Skriv dig stressfri – onlinekursus

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2970 Hørsholm
Dage:
2 dage
Pris:
3.499 kr. | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 1 evalueringer)
Efterår 2022

Dette onlinekursus er for dig, der er ved at udvikle stress, har let til moderat stress eller har været stressramt og ønsker at forebygge tilbagefald.

I løbet af kurset lærer du at bruge skriveterapi som redskab til at modvirke og forebygge stress.

Du får videoer, lydfiler og worksheets med skriveøvelser og desuden 60 minutters individuel coaching med skriveterapeut Annette Aggerbeck efter aftale. Det smarte ved forløbet er, at du får adgang til materialet på én gang online, og at du kan bruge det præcis, når det passer dig. Selvom du har svært ved at finde tid, kan det nemt passes ind i en krævende hverdag, fordi modulerne er korte.

Formålet med kurset er:

 • At skabe øget bevidsthed om din indre organisering i forhold til stress
 • At styrke din evne til at registrere kroppens signaler på stress og gå efter dine behov
 • At gøre dig mere robust over for belastninger i din hverdag
 • At give dig skriveterapeutiske værktøjer mod stress, som du selv kan bruge fremover

 

Hvorfor lave skriveøvelser ved stress?

Skriveterapi er effektiv selvhjælp, der går ud på at skrive om sine inderste tanker og følelser. Ved at bruge specielle skriveteknikker kan du opnå større selvforståelse, blandt andet fordi de fleste af teknikkerne skaber adgang til din underbevidsthed. Selvforståelse er forudsætningen for at kunne foretage gavnlige og varige ændringer i vores liv.

Når du skriver, tvinges du til at fokusere på dig selv i stedet for alt mulig andet. Skriveterapi er en af de bedste metoder til at få øget indre bevidsthed. Det øgede selvfokus skaber klarhed over, hvad der er vigtigt for at modvirke stress.

Omfattende forskning viser, at skriveterapi gør os psykisk sunde og styrker immunforsvaret. Skriveterapi virker følelsesregulerende og kan transformere negative tanker til positive og mere gavnlige tanker. Det er vigtigt i forhold til at modvirke og reducere stress.

Andre sundhedsfremmende effekter af skriveterapi i forhold til stress er forbedret søvn, øget evne til problemløsning og større effektivitet på arbejdet.

 

KURSETS OPBYGNING

Onlinekurset består af 10 moduler med tilhørende skriveøvelser. Der hører ofte flere skriveøvelser til et modul, så du vil få rig mulighed for at afprøve skriveteknikker og arbejde med dig selv.

Modulerne:

 • Modul 1: Introduktion til skriveterapi
 • Modul 2: Stress, stressorer og årsager
 • Modul 3: Derfor hjælper det at skrive ved stress
 • Modul 4: Førstehjælp ved symptomer på stress
 • Modul 5: Er du særlig disponeret for stress?
 • Modul 6: Sådan får du størst udbytte af at skrive
 • Modul 7: Skriveterapeutiske teknikker
 • Modul 8: Glæde og taknemmelighed som modgift
 • Modul 9: En ny måde at anskue stress på
 • Modul 10: En stressfri fremtid

Desuden får du en guidet meditation og en guidet visualisering.

Bonusmateriale:

 • Morgenøvelse der hjælper dig igennem dagen
 • Aftenøvelse der styrker din nattesøvn

Kurset kræver ingen forudsætninger. Du behøver ikke være god til at skrive, da du kun skriver for dig selv for at arbejde med stress.

FORM

Modulerne er består af videoer, lydfiler og worksheets med skriveøvelser. Fordi det hele foregår digitalt, kan du vælge at følge kurset lige præcis, hvor du vil, og hvornår du vil. De enkelte videoer og lydfiler varer hver især højst omkring 15 minutter, så du ikke behøver at afsætte så lang tid ad gangen. Hver af skriveøvelserne skal du så afsætte mindst 15 minutter til for at få et udbytte og gerne længere tid. Samlet arbejdstid anslås til omkring 2 arbejdsdage. Det anbefales dog, at du ikke tager mere end ét modul om dagen, fordi arbejdet med stress er en proces, der ikke kan forceres. Brug gerne 10-14 dage og endnu længere tid, hvis det passer bedre for dig.

60 minutter coaching med Annette Aggerbeck

Du får desuden 60 minutters coaching med Annette Aggerbeck efter aftale. Du vælger selv, om du ønsker din session online med/uden video, eller om du foretrækker at mødes i Annettes centralt beliggende klinik i Hørsholm. Du kan bestille tid og bruge din session midt i forløbet eller efter endt forløb. Eneste forudsætning er, at du er i gang med forløbet, før vi taler sammen. Det er op til dig, hvad du vil bruge din coaching session på, så længe det handler om dine udfordringer i forhold til stress.

Du vil inden for ca. 5 dage efter din tilmelding (og betaling for kurset er registreret) modtage en e-mail med adgangen til kurset.

Bog om skriveterapi

Du vil ligeledes få tilsendt Annette Aggerbecks bog ”Skriveterapi – din guide til personlig vækst”, hvor du finder masser af skriveteknikker og skriveøvelser, som du også kan bruge, når du er færdig med kurset. Skriveterapi er en investering i livskvalitet. Du kan have glæde af at skrive resten af livet.

 

Annette Aggerbeck

Annette Aggerbeck er journalist (DJ), cand.jur. og exam. psykoterapeut (MPF). Efter 10 år som jurist, blandt andet i Justitsministeriet, har Annette arbejdet som chefredaktør og redaktionssekretær i magasinverdenen og de seneste mange år som freelancejournalist. Hun kender medieverden indefra og har som psykoterapeut også stressramte medarbejdere og ledere i mediebranchen i coaching- og terapiforløb. Her bruger hun ofte skriveterapi i kombination med samtale som redskaber mod stress.

Ud over at være emotionsfokuseret psykoterapeut er Annette specialist i skriveterapi. I 2014 udkom hendes bog ”Skriveterapi – din guide til personlig vækst” (ny udgave i 2022 ), hvor et af kapitlerne specifikt handler om stress. Annettes bog ”Skriveterapi for pårørende” er hendes nyeste bog. Ud over foredrag, grupper og workshops i eget regi, har Annette blandt andet afholdt kurser for Journalistforbundets freelancegruppe, Alzheimerforeningen og kommuner.

 

Læs mere om skriveterapi

Læs mere om Annette Aggerbeck