Skriv langt, få det gjort!

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Parga, Grækenland
Dage:
8 dage
Pris:
16.400 kr. | PU-støtte: 10.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 79 evalueringer)
Forår 2021

I takt med at mediebilledet bliver stadigt mere fragmenteret, bliver det stadig mere essentielt for danske medier at kunne fastholde abonnenter. Erfaring og målinger viser, at det igen og igen er den unikke, velresearchede, og ikke mindst velfortalte historie, der får kunderne til at blive og trækker nye til.

Derfor er det vigtigere end nogensinde før at klæde journalister på til at fortælle levende og bruge greb fra den litterære verden til at fastholde og engagere læseren og fordele spændingen over et længere forløb, der fx kan være longreads eller føljetoner. Dette kursus lærer journalister at danne sig et overblik over det lange format og formidle, så læserne hænger på.

Lars synes…

”En inspirerende uge i selskab med gode, skrivebegejstrede kolleger. Kurset er en passende blanding af teoretisk undervisning med finurlige skriveøvelser, individuel coaching og stor frihed til at sætte sig hvor som helst i de fantastiske omgivelser og skrive derudaf. Jeg kom hjem optændt af lyst til at skrive langt og med en langt bedre fornemmelse for, hvad der skal til for at få en fortælling til at leve.” 

Lars Teilmann, graverjournalist Nordjyske

Vend hjem med en longread

Tag researchen med i kufferten og vend hjem med en longread. Få hul på den bog eller kom videre, hvis du er gået i stå. Slip din indre forfatter fri og kom tilbage til din arbejdsplads med fornyet skriveglæde og en stribe konkrete arbejdsmetoder, der virker både til hverdag, og når du skal skrive langt.

Danske landsdækkende aviser og elektroniske medier satser og brander sig på længere journalistiske fortællinger digitalt. Weekendavisen sælger sig i annoncer på ”Tid til fordybelse og indsigt”, og det er da også præcis, hvad fremtidsforskere nu i en håndfuld år har sagt er og bliver menneskers største behov fremover.

Journalistiske fortællinger og longreads kan netop tilføre fordybelse og indsigt. Det lange format er en væsentlig brik på vejen til at forstå verden og blive klogere på vigtige sammenhænge og afgørende beslutninger samt deres betydning i hverdagslivet.

Det lange format kan bare også være angstprovokerende og uoverskueligt for en i forvejen travl journalist at rode sig ud i. En lidt urealistisk drøm eller skuffeprojekt. Men sådan behøver det ikke at være. ’Skriv langt, få det gjort!’ er for dig, der har lyst til at prøve kræfter med længere journalistiske formater i en velstruktureret ramme med masser af individuel sparring og metoder, der gør processen overskuelig og sender dig retur med brugbare metoder & fif, fornyet skriveglæde og tilfredsstillelsen ved på én gang at blive ladet op og være super produktiv.
‘Skriv langt, få det gjort!’ er for undersøgende journalister, erhvervsjournalister, kulturjournalister, sportsjournalister og nyhedsjournalister, der trænger til at skrive langt. Tidligere kursister har arbejdet med alt fra traditionelle features og digitale fortællinger over lange digitale fortællinger og seriefortællinger trykt som online til dokumentarisme i bogform og endda fiktion. Uanset hvad deltagerne har arbejdet med, er de kommet retur til deres arbejdsplads med en udvidet værktøjskasse og ny energi.

Daglig individuel coaching og stram struktur 

Dagsprogrammet kører stramt med faste rutiner, hver dag et nyt fokus for undervisningen, skriveøvelser, sparring med medkursister, skrivetid og daglig individuel coaching. Giv dig selv plads til fordybelse og tid og ro til at tænke og skrive omgivet af andre mennesker, som også er der for at skrive. Du er afsondret  i otte dage og skal ikke andet end have undervisning, individuel coaching, sparre med medkursister og spise. Få overblik. Bliv inspireret af konkrete fortællemodeller og -teknik. Og tilegn dig masser af nye fif og måder at arbejde på gennem plot-, struktur- og karakteropbyggende øvelser. Alt sammen i en stressfri, græsk skriveoase nær Parga hvor journalist og forfatter Lone Theils sammen med forfatter og underviser Tina Andersen guider dig skridt for skridt, uanset hvor du er i processen.

Fokus er på læring og progression gennem den enkelte kursists konkrete arbejdsproces i  en ramme, der bryder radikalt med hverdagens kontor og gængse kursuslokaler. Vi skaber en afsondret oase og inddrager både natur og bevægelse med det formål at fremme kreativitet og skriveflow – intensitet og nærvær er værdifulde sidegevinster. Det er sandsynligt, at flere af jer får decideret skrivekløe og fortsætter med at klapre i tastaturet langt ud på de lune aftener, men da foregår det uden skrivementorer på sidelinjen. Vi håber selvfølgelig også, at I slet ikke kan lade være med at bruge hinanden og dele erfaringer på kryds og tværs undervejs og bagefter.

Dette intense skrivekursus med max ti deltagere fokuserer på virkelighedens fortællinger, men er du på vej ud i et fiktivt univers, får du lige så stort udbytte af kurset, fordi virkemidler, struktur og skriveproces i vid udstrækning er den samme. I journalistik digter vi bare ikke. Derfor er det en forudsætning at medbringe en afsluttet og gerne gennemarbejdet research, hvis det er et færdigt udkast til en longread, du vil have med hjem i kufferten.

Ligger dit behov derimod tidligere i den journalistiske arbejdsproces, er det selvsagt dér, du har brug for sparring, så rejser du fx hjem med styr på fortællingens særlige interviewteknik, nogle sceniske smagsprøver, et præcist overblik over, hvad du mangler og en overskuelig, detaljeret plan for, hvordan du bygger din longread op, så læseren hænger på.

Du får:

  • hjælp til at komme ud over skriveblokader og andre forstyrrende elementer
  • konkrete metoder til at skabe overblik og fokusere mening og formål
  • fortælletekniske greb og –modeller, der fastholder læseren og skaber sammenhæng, fremdrift og logik i din fortælling
  • coaching, der hjælper dig til afklaring, klarhed og gode beslutninger i forhold til dit projekt og videre i skriveprocessen
  • chance for at begå noget originalt
  • kort, overordnet feedback på det endelige produkt efter kurset, når du sender det til Lone og Tina.

Billigere i Grækenland

Hvorfor egentlig i Grækenland kunne man med rette spørge. Svaret er enkelt: Det er simpelthen billigere at afholde otte dages skrivekursus på Santorini inklusive flyrejsen end at opholde sig otte dage på et kursussted i Danmark. Vi vil til samme pris kunne holde et fem dages kursus i Vandkantsdanmark langt fra hovedstaden og Nordsjælland, og hverken du eller din arbejdsgiver vil undvære værdien af de sidste tre dage.

Så hvad venter du på? Investér en uges efteruddannelse i at få professionel sparring, nye metoder, inspiration og tid til at skrive. Grib chancen til at skrive langt i en tryg og velstruktureret ramme og bliv en endnu bedre skribent. Slip dén indre forfatter fri.

Forud: Forud for kurset bliver du bedt om at læse e-bogen ’Når langt er godt’ af Tina Andersen, Morten Frichs ”Kronvidnet – Hells Angels indefra” og Lone Theils “De usynlige”. Og du skal naturligvis researche din fortælling og tune ind på udfordringer, behov og personlige mål med skrivekurset.

Efter: Efter kurset får du en kort, overordnet feedback på dit produkt, når du sender den endelige udgave til Lone og Tina.

Bindende tilmeldning: Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end 14 uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på 1000 kroner. Ved afbud senere end 14 uger før kursusstart opkræver jeg – uanset grunden – den fulde pris. Dog kan en kollega altid få lov til overtage din plads, og jeg er fleksibel, hvis det er muligt sælge pladsen til anden side.

Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Læs mere om AndersensBureau her https://mediernesefteruddannelse.dk/udbydere/andersens-bureau/ 

http://www.andersensbureau.com

Undervisere

Lone Theils

Forfatter og journalist, uddannet fra DjH, og har arbejdet som korrespondent i London igennem 16 år for Berlingske Tidende, Politiken og en række elektroniske medier. Forfatter til otte krimier, en biografi,  fire børnebøger og podcast-serier om true crime. Fast kommentator om britiske forhold for TV2 News, samt klummeskribent om især mad på netmagasinet POV. Har undervist i kreativt sprog og coachet journalister og forfattere igennem en årrække.

Tina Andersen

Skrivementor, fortællenørd, frihedspioner & ejer af AndersensBureau – fordi fortællingen tæller. Uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig igennem +22 år, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Tina er drevet af sin passion for fortællingen, sin særlige evne til at hjælpe folk med at skrue op for deres kreativitet. Og sit brændende ønske om at hjælpe freelancere, selvstændige og andre frihedssøgende folk med at finde deres spor i arbejdslivet. Hun holder workshops, skriveretreats og storywalkabouts i rammer, der bryder radikalt med kontor og klasselokale, og gør det muligt at inddrage natur og bevægelse i den kreative proces. Faktisk indgår natur og bevægelse også  i hendes onlineundervisning.