Skriv fortællende features, der skærer igennem larmen

Startdato:
Udbyder:
Sted:
København
Dage:
2 dage
Pris:
5.800 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 13 evalueringer)
Forår 2019
Skrivekursus på Dagbladet Information

NB: Dette kursus er desværre udskudt til november 2019. Nærmere info snarest

Fortællingen er et af journalistikkens grundstoffer. Scener, dialog og plot er med til at skabe den gode historie, der bliver læst – også i en digital tidsalder. På kurset ’Skriv fortællende features, der skærer igennem larmen’ tager vi fortællingen alvorligt. Vi arbejder med dramaturgiske greb, sprog og vinkling for at skabe identifikation og spænding, og vi dykker ned i arbejdet med den menneskelige historie som omdrejningspunkt for den journalistiske fortælling.

Kurset henvender sig til skrivende journalister og kommunikationsfolk, der vil udfordre sig selv, genfinde fortælleglæden – og nå nye målgrupper med velskrevne fortællinger.

Over to dage introduceres kursisterne til arbejdet med fortællende features fra den første idé til den færdige artikel eller serie – herunder:

  • Idéudvikling og research: Hvilke historier egner sig? Hvordan finder du dine hovedpersoner?
  • Arbejdet med mennesker: Hvordan interviewer du, så du kommer til bunds i historien? Hvilke etiske problemstillinger skal du forholde dig til?
  • Fortælleteknikker og greb: Hvordan bruger du sproget til at skabe karakterer, scener, plot og spænding? Hvordan strukturer du dit stof?
  • Formidling: Hvordan publicerer du din historie – digitalt og på print?

Tilbud: Hvis du tager en kollega med på efteruddannelsen, kan du -eller din arbejdsplads få 20 % rabat på din kollegas billet.