | PU-støtte: 4.050 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 5 evalueringer)
Forår 2023

Som klipper er det vigtigt, at du har en forståelse for, hvilken betydning lyd og musik har for din produktion. Da får du styrket din evne til at træffe bedre og mere kreative valg i din klipning. Mestrer du lydens kunst, kan du løfte dine produktioner til nye højder.

Kurset er målrettet dig der i forvejen klipper film, tv eller video og gerne vil tilegne dig viden og konkrete værktøjer til at styrke din historiefortælling gennem kreativ anvendelse af lyd og musik i din klipning.

Med fokus på at fortælle de bedste historier, lærer du at opbygge en films lydunivers fra bunden et lag ad gangen. Du arbejder med hvordan lyd og musik tilpasses billeder så det styrker intensitet, engagement og skaber bestemte følelser hos seeren.

Underviseren vil løbende introducere dig til ny viden og teori som efterfølgende skal afprøves ved klippebordet. Det giver både en dybere forståelse for lyd og musik og du opnår praktiske færdigheder og værktøjer, der styrker din klipning fremover.

Du lærer

  • Hvordan du bruger lyd, sound design og musik i film og TV.
  • Metoder til at optimere lyddesignet i dine egne produktioner
  • Teoretisk viden om lyd – som du kan bruge i praksis
  • Hvordan du bruger værktøjer som f.eks. equalizers og spectrum analyzer, limiter/kompressor, rumklange, m.v.
  • Hvordan du bliver bedre til at klippe og redigere lydsporene til dine egne film- og videoproduktioner

Udbytte
Efter kurset vil du have styrket dine muligheder for at engagere og tryllebinde dit publikum gennem kreativ og praktisk anvendelse af lydens og musikkens virkemidler. Du vil have opnået en forståelse for hvordan lyd og billede arbejder sammen om at skabe et troværdigt univers og styrke filmens emotionelle puls.

Undervisningsform
På 3 dage vil du få en intensiv indføring i filmlydens univers. Ved at veksle mellem teori og praksis, får du hands-on læring og erfaring i hvordan du anvender lyd og musik til at styrke historiefortællingen, skabe troværdighed og forstærker følelser i din klipning.

Hvad skal du medbringe

  • Egen computer
  • Hovedtelefoner
  • Videoredigeringssoftware som f.eks. Final Cut Pro, DaVinci Resolve, Adobe Premiere eller lign.
  • Valgfrit: lydredigeringssoftware (DAW) som f.eks. ProTools, Logic, eller lign.

Om underviseren
Frederik Magle er en komponist med stor erfaring inden for både klassisk musik og filmmusik. Han komponerede bl.a. musikken til den Robert-vindende dokumentarfilm “Tove i stykker” fra 2020, og i 2021 skrev han fanfaren “Skyward” som soundtrack til den gigantiske overdragelses-ceremoni for de danske F-35 fly. En opgave han overtog fra komponisten John Williams, da denne måtte springe fra grundet tidspres. Som klassisk komponist har han skrevet værker til bl.a. London Philharmonic, DR Symfoniorketsret, Det Kongelige Kapel, og mange flere. Han har også specialiseret sig i projekter på tværs af genrer, deriblandt hiphop-gruppen Suspekts platin-vindende album “Elektra”, som Frederik Magle komponerede symfonisk musik til. I sommeren 2022 arbejder han bl.a. på musikken til en ny spillefilm med titlen “Vincent”, samt et omfattende lyddesign og musik til en kortfilm, der får premiere i efteråret 2022.

Praktisk
Kursusprisen inkludere frokost samt kaffe, the og vand i løbet af dagene.

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

Undervisere

Frederik Magle

Lyddesigner, komponist, pianist, musiker, koncertorganist

Frederik Magle er en komponist med stor erfaring inden for både klassisk musik og filmmusik. Han komponerede bl.a. musikken til den Robert-vindende dokumentarfilm “Tove i stykker” fra 2020, og i 2021 skrev han fanfaren “Skyward” som soundtrack til den gigantiske overdragelses-ceremoni for de danske F-35 fly. En opgave han overtog fra komponisten John Williams, da denne måtte springe fra grundet tidspres.

Som klassisk komponist har han skrevet værker til bl.a. London Philharmonic, DR Symfoniorketsret, Det Kongelige Kapel, og mange flere.

Han har også specialiseret sig i projekter på tværs af genrer, deriblandt hiphop-gruppen Suspekts platin-vindende album “Elektra”, som Frederik Magle komponerede symfonisk musik til.

I sommeren 2022 arbejder han bl.a. på musikken til en ny spillefilm med titlen “Vincent”, samt et omfattende lyddesign og musik til en kortfilm, der får premiere i efteråret 2022.

Mere om dette kursus