Skriv langt, få det gjort!

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Parga, Grækenland
Dage:
8 dage
Pris:
17.500 kr. | PU-støtte: 15.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 120 evalueringer)
Forår 2022

Trænger du til at få skriveglæden tilbage? Drømmer du om fortælle (lange) historier, der bliver læst og engagerer? Og længes du efter at fordybe dig og nørde fortælling i en afsondret skriveoase i Grækenland?

Hvis ja, så rejs med Lone Theils og Tina Andersen til Parga og slip din indre forfatter fri. Tag researchen med i kufferten og vend hjem med en longform. Få hul på den bog eller kom videre, hvis du er gået i stå og vend tilbage til din arbejdsplads med fornyet skriveglæde og en stribe konkrete metoder, teknikker og modeller, der virker både til hverdag, og når du skal skrive langt.

”Genialt koncept! Langt væk hjemmefra og med fuldt fokus på skriveprojektet. Om det så er en novelle, en journalistisk longread eller en fagbog. Der er masser af uforstyrret tid til at skrive. Daglig individuel coaching med Lone og Tina, hvor der gives kærlige og krævende skub i den rigtige retning. Løbende sparring med gode kollegaer, der bokser med nogle af de samme udfordringer, samt fælles undervisning med inspiration og konkrete øvelser. Kurset er en gylden chance for at realisere dine skrivedrømme og komme et konkret resultat en hel del nærmere.”

Eva Schulsinger, Redaktør, TV Avisen. Og deltager på ‘Skriv langt, få det gjort!’ To gange.

Det er vigtigere end nogensinde før, at journalister og formidlere kan fortælle levende og bruge greb fra den litterære verden til at fastholde og engagere læseren og fordele spændingen over et længere forløb, der fx kan være longform eller seriefortællinger. For det bliver stadig mere essentielt for danske medier at kunne fange og fastholde abonnenter. Og erfaringer og målinger viser igen og igen, at det er den unikke, velresearchede, vedkommende og velfortalte fortælling, der får kunderne til at blive og trækker nye til. Dette kursus lærer dig at få overblik over det lange format og formidle, så modtagerne hænger på. Og så kalder det på din indre skrivetrold. Det projekt, du vælger at tage med til Grækenland, skal kunne bære en uges fordybelse. Og du får selvsagt mere ud af den individuelle coaching, når du har researchet grundigt hjemmefra og/eller har direkte adgang til materialet.

Lars synes…

”En inspirerende uge i selskab med gode, skrivebegejstrede kolleger. Kurset er en passende blanding af teoretisk undervisning med finurlige skriveøvelser, individuel coaching og stor frihed til at sætte sig hvor som helst i de fantastiske omgivelser og skrive derudaf. Jeg kom hjem optændt af lyst til at skrive langt og med en langt bedre fornemmelse for, hvad der skal til for at få en fortælling til at leve.” 

 Lars Teilmann, graverjournalist Nordjyske

Du får:

 • hjælp til at komme ud over skriveblokader og andre forstyrrende elementer
 • konkrete metoder til at skabe overblik og fokusere mening og formål
 • fortælletekniske greb og –modeller, der fastholder læseren og skaber sammenhæng, fremdrift og logik i din fortælling
 • coaching, der hjælper dig til afklaring, klarhed og gode beslutninger i forhold til dit projekt og videre i skriveprocessen
 • chance for at begå noget originalt
 • tid til fordybelse og mulighed for at nå længere end du troede var realistisk.

‘Skriv langt, få det gjort!’ er for undersøgende journalister, erhvervsjournalister, kulturjournalister, sportsjournalister og nyhedsjournalister, der trænger til at skrive langt. Tidligere kursister har arbejdet med alt fra traditionelle features over longreads og seriefortællinger til dokumentarisme i bogform og en del fiktion. Uanset hvad deltagerne har arbejdet med, er de kommet retur til deres arbejdsplads med en udvidet værktøjskasse og fornyet skriveglæde.

Daglig individuel coaching og stram struktur
Dagsprogrammet består af faste rutiner, hver dag et nyt fokus for undervisningen, skriveøvelser, refleksion og sparring med medkursister, skrivetid og daglig individuel coaching. Giv dig selv tid til fordybelse og ro til at være kreativ, tænke og skrive omgivet af andre mennesker, som er der for det samme. Det er en unik chance for at lukke resten af verden ude i otte dage og gå all in i en stressfri, græsk skriveoase ved Parga, hvor journalist og forfatter Lone Theils sammen med skrivementor og fortællenørd Tina Andersen guider dig skridt for skridt, uanset hvor du er i processen.

Fokus er på læring og progression gennem den enkelte kursists konkrete arbejdsproces i  en ramme, der bryder radikalt med hverdagens kontor og gængse kursuslokaler. Vi skaber en afsondret oase og inddrager både natur og bevægelse med det formål at fremme kreativitet og skriveflow – intensitet og nærvær er værdifulde sidegevinster. Det er sandsynligt at få decideret skrivekløe og fortsætte med at klapre i tastaturet langt ud på de lune aftener. Og vi har gode erfaringer med at deltagerne er der for hinanden, lytter og deler erfaringer på kryds og tværs undervejs og bagefter.

Dette intense skriveretreat med max ti deltagere fokuserer på virkelighedens fortællinger, men er du på vej ud i et fiktivt univers, får du lige så stort udbytte af kurset, fordi virkemidler, struktur og skriveproces i vid udstrækning er den samme. I journalistik digter vi bare ikke. Derfor er det en forudsætning at medbringe en afsluttet research, hvis din ambition er at ha’ et færdigt udkast til en longread med hjem i kufferten.

Ligger dit behov derimod tidligere i den journalistiske arbejdsproces, er det selvsagt dér, du har brug for sparring, så rejser du fx hjem med nogle sceniske smagsprøver, et præcist overblik over, hvad du mangler og en overskuelig, detaljeret plan for, hvordan du bygger din longread op, så læseren hænger på. Bemærk at det også her er afgørende at ha’ researchet noget hjemmefra, hvis du vil ha’ optimalt udbytte af workshoppen.

Du får:

 • hjælp til at komme ud over skriveblokader og andre forstyrrende elementer
 • konkrete metoder til at skabe overblik og fokusere mening og formål
 • fortælletekniske greb og –modeller, der fastholder læseren og skaber sammenhæng, fremdrift og logik i din fortælling
 • coaching, der hjælper dig til afklaring, klarhed og gode beslutninger i forhold til dit projekt og videre i skriveprocessen
 • chance for at begå noget originalt
 • kort, overordnet feedback på det endelige produkt efter kurset, når du sender det til Lone og Tina.

Billigere i Grækenland
Hvorfor egentlig i Grækenland? Svaret er enkelt: Det er simpelthen billigere at afholde otte dages skriveretreat i Grækenland inklusive flyrejsen end at opholde sig otte dage på et kursussted i Danmark.

Så hvad venter du på? Investér en uges efteruddannelse i at få professionel sparring, nye metoder, inspiration og tid til at skrive. Grib chancen til at skrive langt i en tryg og velstruktureret ramme og bliv en endnu bedre skribent. Slip dén indre forfatter fri.

Forud: Forud for kurset bliver du bedt om at læse e-bogen ’Når langt er godt’ af Tina Andersen og Morten Frichs ”Kronvidnet – Hells Angels indefra”. Det er også rart at kende en eller begge Lone Theils’ hovedkarakterer Nora Sand og Signe Brask. Og så du skal researche din fortælling og tune ind på udfordringer, behov og personlige mål med skrivekurset.

Bindende tilmeldning: Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end 14 uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på 1000 kroner. Ved afbud senere end 14 uger før kursusstart opkræver jeg – uanset grunden – den fulde pris. Dog kan en kollega altid få lov til overtage din plads, og jeg er fleksibel, hvis det er muligt afsætte pladsen til anden side.

Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Læs mere om AndersensBureau her https://mediernesefteruddannelse.dk/udbydere/andersens-bureau/ 

http://www.andersensbureau.com

Undervisere

Lone Theils

Forfatter og journalist, uddannet fra DjH, og har arbejdet som korrespondent i London igennem 16 år for Berlingske Tidende, Politiken og en række elektroniske medier. Forfatter til otte krimier, en biografi,  fire børnebøger og podcast-serier om true crime. Fast kommentator om britiske forhold for TV2 News, samt klummeskribent om især mad på netmagasinet POV. Har undervist i kreativt sprog og coachet journalister og forfattere igennem en årrække.

Tina Andersen

Skrivementor, fortællenørd, frihedspioner & CEO i Andersens – fordi fortællingen tæller. Uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig igennem +22 år, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Tina er drevet af sin passion for fortællingen. Sin særlige evne til at få mennesker at være til stede i nuet og skrue op for deres indre kreativitet. Og et brændende ønske om at hjælpe passionerede mediemennesker med at finde deres unikke hylde som formidlere og skabe et meningsfuldt arbejdsliv, hvor de aldrig brænder ud.

Hun holder workshops, skriveretreats og storywalkabouts i rammer, der bryder radikalt med kontor og klasselokale og gør det muligt at inddrage natur og bevægelse i den kreative proces. Faktisk indgår natur og bevægelse også  i hendes onlineundervisning.