Skriv langt, få det gjort!

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Santorini, Grækenland
Dage:
8 dage
Pris:
15.000 kr. + moms | PU-støtte: 7.200 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 62 evalueringer)
Efterår 2018

Tag researchen med i kufferten og vend hjem med en longread. Få hul på den bog eller kom videre, hvis du er gået i stå. Slip din indre forfatter fri.

Danske landsdækkende aviser brander sig på længere journalistiske fortællinger digitalt. Såkaldte longreads. Weekendavisen sælger sig i annoncer på ”Tid til fordybelse og indsigt”, og det er præcis, hvad fremtidsforskere nu i mere end en håndfuld år har sagt er og bliver menneskers største behov fremover – og derfor er det vores måske vigtigste opgave som journalister at indfri det behov.

Journalistiske fortællinger og longreads kan netop tilføre fordybelse og indsigt. Det lange format er en væsentlig brik på vejen til at forstå verden og blive klogere på vigtige sammenhænge og afgørende beslutninger samt deres betydning i hverdagslivet.

Det lange format kan bare også være angstprovokerende og aldeles uoverskueligt for en i forvejen travl journalist at rode sig ud i. En lidt urealistisk drøm eller skuffeprojekt. Men sådan behøver det ikke at være. Investér en uges efteruddannelse i at få professionel sparring, nye metoder og tid til at skrive.

God tid i stressfri skriveoase

Giv dig selv tid og ro til at tænke og skrive omgivet af andre mennesker, som også er der for at skrive. Få overblik. Bliv inspireret af konkrete fortællemodeller og -teknik. Og tilegn dig masser af nye fif og måder at arbejde på gennem plot-, struktur- og karakteropbyggende øvelser. Alt sammen i en stressfri skriveoase på græske Santorini, hvor journalist og forfatter Lone Theils sammen med fortællenørd, skrivementor og underviser Tina Andersen guider dig skridt for skridt uanset, hvor du er i processen.

Dette intense skrivekursus med max ti deltagere fokuserer på virkelighedens fortællinger, men er du på vej ud i et fiktivt univers, får du lige så stort udbytte af kurset, fordi virkemidler, dramaturgi og skriveproces i vid udstrækning er den samme. I journalistik digter vi bare ikke. Derfor er det en forudsætning at medbringe en afsluttet og gerne gennemarbejdet research, hvis du vil ha’ et færdigt udkast til en longread med hjem i kufferten.

Ligger dit behov derimod tidligere i den journalistiske arbejdsproces, er det selvsagt dér, du har brug for sparring, så rejser du fx hjem med styr på fortællingens særlige interviewteknik, nogle sceniske smagsprøver, et præcist overblik over, hvad du mangler og en overskuelig, detaljeret plan for, hvordan du bygger din longread op.

Så hvad venter du på? Grib chancen til at skrive langt i en tryg og velstruktureret ramme og bliv en endnu bedre skribent. Slip dén indre forfatter fri.

Du får:

  • hjælp til at komme ud over skriveblokader og andre forstyrrende elementer
  • konkrete metoder til at skabe overblik og fokusere mening og formål
  • fortælletekniske greb og –modeller, der fastholder læseren og skaber    sammenhæng, fremdrift og logik i fortællingen
  • coaching, der hjælper dig til afklaring, klarhed og gode beslutninger i forhold til dit projekt og videre i skriveprocessen
  • chance for at begå noget originalt

Form:

Vi bruger såvel natur, bevægelse og stilhed som afsondring og et markant brud med hverdagens rytme og ramme til at fremme kreativitet og skriveflow. Dagene har en fast tredelt struktur med skrivero & individuel coaching om morgenen, så en længere undervisningsblok fulgt af skrivero og coaching igen hen på eftermiddagen. Det er sandsynligt, at flere af jer får decideret skrivekløe og fortsætter med at klapre i tastaturet langt ud på de lune aftener, men da foregår det uden skrivementorer på sidelinjen.

Undervisere

Lone Theils

Forfatter og journalist, uddannet fra djh og har arbejdet som korrespondent i London igennem 16 år for Berlingske Tidende, Politiken og en række elektroniske medier. Forfatter til biografien ’Globetrotter’ med Jens Bjerre og krimierne ’Pigerne fra Englandsbåden’ og ’Den blå digters kone’. Underviser på DMJX i featureskrivning og er bidragsyder om London og Dublin til Vide Verden-serien.

Tina Andersen

Fortællenørd og underviser. Uddannet journalist og cand.public med speciale i fortællende journalistik, indehaver af AndersensBureau og medstifter af Foreningen for Nordisk Nonfiktion. Tina er ekstern lektor på Grønlands Universitet, vejleder på afgangsprojekter på DMJX og en erfaren coach & sparringspartner på journalistiske fortællinger – nu også skønlitteratur. Engang journalist på Det Fri Aktuelt og senest fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik som ekspertområde.