Skab en dokumentar

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
Dage:
3 dage
Pris:
13.500 kr. + moms | PU-støtte: 5.850 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 194 evalueringer)
Forår 2022

Måske vil du fortælle din mosters vilde historie? Måske vil du gå på opdagelse og optagelse i den sydamerikanske jungle? Og måske ved du, at forberedelse fremmer processen? 

SKAB EN DOKUMENTAR er for dig, der har en god idé til en dokumentarserie, -film eller et tv-program, og som godt ved, at fakta ikke bare handler om at optage det, du ser. For når Sami Saif arbejder, er det ud fra grundig research og et manus, der er lige så detaljeret som til en spillefilm. Og det er skrive- og planlægningsprocessen, der er i fokus.

Hvad får du med dig?

  • På dette tre-dages kursus arbejder du personligt med at udvikle på en dokumentaride sammen med den garvede dokumentarinstruktør Sami Saif.
  • Du kommer helt tæt på Sami Saïfs tilgang og metode: Du bliver klogere på din rolle som instruktør, og hvordan du bruger dig selv.
  • Du får nøglen til centrale beslutninger om din filmiske overenskomst med dine medvirkende og hvordan du vil engagere dem?
  • Med udgangspunkt i Staislavskijs method acting taler I om følelser og berøring – i forhold til dig som instruktør, de medvirkende og dit publikum.
  • Du forlader kurset med en klar forståelse af forberedelsens centrale beslutninger og en plan for, hvordan du griber dit projekt eller din udsendelse an.

Hvem er du?

Du er måske tilrettelægger, fotograf eller journalist, og du arbejder eller er interesseret i at arbejde med dokumentariske produktioner. Du har en idé til et dokumentarformat, som du gerne vil udforske. Det kan være kort eller langt – det centrale er, at du har en interesse i den karakterbårne fortælling, og hvordan du kommer helt tæt på dine medvirkende.

Hvem underviser dig?

Sami Saif er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole, årgang 1997. Han står bag flere prisvindende dokumentarer deriblandt filmen “Tove i Stykker”, der i 2021 vandt en Robert samt seer-favoritten “Tommy”.

Hvordan foregår kurset?

På dette kursus er den personlige proces i fokus. Kurset er interaktivt og tager udgangspunkt i de idéer, kursisterne kommer med. Gennem forskellige øvelser finder du sammen med underviseren ind til kernen af din historie, og du bliver klogere på, hvordan du bringer dig selv i spil for at få det bedste frem – i de medvirkende og i historien. 

Det indgår i prisen 

Du får kaffe, te, vand og frugt til nogle gode, energiske dage.

Madpakken og det gode humør skal du selv tage med.