Skriv langt, få det gjort

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Fuerteventura, De Kanariske Øer
Dage:
8 dage
Pris:
18.750 kr. | PU-støtte: 15.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 169 evalueringer)
Efterår 2022

Trænger du til at få skriveglæden tilbage? Drømmer du om fortælle lange historier, der bliver læst og engagerer? Og længes du efter at fordybe dig og nørde fortælling i en afsondret skriveoase på Fuerteventura?

Hvis ja, så rejs med Lone Theils og Tina Andersen til La Pared og slip din indre forfatter fri. Tag researchen med i kufferten og vend hjem med en longform. Få hul på den bog eller kom videre, hvis du er gået i stå. Vend tilbage til din arbejdsplads med fornyet skriveglæde og en stribe konkrete metoder, teknikker og modeller, der virker både til hverdag, og når du skriver langt.

”Genialt koncept! Langt væk hjemmefra og med fuldt fokus på skriveprojektet. Om det så er en novelle, en journalistisk longread eller en fagbog. Der er masser af uforstyrret tid til at skrive. Daglig individuel coaching med Lone og Tina, hvor der gives kærlige og krævende skub i den rigtige retning. Løbende sparring med gode kollegaer, der bokser med nogle af de samme udfordringer, samt fælles undervisning med inspiration og konkrete øvelser. Kurset er en gylden chance for at realisere dine skrivedrømme og komme et konkret resultat en hel del nærmere.”

Eva Schulsinger, Redaktør, TV Avisen. Og deltager på ‘Skriv langt, få det gjort!’ To gange.

 

Lær at få overblik

Det er vigtigere end nogensinde før, at journalister og formidlere kan fortælle levende og bruge greb fra den litterære verden til at fastholde og engagere læseren og fordele spændingen over et længere forløb, der fx kan være longform eller seriefortællinger. For det bliver stadig mere essentielt for danske medier at kunne fange og fastholde abonnenter. Og erfaringer og målinger viser igen og igen, at det er den unikke, velresearchede, vedkommende og velfortalte fortælling, der får kunderne til at blive og trækker nye til. Dette kursus lærer dig at få overblik over det lange format og formidle, så modtagerne hænger på. Og så kalder det på din indre skrivetrold. Det projekt, du vælger at tage med til Grækenland, skal kunne bære en uges fordybelse. Og du får selvsagt mere ud af den individuelle coaching, når du har researchet grundigt hjemmefra og/eller har direkte adgang til materialet.

 

Billigere på Fuerteventura

Hvorfor egentlig en kanarisk ø? Svaret er enkelt: Det er simpelthen billigere at afholde otte dages skrivekursus på Fuerteventura inklusive flyrejsen end at opholde sig otte dage på et kursussted i Danmark. Bonussen bør heller ikke underkendes, for det er utrolig værdifuldt at skifte scenen radikalt og være langt væk fra alle hverdagens gøremål i Danmark. Det er en fantastisk chance for at afsondre sig fra omverdenen og bare fordybe sig i projektet.

Dagsprogrammet kører stramt med faste rutiner, hver dag et nyt fokus for undervisningen, skriveøvelser, refleksion og sparring med medkursister, skrivetid og daglig individuel coaching.

 

Du får:

hjælp til at komme ud over skriveblokader og andre forstyrrende elementer
konkrete metoder til at skabe overblik og fokusere mening og formål
fortælletekniske greb og –modeller, der fastholder læseren og skaber sammenhæng, fremdrift og logik i din fortælling
coaching, der hjælper dig til afklaring, klarhed og gode beslutninger i forhold til dit projekt og videre i skriveprocessen
chance for at begå noget originalt
tid til fordybelse og mulighed for at nå længere end du troede var realistisk.

 

Forud: Forud for kurset bliver du bedt om at læse e-bogen ’Når langt er godt’ af Tina Andersen. Det er også rart at kende en eller begge Lone Theils’ hovedkarakterer Nora Sand og Signe Brask. Jeg anbefaler Morten Frichs ”Kronvidnet – Hells Angels indefra” som det gode journalistiske  eksempel. DESUDEN  du skal researche din fortælling, interviewe til fortælling og tune ind på udfordringer, behov og personlige mål med skrivekurset.

 

Bindende tilmeldning: Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end 22 uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på 1000 kroner. Ved afbud senere end 22 uger før kursusstart opkræver jeg – uanset grunden – den fulde pris. Dog kan en kollega altid få lov til overtage din plads, og jeg er fleksibel, hvis det er muligt afsætte pladsen til anden side.

Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Læs mere om AndersensBureau på https://www.andersens.dk   eller https://mediernesefteruddannelse.dk/udbydere/andersens-bureau/ 

Undervisere

Lone Theils

Forfatter og journalist, uddannet fra DjH, og har arbejdet som korrespondent i London igennem 16 år for Berlingske Tidende, Politiken og en række elektroniske medier. Forfatter til otte krimier, en biografi,  fire børnebøger og podcast-serier om true crime. Fast kommentator om britiske forhold for TV2 News, samt klummeskribent om især mad på netmagasinet POV. Har undervist i kreativt sprog og coachet journalister og forfattere igennem en årrække.

Tina Andersen

Skrivementor, fortællenørd, frihedspioner & CEO i Andersens – fordi fortællingen tæller. Uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig igennem +22 år, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Tina er drevet af sin passion for fortællingen. Sin særlige evne til at få mennesker at være til stede i nuet og skrue op for deres indre kreativitet. Og et brændende ønske om at hjælpe passionerede mediemennesker med at finde deres unikke hylde som formidlere og skabe et meningsfuldt arbejdsliv, hvor de aldrig brænder ud.

Hun holder workshops, skriveretreats og storywalkabouts i rammer, der bryder radikalt med kontor og klasselokale og gør det muligt at inddrage natur og bevægelse i den kreative proces. Faktisk indgår natur og bevægelse også  i hendes onlineundervisning.