Skriv klummer, der bliver læst

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1820 Frederiksberg C
Dage:
3 dage
Pris:
12.285 kr. + moms | PU-støtte: 3.900 kr.
Forår 2024

Er du journalist eller kommunikatør, og drømmer du om at skrive klummer eller debatindlæg, der faktisk bliver læst?

Mange medier lægger i dag stor vægt på at have journalistiske profiler, der kan skrive klummer/debatstof. På dette kursus klæder vi dig på på til det. Som journalist eller kommunikationsmedarbejder har man sjældent fået undervisning i argumentation og debat, men her bliver du undervist af to af erfarne klummeskribenter og meningsdannere.

Vi ser på klummer fra ind- og udland. Både dem, der underholder og er sjove, og de mere alvorlige, der deler vandene. En god idé til en klumme kan opstå i Brugsen eller ved familiemiddagen, men den kan også tage udgangspunkt i den faglige viden, du har opbygget inden for dit stofområde, uanset om du beskæftiger dig med sundhedspolitik, kultur, internationale forhold eller noget helt fjerde.

Vi kommer blandt andet ind på:

* Idéudvikling – hvad er en god idé til en klumme?
* Hvor meget dokumentation skal man have?
* Hvor meget skal eller kan man bruge sig selv?
* Hvilke argumentationsformer egner sig til hvad?
* Hvor polemisk kan man være?
* Hvordan vinkler man klummen, så den fanger læserne?
* Hvordan bygger man den op?
* Hvordan tackler man bedst de voldsomme reaktioner, som dine meninger kan forårsage på især sociale medier?

I løbet af kurset skal du selv skrive en klumme for det medie og i den form, du ønsker.

Undervisningen vil være en blanding af oplæg og skriveøvelser samt både individuel og fælles feedback. Uanset om du har erfaring med klummeskrivning, eller om du er en af dem, der har flirtet med tanken, så vil du i løbet af disse tre dage få trænet din indre meningsdanner, skærpet dine argumentationsevner og blive klogere på, hvad der gør, at læserne kaster sig over din klumme.

Den første dag begynder vi først kl. 11, så deltagere langvejs fra har mulighed for at nå at være med.

Deltagerantal: Der bliver max. 12 deltagere, så vi sikrer dig størst udbytte på kurset.
Under alle tre kursusdage er begge undervisere til stede. Du får derfor optimal sparring og support.

Forplejning: Der vil være frokost alle dage samt kaffe, te, frugt og snacks. Der er desuden inkluderet en fælles middag en af aftnerne.

Tilmelding: Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, trækker vi et administrationsgebyr på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – hele kursusgebyret. Ved afmelding kan du efter forudgående aftale med os sende en anden deltager.

Undervisere

David Trads

David Trads er journalist, forfatter og en af landets mest erfarne klummeskrivere. Han har haft faste klummer i alle landets store medier gennem de forløbne to årtier – aktuelt i Altinget, Jyllands-Posten, A4 Medier og Politiken. Hans klummer, der begyndte som ledere, da han var chefredaktør på Information, er blandt de mest læste i Danmark. Emnefeltet er bredt – udland, dansk politik, klima, USA, sociale medier.

Full disclosure: Han er gift med Rikke Viemose.

 

Rikke Viemose

Rikke Viemose er journalist og forfatter. Hun skriver fast internationale litteraturklummer til Jyllands-Posten samt debatklummer til Altinget om ligestilling. I 2022 udgav hun bestselleren ”Nu taler jeg. Brev til min datter”, samt debatbogen ”Håndbog for privilegieblinde mænd”. Hun har en BA i litteraturvidenskab og har i mange år arbejdet med sprog og litteratur.

Full disclosure: Hun er gift med David Trads.

 

Mere om dette kursus