Skriv langt, få det gjort!

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Santorini, Grækenland
Dage:
8 dage
Pris:
16.995 kr. | PU-støtte: 7.200 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 71 evalueringer)
Efterår 2020

I takt med at mediebilledet bliver stadigt mere fragmenteret, bliver det stadig mere essentielt for danske medier at kunne fastholde abonnenter. Erfaring og målinger viser, at det igen og igen er den unikke, velresearchede, og ikke mindst velfortalte historie, der får kunderne til at blive og trækker nye til.

Derfor er det vigtigere end nogensinde før at klæde journalister på til at fortælle levende og bruge greb fra den litterære verden til at fastholde og engagere læseren og fordele spændingen over et længere forløb, der fx kan være longreads eller føljetoner. Dette kursus lærer journalister at danne sig et overblik over det lange format og formidle, så læserne hænger på.

Lars synes…

”En inspirerende uge i selskab med gode, skrivebegejstrede kolleger. Kurset er en passende blanding af teoretisk undervisning med finurlige skriveøvelser, individuel coaching og stor frihed til at sætte sig hvor som helst i de fantastiske omgivelser og skrive derudaf. Jeg kom hjem optændt af lyst til at skrive langt og med en langt bedre fornemmelse for, hvad der skal til for at få en fortælling til at leve.” 

Lars Teilmann, graverjournalist Nordjyske

Vend hjem med en longread

Tag researchen med i kufferten og vend hjem med en longread. Få hul på den bog eller kom videre, hvis du er gået i stå. Slip din indre forfatter fri, og kom tilbage til din arbejdsplads med fornyet skriveglæde og en stribe konkrete arbejdsmetoder, der duer både til hverdag, og når du skal skrive langt.

Danske landsdækkende aviser og elektroniske medier satser og brander sig på længere journalistiske fortællinger digitalt. Weekendavisen sælger sig i annoncer på ”Tid til fordybelse og indsigt”, og det er da også præcis, hvad fremtidsforskere nu i en håndfuld år har sagt er og bliver menneskers største behov fremover.

Journalistiske fortællinger og longreads kan netop tilføre fordybelse og indsigt. Det lange format er en væsentlig brik på vejen til at forstå verden og blive klogere på vigtige sammenhænge og afgørende beslutninger samt deres betydning i hverdagslivet.

Det lange format kan bare også være angstprovokerende og uoverskueligt for en i forvejen travl journalist at rode sig ud i. En lidt urealistisk drøm eller skuffeprojekt. Men sådan behøver det ikke at være. Investér en uges efteruddannelse i at få professionel sparring, nye metoder og tid til at skrive.

Daglig individuel coaching og tid til at skrive 

Giv dig selv tid og ro til at tænke og skrive omgivet af andre mennesker, som også er der for at skrive. Få overblik. Bliv inspireret af konkrete fortællemodeller og -teknik. Og tilegn dig masser af nye fif og måder at arbejde på gennem plot-, struktur- og karakteropbyggende øvelser. Alt sammen i en stressfri skriveoase på græske Santorini, hvor journalist og forfatter Lone Theils sammen med forfatter og underviser Tina Andersen guider dig skridt for skridt uanset, hvor du er i processen.

Dette intense skrivekursus med max ti deltagere fokuserer på virkelighedens fortællinger, men er du på vej ud i et fiktivt univers, får du lige så stort udbytte af kurset, fordi virkemidler, struktur og skriveproces i vid udstrækning er den samme. I journalistik digter vi bare ikke. Derfor er det en forudsætning at medbringe en afsluttet og gerne gennemarbejdet research, hvis du vil ha’ et færdigt udkast til en longread med hjem i kufferten.

Ligger dit behov derimod tidligere i den journalistiske arbejdsproces, er det selvsagt dér, du har brug for sparring, så rejser du fx hjem med styr på fortællingens særlige interviewteknik, nogle sceniske smagsprøver, et præcist overblik over, hvad du mangler og en overskuelig, detaljeret plan for, hvordan du bygger din longread op, så læseren hænger på.

Billigere i Grækenland

Hvorfor egentlig i Grækenland kunne man med rette spørge. Svaret er enkelt: Det er simpelthen billigere at afholde otte dages skrivekursus på Santorini inklusive flyrejsen end at opholde sig otte dage på et kursussted i Danmark. Samtidig er forplejningen i Grækenland markant billigere.

Så hvad venter du på? Grib chancen til at skrive langt i en tryg og velstruktureret ramme og bliv en endnu bedre skribent. Slip dén indre forfatter fri.

Form og udbytte:

Fokus er på læring og progression gennem konkret arbejdsproces, coaching, refleksion og nyttige metoder i en ramme, der bryder radikalt med hverdagens kontor og gængse kursuslokaler. Vi skaber en afsondret oase omgivet af natur og hav og tager også walk & talks i brug med det formål at fremme kreativitet og skriveflow og få intensitet og nærvær som værdifulde sidegevinster.

Det er sandsynligt, at flere af jer får decideret skrivekløe og fortsætter med at klapre i tastaturet langt ud på de lune aftener, men da foregår det uden skrivementorer på sidelinjen. Vi håber selvfølgelig også, at I slet ikke kan lade være med at bruge hinanden og dele erfaringer på kryds og tværs undervejs.

Hver dag byder på fast struktur bestående af skrivero & skriveøvelser, skemalagt individuel coaching, refleksion, walk & talk, dagens samling og mulighed for fælles middag. Det er et utrolig intenst kursus, hvor kombinationen af kun at skulle fokusere på ét projekt være afsondret fra verden i en anderledes, stressfri oase

 

Du får:

  • hjælp til at komme ud over skriveblokader og andre forstyrrende elementer
  • konkrete metoder til at skabe overblik og fokusere mening og formål
  • fortælletekniske greb og –modeller, der fastholder læseren og skaber sammenhæng, fremdrift og logik i din fortælling
  • coaching, der hjælper dig til afklaring, klarhed og gode beslutninger i forhold til dit projekt og videre i skriveprocessen
  • chance for at begå noget originalt.
  • kort, overordnet feedback på det endelige produkt efter kurset, hvis du sender det til Lone og Tina.

 

Forud: Forud for kurset bliver du bedt om at læse e-bogen ’Når langt er godt’ af Tina Andersen, Morten Frichs ”Kronvidnet – Hells Angels indefra” og Lone Theils “Savnet”. Og du skal naturligvis researche din fortælling og tune ind på udfordringer, behov og personlige mål med skrivekurset.

Efter: Efter kurset får du en kort, overordnet feedback på dit produkt, hvis du sender den endelige udgave til Lone og Tina.

Undervisere

Lone Theils

Forfatter og journalist, uddannet fra djh og har arbejdet som korrespondent i London igennem 16 år for Berlingske Tidende, Politiken og en række elektroniske medier. Forfatter til biografien ’Globetrotter’ med Jens Bjerre og krimierne ’Pigerne fra Englandsbåden’ og ’Den blå digters kone’. Underviser på DMJX i featureskrivning og er bidragsyder om London og Dublin til Vide Verden-serien.

Tina Andersen

Fortællenørd og underviser. Uddannet journalist og cand.public med speciale i fortællende journalistik, indehaver af AndersensBureau og medstifter af Foreningen for Nordisk Nonfiktion. Tina er ekstern lektor på Grønlands Universitet, vejleder på afgangsprojekter på DMJX og en erfaren coach & sparringspartner på journalistiske fortællinger – nu også skønlitteratur. Engang journalist på Det Fri Aktuelt og senest fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik som ekspertområde.