Skriv journalistisk

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
9.200 kr. + moms | PU-støtte: 3.900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 603 evalueringer)
Efterår 2022

Spids din pen, og lær at skrive efter de journalistiske dyder: modtagerorienteret, levende og præcist. Din underviser Marie Larsen viser dig, hvordan du skriver i de vigtigste journalistiske genrer som nyhed, reportage og debatindlæg – så du bedst muligt kan fortælle historier fra din virksomhed.

Derfor skal du tage kurset

Som akademiker eller fagperson skriver du ganske givet godt. Men du skriver nok også lidt langt og akademisk – og med blik for alle perspektiver.

Det er godt, at du skriver grundigt og detaljeorienteret, når du skal producere fx videnstunge tekster og beslutningsgrundlag.

Tilgengæld er det knap så godt, når du skal skrive kortere tekster som nyheder, artikler, debatindlæg, interviews og portrætter.

Her gælder det om at tænke på din modtager og vinkle dit stof skarpt og præcist. Og det gælder om at skrive en god rubrik og manchet, der er iøjenfaldende og fanger din læsers interesse.

Du skal med andre ord kende de journalistiske genrers koder og struktur.

Alt det lærer du på dette kurses. Det er nemlig ikke så svært at lære at skrive journalistisk. Til gengæld er gevinsten stor.  

På kurset lærer du at

  • skrive modtagerorienteret
  • finde din vinkel
  • skrive en god rubrik
  • få krog i læseren med en fængende indledning
  • skrive i de vigtigste journalistiske genrer
  • lægge den akademiske skrivestil på hylden.

Kurset er for dig

Du er kommunikationsmedarbejder, webredaktør, formidler, fagperson, vidensmedarbejder eller lignende. Kort sagt arbejder du med skriftlig formidling og vil gerne lære at skrive journalistisk og få kendskab til de journalistiske genrer.

Dine arbejdsopgaver spænder sandsynligvis over tekster på hjemmesider til ekstern og intern kommunikation og indhold til nyhedsbreve og sociale medier. Du er måske ansat i en større offentlig organisation, uddannelsesinstitution, NGO, medlemsorganisation eller en lille/mellemstor privat virksomhed.

Endelig har du sikkert mange hatte på og mange deadlines at nå – og vil derfor gerne skrive hurtigere og skarpere. Ligesom journalister.

Sådan foregår undervisningen

Du får konkrete skriveredskaber, så det bliver lettere for dig at skrive journalistiske tekster, der fanger og fænger læseren. Vi kigger på udvalgte tekster i forskellige genrer og laver flere små skriveøvelser undervejs.

Efter kurset har du mulighed for at få 1:1-feedback på en eller flere tekster, som du har skrevet, og sparring på, hvordan du kan tage næste skridt i din skriveudvikling. 

Du får underviser Maria Larsens bog “Skriv lettere end du tror” udleveret på kurset.

Det indgår i prisen 

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.
Læs mere om regler for framelding

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?
Tilmeld dig kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

Mere om dette kursus