Skab dine egen fotobog – fra til idé til produkt

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2300, København S
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
9.500 kr. + moms | PU-støtte: 4.050 kr.
Efterår 2022

Få overblik over dit fotografiske projekt og hjælp til at realisere det som en fotobog. På kurset dykker vi ned i dine billeder hjælper med at finde den helt rigtige form og output for dit projekt. De to erfarne undervisere vil tage dig med bagom processen og gennemgå rejsen fra idé til færdig produkt.

Derfor skal du tage kurset

Har du et fotoprojekt liggende, som du brænder for at få ud? Kurset henvender sig til dig der har et fotografisk projekt, som du drømmer om at realisere som bogværk. Kurset er en hands-on-workshop, hvor du igennem oplæg, individuel sparring og vejledning, vil få værktøjerne til at samle dit materiale og producere en dummy. Vi tager dig med fra den første idéfase og udvælgelse til design, sekvens, fundraising, økonomi og markedsføring. Fotobogen er et oplagt output for mange fotografiske projekter, men det kan være svært at komme i gang. Kurset giver dig de fornødne redskaber til komme igang.

Dag 1 – Introduktion til fotobogsmediet, som det ser ud i dag både i Danmark og internationalt. Gennemgang af dit projekt både individuelt og i plenum. Start på sekvens og koncept.

Dag 2 – I samarbejde med grafisk bogdesigner Jacob Birch fra det anerkendte Spine Studio, vil du modtage sparring og vejledning til det grafiske layout, billedeforløb, struktur og form. I forlægelse af dette vil vi også få besøg af en fotograf, som vil fortælle om erfaringer med at udgive en fotobog.

Dag 3 – Gennemgang af fotobogens økonomi. Vi deler ud af vores erfaring og introducerer til mulighederne for fundraising og crowd funding. Vi kommer til at arbejde med genemsigtighed og kigger på økonomien fra både fotografens og forlæggeren perspektiv. Herudover vil vi introducere til hvordan jeres bog kommer ud i verden; Introduktion til festivaller, portfolio review, dummy awards og markedsføring. Færdiggøre dummy og fernisering.

Det lærer du på kurset

  • Skabe et overblik over dit projekt
  • Udvælge billeder og skabe en sekvens
  • Konceptudvikling: Hvad skal bogen fortælle? Hvordan?
  • Introduktion til design og formgivning med bogdesigner Jacob Birch fra Spine Studio
  • Redskaber til at producere en dummy
  • Gennemgang af økonomi; fundraising og crowdfunding
  • Introduktion til festivaller, portfolio review, dummy awards og markedsføring.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, og der bliver serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag. Du vil selv skulle stå for print af billeder, transport og logi.

Påkrævet udstyr

Bærbar computer, billeder udprintet i 10x15cm.

Hvem er vi?

Stinus Duch er redaktør og forlægger på Danmarks eneste fotobogsforlag Disko Bay. Forlaget har eksisteret siden 2018 og har udgivet flere anderkendte fotobøger, der sælges i hele verden. Fotograf  Sara Galbiati har udgivet to fotobøger, som begge er slået igennem internationalt. Sara har ud over sin erfaring som fotograf, erfaring med crowdfunding og hvordan man får sin bog ud på den internationale fotoscene.

Sted

Fabrikken for Kunst og Design, Sundholmsvej 46, 2300 København.

Mere om dette kursus