Skriv til tv: Værtsoplæg, speak, tv-trailere og pressetekster

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kongens Lyngby
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
7.800 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 167 evalueringer)
Forår 2019
Skriver eller vil du skrive speaks til tv-programmer, dokumentarfilm og promoer, og vil du gøre dine ord mere fængende?

Så tag på kreativ workshop med den mangeårige tv-producer og mediekonsulent Tijana Paludan Duus, som lærer dig at skrive mundret, kort og præcist.

I løbet af tre dage lærer du forskellen på at skrive værtsoplæg, speak til programmer og trailere. Du får styr på genreforskelle og særlige ordkategorier i forhold til reportage, reality og underholdning. Og du får indblik i, hvordan genrerne ligner og adskiller sig fra hinanden i forhold til skriveprocessen og arbejdet med værtsoplæg, manuskripter, maskespeak, eventuel speaker og pressetekster.

Du kommer til at bruge skriveteknikker, du allerede kender fra fx manuskriptskrivning og programoplæg, og du får individuel feedback på dine tekster.

Program for Skriv til tv: værtsoplæg, speak, tv-trailere og pressetekster
  • Speakskabeloner anvendt i formateret underholdningstv
  • Genreforskelle i speak og tv-trailere
  • Struktur og workflow i speakskrivning, maskespeak og endelig speak
  • Kanalspecifikke ønsker og krav til speak og værtsoplæg
  • Kortere speaktekster til promoer, trailer eller SoMe-produkter
  • Længere speakmanuskripter til hele programmer
  • Praktiske øvelser af stigende sværhedsgrad med mulighed for selv at skrive til aktuelle tv-programmer
  • Dine personlige indfaldsvinkler med coaching, så du bliver mere bevidst om din egen skrivestil og skarpere til at skrive kort og mundret
  • Indtaling af maskespeak
  • Pressetekster til programmer og programserier
Output

Efter kurset kan du skrive sprøde speaks til konkrete programmer og trailere. Du kan skrive pressetekster til tv-programmer, og du har 100% styr på, hvordan speak indgår i workflowet inden for tv-produktion.

Forudsætninger for deltagelse i Skriv til tv: værtsoplæg, speak, tv-trailere og pressetekster

Ingen.

Målgruppe

Alle som skriver – eller vil skrive – til tv: Producerende tv- og filmfolk som tilrettelæggere, redaktionschefer, postproducere, klippere og promoproducere. Også værter, tv-instruktører og SoMe-producenter, der skal skrive egne eller andres speaks, værtsoplæg eller pressetekster kan få udbytte af kurset.

Praktisk

Kursushonoraret er inkl. frokost i Det Danske Filmstudies kantine.
Mødetid: Man-fre: kl. 9.30 – 15.30.
Skolen er åben fra kl. 9.00 – 16.15.

Kurset udbydes desuden d. 11-13/3. Læs mere og tilmeld dig her

Afmelding

Afmelding skal ske en måned inden kursusstart, medmindre andet er anført under det enkelte kursus. Du foretager din afmelding ved at henvende dig skriftligt til skolen.

Du kan uden omkostning afmelde et kursus inden afmeldingsfristens udløb. Ved senere afmelding, dog senest 14 dage før kursusstart, opkræves et administrationsgebyr på 50% af kursusafgiften. Afmelder du dig senere end 14 dage før kursusstart, får du ikke din kursusafgift refunderet.

I sjældne tilfælde kan der opstå uforudsete hændelser (fx ulykke, alvorlig sygdom, personlig krise), som forhindrer dig i at gennemføre dit kursus. Det vil da være muligt at udsætte din deltagelse til en senere afholdelse, såfremt kurset oprettes og ikke er overtegnet.

Kursusændringer

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

I tilfælde af for lav tilslutning forbeholder Kort & Dokumentarfilmskolen/ IDfilm sig ret til at udskyde eller aflyse et kursus. Ligeså kan der forekomme udskiftning af underviser. I tilfælde af aflysning får du et tilgodebevis til et tilsvarende kursus. Opsættes kurset ikke igen, får du selvfølgelig refunderet dit betalte kursushonorar.

Undervisere

Tijana Paludan Duus

Postproducer & projektleder

Tijana Paludan Duus har siden 2008 arbejdet med tv både som tilrettelægger, redaktionschef, postproducer og producent. Tijana har arbejdet på de største produktionsselskaber og med nogle af de største tv-sucesser i Danmark og inden for mange forskellige genrer.